?>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Birlikten ve beraberlikten yanayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Birlikten ve beraberlikten yanayız. Ayrım yapmıyoruz. Bu coğrafyada, Türkiye coğrafyasında nerede yaşarsa yaşasın herkesin yaşamına, kimliğine, inancına saygı duyuyoruz." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

BURSA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesince yaptırılan Çamlıca İzzet Sayarel Huzurevi ve Kreşi'nin açılışında yaptığı konuşmada, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Geçen yerel seçimlerde Bursa'da seçimi kaybettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, gelecek dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesini kazanarak "Yeşil Bursa"yı tarihine uygun yeniden inşa etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Bursa'yı tarihine, yeşilliğine yakışır ve betondan arınmış yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, Antalya'da, Aydın'da Eskişehir'de ne yapmak istiyorsak aynısını Bursa'da yapacağız. Bursalılar bunu hak ediyor. Bize düşen görev önümüzdeki dönemde daha iyi çalışmak.

Belediye başkanı arkadaşlarıma hiçbir ayrım yapmayacaklarını söyledim. Bulunduğunuz bölgede 'Şu A partili, bu A partili.' demeyeceksiniz herkese eşit mesafede olacaksınız. Herkesin yardımına koşacaksınız, harcadığınız her kuruşun hesabını Bursa'da Bursalıya vereceksiniz.

Antalya'da Antalyalıya vereceksiniz. Niçin bunları yapıyoruz? Yeni bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz. Halkına hesap veren bir siyaset anlayışı, demokrasi gelişmiş bir ülkeyi inşa etme anlayışı. Kavgadan değil, huzurdan yana bu mücadeleyi yapacağız.

Kentler yaşanabilir olacak. Kentte insanlar özgürce rahat dolaşabilecek. Kentlerin yeşil alanları olacak ve kentte yaşamanın ayrıcalıkları olacak.

Yaşlı varsa evde bakılamıyorsa böyle huzurevleri açılacak. Kentin tüm olanaklarından yararlanacaklar."

"Biz Kuvayımilliyeciyiz"

Partisinin belediye başkanlarıyla görüştüğünü özellikle yoksul mahallelerden başlayarak insanlara hizmet götüreceklerini aktardığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oralarda yaşayan, kentin varoşlarında yaşayan insanlar da o kentin bütün nimetlerinden yararlanmak ister.

Dolayısıyla biz ayrımcılıktan, kavgadan yana değiliz, huzurdan, birlikten, beraber olmaktan yanayız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Çünkü biz halkın partisiyiz. Çünkü biz halktan yana projeler üreten ve hayata geçiren partiyiz.

Biz, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının milli mücadele sonucunda savaş meydanlarında kurdukları bir partiden geliyoruz. O gelenekten, o inançtan geliyoruz. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz. Ülkenin birlik ve bütünlüğünden sorumluyuz.

Birlikten ve beraberlikten yanayız. Ayrım yapmıyoruz. Bu coğrafyada, Türkiye coğrafyasında nerede yaşarsa yaşasın herkesin yaşamına, kimliğine, inancına saygı duyuyoruz."

"Şiddetten, kavgadan arınmış bir toplum inşa edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, insanların sorunlarıyla ilgileneceklerini dile getirerek "Üniversiteyi bitirmiş çocuğun işsizse o siyasetin konusu olacak, onun kimliği, inancı değil. Onun çocuğu iş buluyor mu, evinde huzur, bereket var mı?

Kadına şiddet uygulanmıyor mu? Şiddetten, kavgadan arınmış bir toplum inşa edeceğiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 6 milyon 300 bin gencin önümüzdeki seçimlerde ilk kez sandığa gidip oy kullanacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Onlar, demokrasi, özgürlük, iş, aş, çalışmak, üretmek, yurt dışına gitmek değil kendi ülkelerinde çalışıp ekonominin gelişmesine katkıda bulunmak istiyor.

Biz, onların yolunu açacağız ve onlar, bu ülkeye gerçek anlamada demokrasiyi getirecek.

Onlar, bizim gurur kaynağımız olacak. Onları her yerde, her ortamda alkışlayacağız.

Onlar, bizden daha iyi yetişip Türkiye'nin geleceğini çok daha sağlıklı bir şekilde belirleyecek. O nedenle gençler, size güveniyoruz, inanıyoruz. Sizler Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz. Buna da inanıyorum."

Gençlerden umutlu olduğunu, Türkiye'nin bugünü ve geleceğini gençlerin belirleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Devlet, kinle, öfkeyle, intikam duygusuyla yönetilmez. Devlet, akılla, ilgiyle, birikimle, tecrübeyle yönetilir.

Devlet, eğer kinle, öfkeyle yönetilirse o zaman kavga çıkar, huzur olmaz, sokakta da evde de hiçbir yerde huzur olmaz. Biz, bu ülkeye gerçek anlamda huzuru getireceğiz.

Bize oy vermeyenler de huzur içinde yaşayacak ve bizi özgürce eleştirebilecek. Bize oy vermeyi düşünmeyen bütün kardeşlerime seslenmek istiyorum, beni özgürce eleştirme hakkını elde etmek istiyorsan bana oy vereceksin.

Yanlışım varsa çıkacaksın, eleştireceksin, ben de sana saygı duyacağım." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları, bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı törende kreş ve huzurevinin yapımında emeği geçenlere plaket verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yozgat'ta hortum hasara neden oldu

2021-03-23 17:30 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Spor Salonu'nun dışında bekleyen partililere hitap etti

2021-03-24 14:06 - Siyaset

Aşık Maksut Koca: Halk müziği bir mekteptir

2021-03-23 17:35 - Kültür Sanat

Azerbaycan'da karantina uygulaması 1 Haziran'a kadar uzatıldı

2021-03-19 19:16 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan nevruz mesajı

2021-03-21 21:36 - Gündem

ABD Başkanı Joe Biden ilk resmi basın toplantısını düzenledi

2021-03-26 01:06 - Dünya

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde: Türkiye ile diyaloğu sürdürmeliyiz

2021-03-19 20:51 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi ile telefonda görüştü

2021-03-24 01:09 - Siyaset

Katar Çin ile 10 yıllık enerji anlaşması imzaladı

2021-03-22 17:41 - Dünya

Suriye'de rejim askerlerinin Hafter güçlerine katılmak için ordudan firar ettiği öne sürülüyor

2021-03-25 15:31 - Dünya

İlgili Haberler

İBB'nin 2026 mali yılı bütçesi kabul edildi

00:48 - Gündem

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı '3. Denetim Şurası' düzenlendi

21:03 - Gündem

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset