?>

Cıbıltepe'de yarıyıl tatili yoğunluğu turizmcilerin yüzünü güldürdü

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, "Gerçekten güzel bir kar yağışı oldu, bu da hem bizim hem misafirlerimizin isteğiydi. Kayak merkezimizin yoğunluğu gayet güzel, turizmciler olarak bundan mutluyuz." dedi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kars

Türkiye'nin kış turizminin parlayan yıldızı haline gelen, kristal karı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki doluluk oranı yarıyıl tatilinde yüzde 90'a ulaştı.

İl merkezine 54, Sarıkamış ilçesine ise 2 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezinde, 2 bin 900 yatak kapasiteli 3'ü 5 yıldızlı 8 otelin yanı sıra çok sayıda apart otel bulunuyor.

Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı sarıçam ormanları arasında, uzun ve alternatif kayak pistleriyle turistlerin uğrak yeri olan kayak merkezini yarıyıl tatilinde tercih eden kayakseverler, kayak ve snowboard yaparak kızakla kaymanın keyfini yaşıyor.

Alp disiplini ve kuzey disiplini kayak uygulamaları ile kayak safari ve kızaklı gezilerin de yapılabildiği kayak merkezine gelenler, snowboard sporu için hazırlanmış pistlerde de kayıyor.

Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Cıbıltepe'yi yarıyıl tatilinde ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler, kristal kar üzerinde, sarıçam ormanları arasında bulunan uzun kayak pistlerinde eğlenceli anlar yaşıyor.

5 telesiyej ile toplam uzunlukları 33 kilometreyi bulan 10 slalom pistle konuklarına hizmet veren kayak merkezinde yarıyıl tatilinde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, AA muhabirine, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde son günlerde etkili olan kar yağışıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki kar seviyesinin daha iyi duruma geldiğini söyledi.

Turizmciler olarak buna sevindiklerini dile getiren Taş, "Gerçekten güzel bir kar yağışı oldu, bu da hem bizim hem misafirlerimizin isteğiydi. Kayak merkezimizin yoğunluğu gayet güzel, turizmciler olarak bundan mutluyuz." dedi.

"Sarıkamış'ta kayak yapan başka kayak merkezine gitmiyor"

Halit Taş, dünyanın en iyi kayak merkezlerinden birine sahip olduklarını ifade ederek, "Şunu iddia ediyoruz; Sarıkamış Kayak Merkezi'ne gelip bu deneyimi yaşamış misafirlerimiz bir daha başka yere gitmiyor, Sarıkamış vazgeçilmezleri oluyor. Otellerdeki yoğunluktan oldukça mutluyuz." diye konuştu.

Tesislerde Kovid-19 nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığını belirten Taş, şunları kaydetti:

"Aşıların yaygınlaşmasıyla sezon daha rahat geçiyor, yine güvenlik önlemlerimiz en üst düzeyde, personel ya da temas konusunda herkesin gönül rahatlığıyla gelip kayak merkezinde tatillerini geçirmelerini istiyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda bu yoğunluk gitgide artar. Şu anda tesislerimiz pandemi koşulları nedeniyle tam kapasite değil, yüzde 80-90 civarında bir dolulukla var çünkü sosyal mesafe açısından misafirlerimize gerekli koşulları sağlamak durumundayız."

Cıbıltepe'ye yoğun talep var

Kayak merkezinde hizmet veren otelin genel müdürü Kemal Sönmez de Sarıkamış'taki kayak merkezinde sömestri yoğunluğu olduğunu belirterek, "Bölgedeki otel ve tesislerin doluluk oranları gayet iyi. Sömestir sonrası da aynı doluluk devam edecek, bu sene çok yoğun bir talep var. Mekanik tesislerimiz, kayak pistimiz çok güzel, yeterli kar var, ilerleyen günlerde kar yağmaya devam edecek. Kayak severler bölgemizi bu sebeple tercih ediyor. Sarıçam ormanlarının içerisinde kayak yapmak hakikaten çok büyük zevk. Bölgeye gelen bir daha gidemiyor." şeklinde konuştu.

Sönmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sarıkamış'ın kristal karı hiçbir tarafa benzemez çünkü Alpler'deki o kristal kar ülkemizde sadece Sarıkamış'ta var, bunu kayakçılar çok iyi biliyor. Bölgemizin bir diğer özelliği, çamlar arasındaki pistlerimiz çok uzun. Diğer bölgelere oranla burada çığ tehlikesi yok. Sarıkamış'ta kaymak hem kayakçılar hem snowbordcular için çok büyük zevk. Geçen sene nisan ayında sezonu kapattık, bu sene de öyle gözüküyor, artık 15-20 Mart sonrasına da rezervasyonlar kaymaya başladı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da otogarlardan çıkışlar 08.00'e kadar durduruldu

2022-01-24 18:13 - Gündem

İstanbul'un bazı bölgelerinde yağış etkili oluyor

2022-01-21 17:44 - Gündem

Hatay'da golsüz beraberlik

2022-01-23 16:08 - Spor

Rusya'da günlük Kovid-19 vaka sayısı 60 binin üzerine çıktı

2022-01-23 14:44 - Dünya

Erzurum'da öğrenciler atık malzemelerden kütüphane kurdu

2022-01-21 18:07 - Çevre-Hayat

Kuyumcunun altınları bu kez 'kardan gelin'i süsledi

2022-01-22 22:24 - Çevre-Hayat

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 851 bin 730'a yükseldi

2022-01-18 17:45 - Dünya

Avustralya Açık'ta kadınlar dünya bir numarası Barty çeyrek finalde

2022-01-23 17:42 - Spor

'Evde bakım yardımı' hesaplara yatırılmaya başlandı

2022-01-18 13:50 - Gündem

Darbe girişimi sırasında TRT ile Digiturk'ün işgali davasında mütalaa açıklandı

2022-01-24 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'nin korunan alanları 2030'a kadar yüzde 30'a yükseltilecek

16:27 - Çevre-Hayat

Kurban Bayramı tatilinde Saros Körfezi'nde 200 ton atık toplandı

16:42 - Çevre-Hayat

Batman'da restorasyonu tamamlanan balıklı göl turizme açıldı

15:52 - Çevre-Hayat

Yakınlarını kan bağışında bulunmaya ikna eden Zeynep'e Türk Kızılaydan 7 madalya

15:48 - Çevre-Hayat

Gökgöl Mağarası bayram tatilinde yaklaşık 4 bin kişiyi ağırladı

15:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu Madleen gemisindeki aktivistlerin avukatı Lubna Tuma, AA'ya konuştu

21:08 - Dünya

Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altında

20:32 - Asayiş

Muğla'ya Kurban Bayramı'nda 246 bin 582 araç girişi gerçekleşti

19:47 - Gündem

IMF, Suriye'deki ekonomik ve finansal şartları değerlendirdi

19:38 - Dünya

İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç'ten, iki İsrailli bakana yaptırım kararı

18:58 - Dünya