?>

CHP ilçe kongrelerinde sona yaklaşıldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, kasım başında başlayan kurultay takvimi kapsamında, bugüne kadar 600 ilçe kongresi yapıldı.

Siyaset - 6 yıl önce

Bugüne kadar 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay geçiren CHP'de, 2020 Nisan ayı ortalarında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay takvimi, ilçelerle devam ediyor.

Kalan ilçe kongrelerinin 27 Ocak'a kadar tamamlanması planlanırken, il başkanı seçimleri merakla beklenen Ankara'da 19, İzmir'de ve İstanbul'da 18 ilçe başkanı belli oldu.

Partinin ilçe başkanlığı kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongreleri de 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında yapılacak. İl kongrelerinde il başkanlarının yanı sıra kurultay delegeleri de belirlenecek.

İl başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından büyük kurultay için 45 günlük sürenin işlemesi beklenecek. Buna göre, CHP'nin 37. Olağan Büyük Kurultayı, il kongrelerinin tamamlanmasından 45 gün sonrası olan nisan ayı ortalarında yapılacak.

CHP'nin büyük kurultayında, genel başkanın ve partinin, kurultaydan sonraki en önemli organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) de belirlenecek. CHP'de Merkez Yönetim Kurulu ise Genel Başkan tarafından 60 kişilik PM'den atanacak.

Üç büyükşehir için konuşulan isimler

37. Olağan Kurultayın planlandığı şekilde nisan ayı ortalarında yapılması beklenen CHP'de, gözler 3 büyükşehrin il başkanlığı seçimlerinde olacak.

Genel başkan seçiminde en fazla delegeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir'de alınacak sonuçlar, 37. Olağan Kurultay öncesi Genel Başkanlık için de belirleyici olacak.

Ankara il başkanlığı için mevcut Rıfkı Güvener'in yanı sıra Ali Hikmet Akıllı, Umut Akdoğan ve Ayhan Yalçınkaya da parti kulislerinde konuşulan isimler arasında yer aldı.

Genel merkezin, İstanbul ve İzmir'de mevcut başkanlar Canan Kaftancıoğlu ve Deniz Yücel ile çalışmaya devam etmek istediği öğrenilirken, İstanbul için Cemal Canpolat ile Eren Erdem isimleri de öne çıktı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Akkuyu NGS'ye yerli boru sistemi

2020-01-02 14:37 - Ekonomi

Şampiyonlara 'sözleşmeli personel' müjdesi

2019-12-27 16:07 - Spor

Yapı Kredi Leasing, “Türkiye'nin En İyi Leasing Şirketi“ seçildi

2019-12-29 15:38 - Genel

'Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim'

2019-12-28 20:52 - Gündem

Koza-İpek davasında sona gelindi

2020-01-03 14:37 - Asayiş

Trabzonspor son yılların en iyi ilk yarı puanını aldı

2019-12-29 17:12 - Spor

Türk boksörler 2019'da birçok önemli başarı elde etti

2020-01-02 14:22 - Spor

Doğu Akdeniz'de İtalya Deniz Kuvvetleri ile ortak deniz eğitimi

2019-12-27 18:37 - Gündem

Rıza Kayaalp 2019'da Türk güreş tarihine geçti

2020-01-01 14:45 - Spor

Akademisyen Ceren Damar'ın anısı meslektaşlarının seslendirdiği ağıtla ölümsüzleşti

2020-01-02 16:54 - Genel

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te EUFOR Türk Temsil Heyeti Başkanlığını ziyaret etti

18:32 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Kavazoviç ile görüştü

17:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yıl önce bugün zincirlerini kırdığımız Ayasofya, inşallah ebediyen özgür kalacak

17:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2025 yılı YOİKK Eylem Planı hazırlıkları tamamlandı

11:32 - Siyaset

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye bölgesel arz güvenliğine katkı sağlıyor

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Netanyahu, 60 günlük ateşkesin sonunda Gazze'ye saldırıları bitirebileceklerini söyledi

18:57 - Dünya

Merkez Bankası rezervleri 164,4 milyar dolar oldu

18:53 - Ekonomi

"Yüzyılın Beyin Cerrahı" Yaşargil, beyinde bir bölgeye verilen adıyla da anılacak

18:47 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te EUFOR Türk Temsil Heyeti Başkanlığını ziyaret etti

18:32 - Siyaset

Almanya, Ukrayna için Patriot satın almak amacıyla ABD ile görüşüyor

18:28 - Dünya