?>

Chrome'da güvenlik açığı mı var!

Chrome, internet tarayıcıları arasındaki konumunu kaybetmeye başladı. Chrome’un güvenlik taraması sahte butonlar ve seçeneklerle dolu.

Teknoloji - 9 yıl önce

Chrome, son zamanlarda kullanıcıların RAM tüketimi konusundaki şikayetlerine maruz kalmış, soruna çözüm bulamayınca eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kullanıcılar tarafından yavaş yavaş terk edilmeye başlayan Chrome’a alternatif olarak Vivaldi, Adblocking gibi tarayıcılar çıkmıştı.

Explorer’dan sonra kullanıcılar tarafından günümüze dek en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olan Chrome şimdiki süreçte de başka bir sorunla karşı karşıya.

Virüs başta olmak üzere kullanıcıların internetteki en büyük tehlikeler tarayıcının güvenlik taramasına yerleşmiş durumda.

Tarayıcılarını güvenlik taramasından geçirmek isteyen kullanıcılar sahte butonlar, virüs içeren seçeneklerden oluşan bir sayfa ile karşılaşmaya başladılar.

Eğer ki yukarıda uyarı gördüyseniz, kendinizi şanslı saymalısın. Çünkü söz konusu uyarıları ile karşılaşmayan kullanıcılar, kimlik bilgileri, hesap bilgileri gibi bilgileri hackerlara kaptırma tehdidi ile karşı karşıya geliyorlar.

SALDIRILAR NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Chrome üzerinden internet korsanları tarafından gerçekleştirilen virüs odaklı saldırılar, genellikle güvensiz sertifikalar, kötü amaçlı yazılım raporları ile gerçekleşiyor.

İnternet korsanlarının kötü yazılımları, sahte reklamları ile karşılaşan kullanıcılar, virüslerle muhattap olmak zorunda kalıyorlar.

GOOGLE BU KONUDA NE YAPACAK?

Google, kullanıcıların Chrome’da bulunan güvenlik açığına yönelik olarak kökten bir çözüm arayışında olacak.

Firma Android Headlines'da yer alan habere göre, çözüm yöntemi net olarak belirtilmese de en iyi yaptığı işlerden biri olan Sosyal Mühendisliği kullanarak, tarayıcıyı söz konusu kötü amaçlı yazılım, reklamlardan tamamen arındırma hedefini taşıyacak.

Google’ın son zamanda azalma eğilimde olsa dahi, dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesini barındırdığı bir gerçek. Tarayıcının eğer Explorer’a benzer bir kader yaşamak istemiyorsa, kullanıcılarla arasını iyi tutması gerektiğini söyleyebiliriz.

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sütçünün Erdoğan ve Davutoğlu sevgisi

2016-04-08 13:07 - Genel

Ermenistan Paris’te protesto edildi

2016-04-09 21:22 - Dünya

Özgecan’ın katilinin öldürüldüğü olaya 7 savcı

2016-04-12 13:08 - Genel

Şanlıurfalıların Bakanlar Kurulu sevinci

2016-04-11 17:57 - Gündem

Samsung Galaxy Note 6'nın test cihazları üretiliyor

2016-04-09 05:12 - Teknoloji

İlk kez sinemayla buluştular

2016-04-14 15:32 - Gündem

Bursaspor Başkanı Beşiktaş’a ateş püskürdü !

2016-04-13 12:31 - Spor

30 yıllık sanatçıdan duvar yazılı tepki

2016-04-10 17:08 - Gündem

Şehit babasının tabutunu omuzladı

2016-04-08 18:26 - Genel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bir medeniyet yağmalanıyor

2016-04-08 19:40 - Genel

İlgili Haberler

TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması'nda final süreci başladı

13:12 - Teknoloji

Zırhlı iş makinesi TOSUN bu kez ihracat yolunu açtı

12:48 - Teknoloji

Teknopark İstanbul, TEKNOFEST'te yeni nesil teknolojilerle yer alacak

12:32 - Teknoloji

Yapay zeka mağdurları için yargı yolu mümkün

11:52 - Teknoloji

Türksat Model Uydu Yarışması'nda final heyecanı başladı

11:37 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İlk "Türk demiri" üretiminin 86. yılı

21:42 - Gündem

Beyaz Saray: İsrail'in Katar saldırısı ABD'nin ve İsrail'in çıkarlarına hizmet etmiyo

21:37 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 12 Dev Adam efsanesi uyanıyor

21:32 - Spor

ASELSAN'ın "dron avcısı" yurt dışında ilk kez sergilendi

21:27 - Gündem

İsrail'in Hamas'ın üst düzey isimlerine düzenlediği suikasta dünyadan tepkiler

21:23 - Dünya