?>

CHP'li Kuşoğlu: Fransa aykırı çıkışlar yapıyor ama başarılı olması mümkün değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Fransa zaman zaman bu tür aykırı çıkışlar yapıyor. Doğu Akdeniz ile ilgili Yunanistan'ı destekleyerek Türkiye'ye yaptığı bu düşmanlık da bunlardan bir tanesi. Ama bunda başarılı olması mümkün değil." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, AA muhabirine, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un dün yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, Yunanistan'ın, Kıbrıs Rum yönetiminin, Fransa'nın birçok ülke gibi Doğu Akdeniz konusunu iç meselelerinde kullandığını, konjonktür olarak Türkiye'yi yalnız gördükleri için bu durumdan istifade ettiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye provokasyonları artırıyor ve bu büyük ülkeye yakışmıyor. Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar, Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız. Erdoğan hükümetinin kabul edilemez davranışları bulunuyor." açıklamalarına tepki gösteren Kuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bizim milli meselemizdir. Dış politika bizim için milli meseledir. İç meselelerde Erdoğan ve sorunları ayırırız ama milli meselelerde böyle bir ayrım yapamayız. İktidara böyle bir meselede sahip çıkıyoruz. Onların ayırdığı gibi Türk halkıyla Erdoğan iktidarını biz ayırmıyoruz tabii ki. Ayırmamamız lazım. Ama Avrupa Birliği, komşularımızla ilişkiler konusunda, Orta Doğu coğrafyası konusunda da dış politikamızın değişmesinin gerektiği kesindir. Fransa epeyden beri bu tür çıkışlar yapıyor. NATO içerisinde de geçmişte bu tür çıkışları oldu. Avrupa Birliği içerisinde de bu tür çıkışlarını görüyoruz. Macron'un çocukluğuna vereceğim ama Macron'dan önce de Fransa bu tür çıkışlar yapıyordu. Özellikle İngiltere, Almanya karşısında Fransa kendisini onlarla rekabet eden eşit bir güç olarak bulunduğu geri kalmışlığı hazmedemiyor tabii ki. Fransa zaman zaman bu tür aykırı çıkışlar yapıyor. Doğu Akdeniz ile ilgili Yunanistan'ı destekleyerek Türkiye'ye yaptığı bu düşmanlık da bunlardan bir tanesi. Ama bunda başarılı olması mümkün değil."

Kuşoğlu, hükümeti bu olayda desteklediklerini ancak hükümetin genel politikalarını hatalı bulduklarını da vurguladı.

Yunanistan'ın 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin deniz ve hava gücünü küçümsediğini ve ölçemediğini belirten Kuşoğlu, Ege'de de çok haksız bir durum olduğuna işaret etti. Kuşoğlu, "Orada bizim olan, Lozan'a göre askeri gücün olmaması gereken adalara da askeri çıkarmalar yaptı. Bunlara müdahale etmek askeri açıdan çok zor, aynı zamanda maliyetli. Bazıları çok gerekli de değil ama bu durum sonuçta Yunanistan'ın şımarmasına sebep oldu. Görmek istemediğimiz, önemsemediğimiz bu durum Yunanistan'ı şımarttı." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Araştırma: Çabuk büyüyen ağaçlar erken ölüyor

2020-09-09 14:41 - Teknoloji

Diyarbakır Surları eski ihtişamına kavuşacak

2020-09-09 16:40 - Çevre-Hayat

Casper'dan her ihtiyaca yönelik bilgisayar çözümleri

2020-09-08 18:16 - Genel

Boyner'den okul alışverişinde indirimler

2020-09-11 16:56 - Genel

İdlib'de teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan asker şehit oldu

2020-09-07 02:11 - Gündem

Uzmanlara göre Kaşıkçı cinayetinde 2 yıldır tiyatro oynanıyor

2020-09-09 19:22 - Dünya

Üniversite kaydını kaçıran adaylara kayıt hakkı

2020-09-09 20:18 - Eğitim

Naturel Enerji İtalya projelerine devam ediyor

2020-09-08 12:32 - Genel

Aselsan, Kazakistan'da solunum cihazı üretecek

2020-09-10 19:14 - Genel

TUSAŞ Ar-Ge harcamasını katladı

2020-09-07 13:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 350 bin 178 bağımsız bölümün anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize takdim etmiş oluyoruz

17:08 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 350 bininci konuta ilişkin paylaşım

14:02 - Siyaset

Sudan Devlet Bakanı Abdurrahim yeniden inşa sürecinde Türkiye'nin önemine işaret etti

12:17 - Siyaset

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Michael Lally göreve başladı

11:42 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik, KKTC'nin kuruluşunun 42. yılını kutladı

11:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'den 15 Filistinli esirin naaşının teslim alındığını aç

18:13 - Dünya

Bakan Kurum: Önümüzdeki ay evine kavuşmamış tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız

18:07 - Gündem

Fatih'teki zehirlenme olayıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı

17:47 - Gündem

Beşiktaş Başkanı Adalı: Rafa kimseyle sorunu olmadığını, artık futbol oynamak istemediğini söyledi

17:43 - Spor

Pakistan'da ordunun en üst düzey görevi için yetkiler artırıldı

17:37 - Dünya