CHP 'Öğretmenlik Kanunu' teklifini salı günü sunacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, CHP'nin hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini salı günü TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını belirterek, "Tüm siyasi partilerimizden destek bekliyoruz." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

İSTANBUL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İstanbul İl Eğitim Sekreteri Mazlume Oruç ve Şişli Gençlik Kolları Başkanı Candeğer Bal ile CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.
Kaya, eğitimin ruhunun bilim ve bilimsel düşünce olduğunu dile getirerek, LGS'nin kaldırılarak, öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirileceği bir sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.
Yıldırım Kaya, Ziya Selçuk'un öncelikle nitelikli, niteliksiz okul ayrımını ortadan kaldırması, okulların, öğretmenlerin nitelikli olması için büyük bir eğitim seferberliği başlatılması, nitelikli ve donanımlı öğretmen yetiştirilmesi, onların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kadrolu-sözleşmeli-ücretli ayrımının kaldırılması, liyakatın baş tacı yapılması, yeteneğin değerlendirilmesi ve emeğin karşılığının verilmesi gerektiğini anlattı.
"Tüm partilerden destek bekliyoruz"
Öğretmenlerin saygınlığını yeniden kazandırmak, ekonomik, sosyal ve çalışma şartlarını iyileştirmek için "Öğretmenlik Meslek Kanunu" hazırladıklarını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:
"Hazırladığımız kanun teklifini salı günü TBMM Başkanlığına sunacağız. Bu kanunun çıkartılması için tüm siyasi partilerimizden ve özellikle de öğretmen kökenli milletvekillerinden destek bekliyoruz. Öğretmenlerimizi çok sevdiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanımızdan da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkartılması için özel bir çaba içine girmesini bekliyoruz. Öyle kuru kuruya sevgi olmaz. Öğretmenlerimiz bizi dikkatle takip etsin, kanun taslağını sahiplensin. Hangi partinin öğretmenlerimizin yanında olduğunu, sorunlarını çözmek için mücadele ettiğini görsünler. Boş laf karın doyurmuyor. Bu kanunun akıbetini, AKP'nin ve diğer siyasi partilerin tavrını yakından takip etsinler. Oy vererek seçtikleri milletvekillerinin kanun teklifini desteklemeleri için baskı unsuru olsunlar."
Ziya Selçuk'a sorular
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a, 15 Ekim'de açıklayacağı vizyon belgesinde yanıtlarını görmek istedikleri şu soruları yöneltti:
"Eğitim gerçekten parasız olacak mı? Kadrolu-sözleşmeli-ücretli öğretmen ayrımına son verilecek mi? İkili öğretime son verilecek mi? LGS kaldırılacak mı? Liyakatsız atanan idareciliğe son verilecek mi? Mülakatla öğretmen atamalarına son verilecek mi? Özel okullara yapılan ayrıcalıklara son verilecek mi? Suçsuz olduğu mahkeme kararıyla da kesinleşen, ihraç edilmiş öğretmenler göreve başlatılacak mı? Engelli çocuklarımız için yeni programlar açıklanacak mı? Taşımalı eğitime son verilecek mi? Sayıştay raporunda tespit edilen 153 bin 460 öğretmen açığı giderilecek mi? Atanamayan öğretmen sorunu çözülecek mi? Tarikat ve cemaatlerin Mili Eğitim Bakanlığı ile ilişkisi kesilecek mi? Çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel bir müfredat hazırlanacak mı? Çocuklarımız istedikleri okullara gidebilecek mi? Karma eğitimle ilgili tartışmalara son verilecek mi? CHP'nin hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na destek verilecek mi? AKP'nin milli eğitim bakanları değişti ancak her yeni gelen bakan, bir öncekini reddederek, sistemi daha da bozma çabası içine girdi. Sayın Ziya Selçuk, siz ezberi bozup, halkın beklentisine cevap verecek misiniz? Bu beklentiye cevap vererek, tarihe geçecek misiniz? Bakan değişti, 14 sistem değişti ama bunların ideolojik hattı ve stratejik yönelimleri cumhuriyetle hesaplaşma ideolojisi değişmedi. Buna teslim mi olacaksınız?"

Muhabir: Andaç Hongur

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Endonezyalı depremzedeler Türkiye'ye minnettar

2018-10-10 17:17 - Dünya

'Terör karşısında Türkiye'nin kararlılığı tamdır'

2018-10-04 19:27 - Siyaset

'Afganistan'ın savaş meydanına dönmesine izin vermeyeceğiz'

2018-10-05 21:37 - Dünya

‘Zeka Gücü’ ile genç beyinler daha fazla destek alacak

2018-10-05 20:57 - Eğitim

CHP 'Öğretmenlik Kanunu' teklifini salı günü sunacak

2018-10-11 18:02 - Siyaset

TFF'den Fenerbahçe - Başakşehir maçındaki 'VAR' arızası için açıklama

2018-10-08 20:32 - Spor

Erkek hemşireden 'yatak yarasını önleyici ürün'

2018-10-10 17:02 - Çevre-Hayat

ByLock'u 'izdivaç' programı olarak kullanmışlar

2018-10-08 23:02 - Gündem

ABD'de yeni bir kasırga alarmı

2018-10-09 00:02 - Dünya

Gazi Hastanesinden 'ameliyatlar durduruldu' iddiasına yanıt

2018-10-10 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 70’inci oturumu kapsamında yan etkinliklere katıldı

12:53 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

11:43 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma G

11:38 - Siyaset

Milli parklara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

23:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye her zaman savaşın değil, barışın yanındadır

20:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

İnternet izleme kuruluşu Netblocks'a göre, İran'da internet kesintisi 13'üncü gününde

14:17 - Dünya

Gaziantep FK, Burak Yılmaz yönetimindeki "ilk dönemini" arıyor

14:13 - Spor

Türkiye nüfusunun yaş yapısı değişti

14:07 - Ekonomi

l"Denizlispor'un Avrupa'dan Denizli Amatör Lig'e "hazin" düşüşü"

14:02 - Spor

"Paradan Değere Finansal Okuryazarlığın Dönüştürücü Gücü" etkinliği

13:57 - Ekonomi