?>

CHP kadın kollarına sosyal medyayı etkin kullanma kılavuzu

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, başta kadınların günlük yaşamdaki sorunları olmak üzere toplumsal konularda birlikte hareket ederek kamuoyu oluşturmak amacıyla "sosyal medyayı kullanma kılavuzu" yayınladı.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı sosyal medyanın gücünün giderek artması üzerine bu alanın daha etkin kullanımı için harekete geçti.

Kendilerine bağlı tüm kadın kollarının birlikte hareket ederek "daha güçlü ses çıkarmasını" hedefleyen genel merkez kadın kolları, bu bağlamda hazırladığı "sosyal medyayı kullanma kullanma kılavuzu"nu tüm il ve ilçe başkanlarına gönderdi.

Kadın kolları yöneticileri ve üyelerine gönderilen kılavuzda, sosyal medyada kullanılan terimlerin anlamları başta olmak üzere TT (Trending Topic) çalışmasının detaylarına da yer veriliyor. Kılavuzda paylaşılacak konu için yapılması gereken ön hazırlıklar, bir "etiket" belirlenmesi, "toplu hareket edilmesi", "daha fazla etkileşim alınması" ve "TT yapılan konunun uzun süre gündemde kalabilmesi" için atılması gereken adımlar sırasıyla anlatılıyor.

Söz konusu kılavuzun hazırlanma amacı ve yapılan çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, özellikle pandemi döneminde sosyal medyanın rolünün daha da arttığına dikkati çekti.

"Twitter, Facebook, Instagram gibi alanların CHP kadın örgütlerinde etkili bir şekilde kullanılması için çalışmalar yapıyoruz." diyen Köse, söz konusu kılavuzla da önemli bir ivme yakaladıklarını aktardı.

"Kamuoyu oluşturuyoruz"

Gündemde olan konuları ilk olarak 81 il kadın kolları başkanıyla değerlendirdiklerini ve çözüm yollarını konuştuklarını anlatan Köse, sonrasında ise bu çözüm önerilerini belli bir plan çerçevesinde sosyal mecraya taşıyarak kamuoyu oluşturduklarını söyledi.

Bu dönemde özellikle tarım işçisi kadınların sorunlarına eğildiklerini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızda daha çok dönem itibarıyla tarım işçisi kadınların ve çocuklarının sorunlarına eğiliyoruz. Bu pandemi döneminde tarım işçisi kadınların var olma mücadelelerine tanıklık ettim. İşte bunları paylaşıyoruz. Gündemimizdeki bir başka konu ise şiddete, tacize uğrayan kadınlar. Bu konuları da yine sosyal medyadan gündeme getiriyoruz. Bu kadınlara sahip çıkmamız gerekiyor, çünkü şiddet artarak devam ediyor. Pandemi döneminde evde kalan kadınlar ciddi şiddet görüyor. İşte bir öğretmenin katline tanıklık ettik. Bunlar çok fazla yaşanıyor. Bunun önlenmesi için tüm kadın kollarımızla sosyal medyada gündem oluşturuyoruz. Birçok alanda hak ihlallerini işliyoruz. Kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete 'dur' demek için çalışıyoruz. Kadınların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afrika'nın en kalabalık Müslüman nüfuslu ülkesi Nijerya'da bayram namazı evde kılınacak

2020-05-22 20:37 - Dünya

Hudut birliklerinden terörün finansman kaynaklarına darbe

2020-05-26 17:24 - Genel

Sağlık Bakanı Koca'dan 'tedbirli olun' uyarısı

2020-05-27 02:57 - Sağlık

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e bayram ziyareti

2020-05-26 18:07 - Siyaset

İdlib'de çocuklar bayramı ateşkes ortamında geçiriyor

2020-05-25 22:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiğin bayramını kutladı

2020-05-24 17:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu hakim karşısında

2020-05-24 19:22 - Dünya

SpaceX'in ilk insanlı uzay mekiği denemesi hava koşulları nedeniyle ertelendi

2020-05-28 03:14 - Genel

İtalya Serie A, 20 Haziran'da yeniden başlayacak

2020-05-29 00:37 - Spor

AK Parti Genel Sekreteri Şahin'den Mansur Yavaş'a uyarı

2020-05-22 19:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Sayıştaya üye seçiminde komisyon süreci başlıyor

11:42 - Siyaset

TBMM'de bu hafta trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeler görüşülecek

11:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024-2025 yılları CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Boy birincilerini kabul etti

22:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emtia piyasaları ABD'de federal hükümetin kapandığı haftada karışık seyretti

12:53 - Ekonomi

Sofralık zeytin ihracatında rekor kırıldı

12:47 - Ekonomi

Türkiye'deki İHA sayısı 88 binin, İHA pilotu sayısı da 1,6 milyonun üzerine çıktı

12:43 - Ekonomi

Türkiye ile 7 ülkeden Trump'ın Gazze'de ateşkes planına ve Hamas'ın cevapına dair ort

12:38 - Gündem

Gıda güvenilirliğini tehlikeye atan 2 bin 269 işletmeye idari yaptırım uygulandı

12:33 - Gündem