?>

'CHP'nin kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi sorumsuzluktur'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi, sorumsuzluktur, akılsızlıktır." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Zaman dayanışma ve devletin yönetim kademesiyle birlikte hareket ederek doğal afetlere karşı alınacak hayati tedbirleri birlikte hayata geçirme zamanıyken, İstanbul halkının haklı korkularını çıkar lokmasına katık etmek, ahlaksızlık ve fırsatçılıktır. CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi, sorumsuzluktur, akılsızlıktır." ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmesine rağmen katılmamasını İstanbulluların hayretle karşıladığını iddia etti.

CHP sözcülerinin İmamoğlu'nu toplantıya davet edilmemiş gibi gösterdiğini ifade eden Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ile düzenlediği ayrı basın toplantısında ise deprem sonrasında milletçe dayanışma içinde atılması gereken adımlara ağırlık vermek yerine, herkesi eleştiri yağmuruna tutarak, büyük bir siyasi skandala imza attığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun, depremin yarattığı endişe ve panikten partisine siyasi nema üretme çabasının, ahlak dışı bir fırsatçılık ve kepazelik olduğunu savunan Yalçın, CHP'nin çıkarcılıkla siyasette fay hatları oluşturarak İstanbul halkının altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri konusundaki beklentilerini savuşturduğunu ve endişelerini katbekat artırdığını ileri sürdü.

Bundan sonra İstanbul’da yaşanabileceklerle ilgili muhtemel senaryolardan korkuya kapılan CHP'lilerin, halka verilmesi gereken belediye hizmetlerinin üstesinden gelemeyip altında kalacaklarını hissettiklerini savunan Yalçın, şöyle devam etti:

"Zaman dayanışma ve devletin yönetim kademesiyle birlikte hareket ederek doğal afetlere karşı alınacak hayati tedbirleri birlikte hayata geçirme zamanıyken, İstanbul halkının haklı korkularını çıkar lokmasına katık etmek, ahlaksızlık ve fırsatçılıktır. CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi, sorumsuzluktur, akılsızlıktır. Deprem gibi yıkıcı bir doğal afetle mücadelenin siyaset karıştırılmadan, particilik ve ayrımcılık yapılmadan, milletçe verildiğini hesaba katmayan CHP'nin bu menfaatçi politikaları, devlet hizmetlerini sekteye uğratmaktan, İstanbul'a zaman kaybettirmekten başka işe yaramayacaktır.

Bilimsel araştırma ve çalışmaların ışığında İstanbul'da alınacak tedbirler ve kentsel dönüşüm çabalarının, icra erkinin öncülüğünde, devlet kurumları ve belediyelerin koordineli çalışmalarıyla yürütülmesi elzemdir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın IMF temsilcileriyle görüşmelerine de değinen Yalçın, "Türkiye IMF defterini çoktan kapatmış ve kendi yağıyla kavrulmayı öğrenmişken, IMF ile bu gayrimeşru ilişki, bu ahlaksız flört neyin nesidir? IMF ile ilişkisinden bir iktidar çocuğu doğacağını sanan CHP'ye tavsiyemiz şudur; CHP, duçar olduğu ümitsiz ve çaresiz romantizmden derhal sıyrılmalı, kendisini kötü yola düşürecek bu sevdadan vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afet çantasında neler olmalı

2019-09-27 21:02 - Gündem

'Hafız sayımız yeterli değil'

2019-09-27 23:17 - Gündem

Varank'ın Turcorn hedefine melek destek

2019-09-23 16:27 - Siyaset

Hidayet Türkoğlu'ndan Dünya Kupası yorumu

2019-09-28 01:57 - Spor

Diyanetten 'Cami ve Hayat' teması

2019-09-25 14:37 - Çevre-Hayat

Vergi müfettişlerinin görevlendirilmesine düzenleme

2019-09-27 14:02 - Gündem

Başsavcılıktan '31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük' açıklaması

2019-09-26 15:17 - Gündem

'5 Bin Köye 5 Bin Orman Projesi'nde sona gelindi

2019-09-26 15:22 - Gündem

'Kuşatma Yedi Uyuyanlar filmi derin bir milletin hikayesidir'

2019-09-24 15:12 - Kültür Sanat

İran ile Irak arasındaki kanlı ve galipsiz savaş 39'uncu yılında

2019-09-22 14:12 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti 8 ilde yeni yönetimlerin göreve başlayacağını bildirdi

16:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yine Filistin'in sesi olacak

11:22 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile Ankara'da görüştü

22:07 - Siyaset

Bakan Bayraktar: 2050'de Türkiye'nin 20 bin megavatlık nükleer güce sahip olması lazım

20:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm dünyada artık Türk savunma sanayiinin hamleleri konuşuluyor

18:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD basınına göre, Netanyahu Trump yönetiminden Mısır'a baskı yapmasını istedi

20:27 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

19:42 - Dünya

Gençlerbirliği, evinde kazandı

19:37 - Spor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç ve Yunanistan'da protesto edildi

19:18 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üreticilerimizin alın teri ve emeği, kırmızı çizgimiz

18:27 - Ekonomi