?>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık'tan '20 bin öğretmen ataması' eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, gelecek aylarda yapılacağı duyurulan öğretmen atamasına ilişkin "Bugün Türkiye'de 83 bine yakın ücretli öğretmen var. Ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmene 20 bin atama müjde olarak açıklandı" dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı 20 bin öğretmen atamasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Erdoğan'ın 2002 seçimi öncesi bir mitingde, "İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz." ifadelerini kullandığını hatırlatan Karabıyık, o yıl 72 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısının yüzde 872 artarak 700 binleri geçtiğini belirtti.

AK Parti iktidarlarında 19 yılın geride kaldığına işaret eden Karabıyık, gelinen noktada yaklaşık 700 bin ataması yapılmayan öğretmen bulunduğunu ve dün 20 bin atama müjdesi verildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 3 Kasım 2020'de, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 40 bin atamanın az olduğunu, bu sayının daha çok olması gerektiğini söylediğini aktaran Karabıyık, bundan birkaç ay sonra Bakanlık tarafından 107 bin öğretmen açığı olduğunun açıklandığını bildirdi.

Sayıştay raporuna göre ise Türkiye'de 138 bin 393 öğretmen açığı bulunduğunu kaydeden Karabıyık, "Dün ise yapılan açıklamada öğretmenlere '20 bin atama müjdesi' verildi. Ayrıca bütçede aslan payının Milli Eğitim Bakanlığına verildiği söylendi.

Bütçeden aslan payı eğitime ayrılıyorsa yüz binlerce öğretmen neden atanmayı, öğrencilerine kavuşmayı bekliyor? Öğrenciler hala birleştirilmiş sınıflarda ders yapmaya devam ediyor.

Neden 2 milyon 658 bin 40 öğrenci EBA'ya erişemedi? Yaklaşık 6 milyon öğrenci ise EBA'yı niçin etkin kullanamadı?" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 17,18 iken 2020 yılı itibarıyla bunun yüzde 4,65'e gerilediğini, 2021 yılı bütçesinde ise bu payın yüzde 7,69'a çıkmasının öngörüldüğünü fakat bunun da yeterli olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yetersiz olmasının eğitim sisteminde sorumlulukların yerine getirilememesi anlamına geldiğini savunan Karabıyık, "Bugün Türkiye'de 83 bine yakın ücretli öğretmen var.

Oysa ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmene 20 bin atama müjde olarak açıklandı. Tüm ihtiyaç kadroları doldurulmalı, öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci: Rusya'da göçmen işçi olmadan işçi sorunu çözülemez

2021-02-18 08:59 - Özel Haber

Şampiyonların tayları 'beyaz örtünün' keyfini çıkarttı

2021-02-19 14:56 - Çevre-Hayat

Cep telefonları 27 yılda hayatın merkezine yerleşti

2021-02-22 16:28 - Bilim & Teknoloji

Japonya'dan Kovid-19 aşısına adil erişim hedefleyen COVAX'a 200 milyon dolar taahhüt

2021-02-20 11:06 - Dünya

Bolu sıfırın altında 29,7 dereceyle Türkiye'nin gece en soğuk ili oldu

2021-02-20 16:44 - Çevre-Hayat

Son 24 saatte Brezilya'da 1308, Meksika'da 857 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2021-02-20 12:41 - Dünya

Kripto parada dalgalanma sürüyor, Bitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

2021-02-20 16:26 - Ekonomi

Küresel borçlar 2020'de 281 trilyon doları aşarak rekor kırdı

2021-02-17 22:26 - Ekonomi

Türk Telekom'un, Kadıköy Müşteri Merkezi yenilendi

2021-02-17 15:32 - Genel

ABD'de aşırı sağcı 6 kişi, Kongre baskınını planlamakla suçlandı

2021-02-20 18:21 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

19:48 - Siyaset

TBMM'de vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek

16:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

15:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

15:17 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, Gölbaşı'nda Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu

14:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta heyecanı yarın başlayacak

10:02 - Spor

AEDAŞ, bu yıl hizmet bölgesine 9 milyar liralık yatırım yaptı

09:58 - Ekonomi

Trump, ABD'nin tarife gelirlerinin yakında rekor seviyelere ulaşacağını savundu

09:38 - Dünya

Küresel piyasalarda faiz indirim beklentileri ve azalan jeopolitik gerilim risk iştahını artırdı

09:32 - Ekonomi

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı

09:27 - Gündem