?>

CHP'li Torun: Umuyorum deprem araştırma komisyonu bir deprem kanunu konusunda da adım atar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Umuyorum ve inanıyorum ki bu komisyon çalışmalarını yaptıktan sonra bir deprem kanunu, bir fay kanunu çıkarılması konusunda da adımlarını atar." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

İzmir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM'de depremle ilgili araştırma komisyonu kurulması teklifinin kabul edildiğini, komisyonun deprem kanunu ve fay kanunu çıkarılması konusunda adım atacağına inandığını belirtti.

Meclis deprem tedbirlerini araştıracak

Torun, Bayraklı Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, afet riski altındaki alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisinde olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle depremde alınması gereken tedbirlerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisinin kabul edildiğini hatırlatan Torun, şöyle konuştu:

"Bir konuda Meclis'te kurulan deprem komisyonu... Gerçekten çok olumlu bir adım ama umuyorum ve inanıyorum ki bu komisyon çalışmalarını yaptıktan sonra bir deprem kanunu, bir fay kanunu çıkarılması konusunda da adımlarını atar, artık bu acıları tekrar yaşamayız. Bir deprem ülkesi olduğumuz bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek gerekli yasal düzenlemeler yapılır ve biz de artık her depremde aynı acıları yaşamamış oluruz."

Çadırda kalanlara Kovid-19 testi çağrısı

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de tüm Türkiye'ye başsağlığında bulunarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Böke, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un riskli binalarda oturulmaması yönündeki çağrısını hatırlatarak, "Riskli binaları güçlendirmenin maliyeti daire başına, projesi ve yapısıyla birlikte 30 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor. Yurttaşlarımız aç, susuz, evsiz kalmışken yurttaşa bu maliyeti yüklüyor olmak devlet sorumluluğunu yerine getirmemek anlamına gelir." dedi.

1999'daki Marmara Depremi'nden bugüne kadar 35 milyar dolarlık deprem vergisi toplandığını kaydeden Böke, bu vergilerin nereye harcandığını sorguladıklarını anlattı.

Böke, çadırlarda kalan depremzedelere düzenli olarak Kovid-19 testi yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da tekstil fabrikasında yangın çıktı

2020-11-04 13:36 - Gündem

Galatasaray'ın konuğu MKE Ankaragücü

2020-10-30 14:51 - Spor

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

2020-11-02 19:45 - Ekonomi

'Çocuğumuza gönül rahatlığıyla sarılamıyoruz'

2020-11-04 15:26 - Sağlık

Gelibolu Yarımadası'nda 'ecdada vefa' ziyaretleri sürüyor

2020-10-28 23:12 - Gündem

CHP'li Torun: Umuyorum deprem araştırma komisyonu bir deprem kanunu konusunda da adım atar

2020-11-04 19:31 - Siyaset

Maradona hastaneye götürüldü

2020-11-03 13:53 - Spor

Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi

2020-10-29 16:46 - Gündem

Depremzedelerin hasar tespiti için başvuruda bulunmasına gerek yok

2020-11-01 14:31 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'daki saldırıda polisi kurtaran Türk gençlerle görüştü

2020-11-03 21:41 - Gündem

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MİT Başkanı Kalın ile görüştü

13:37 - Siyaset

TBMM'de sandalye dağılımı değişti

11:47 - Siyaset

Meclis, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nı "yoğun mesaiyle" tamamladı

11:22 - Siyaset

Sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:32 - Siyaset

Bakan Memişoğlu'ndan Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesine ilişkin paylaşım

23:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda yüzde 2,4 arttı

14:18 - Ekonomi

Yunanistan'da bu hafta sıcaklıkların 43 dereceye ulaşması bekleniyor

14:13 - Dünya

Bakan Kurum'dan Malatya'daki şantiyelere 24 saat çalışma talimatı

14:08 - Gündem

Adli Tıp, Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumunu yapılacak işlemlerin ardından değerlendirecek

14:02 - Gündem

Kuraklığın etkilediği Tunca Nehri'nde su akışı durma noktasına geldi

13:58 - Gündem