?>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "CHP'liler olarak hepimiz, demokrasi mücadelesi için, adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Kararlar bize geri adım attıramaz" dedi.

Gündem - 5 yıl önce

TBMM 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün TBMM'ye ve milli iradeye bir kumpas kurulduğunu iddia ederek, CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı makamının gönderdiği bir yazıyla düşürüldüğünü ileri sürdü.

Sadece yargı değil, yasamanın da yürütmenin tahakkümü altında olduğunu savunan Erkek, "Bugün Meclis iradesi, millet iradesi, TBMM'nin saygınlığı, saray düzeni tarafından bilinçli olarak ayaklar altına alınmıştır." diye konuştu.

Erkek, Anayasa Mahkemesi Berberoğlu'nun başvurusunu incelemeyi sürdürürken milletvekilliğinin düşürüldüğünü dile getirerek, "Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu hakkındaki davayla, kararla ilgili hak ihlali tespit ederse, yeniden yargılanması gerekirse ne yapacak bugün bu kararı verenler. Milletvekilliği düştü çünkü. Cezaevinde olacak. Milletvekilliğine dönebilecek mi? Hayır." diye konuştu.

Adaletsizliklerin ülkeyi uçuruma sürüklediğini savunan Erkek, şunları söyledi:

"Biz, CHP'liler olarak, hepimiz, bu demokrasi mücadelesi için adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bu kararlar bize geri adım attıramaz. Çocuklarımızın geleceği için, güzel memleketin geleceği için gerekirse cezaevine de gireriz, gerekirse canımızı da veririz. Önce bu bedeli biz ödeyeceğiz. Ama o kadar umutluyuz ki, çünkü adalete dayanmayan kuvvetin zalim bir kuvvet olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bugün Türkiye'de demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlar ve tüm muhalefet birleşecek, tek adam rejimine, bir saray düzenine son verecek. Bugün kuvvetler ayrılığını, hukuk devletini yıkanlar mutlu mu? Demokrasinin sac ayağı; yasama, yürütme ve yargıdır. O ayakları yıkarsanız, o sac ayağının üzerinde pişen demokrasi aşı, o tencere devrilirse her şey biter."

Adaletin halkın ekmeği olduğunu dile getiren Erkek, "Hiç kimse umutsuz olmasın. Biz söz veriyoruz. Bu ülkenin tüm demokratları, liberal demokrat, sosyal demokrat, muhafazakar demokrat, demokrasiye inanan herkes birleşecek ve biz tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Berberoğlu'nun, demokrasi ve özgürlükler için, ülkesi ve milleti için mücadele etmiş dürüst bir insan olduğunu ifade ederek, yargılandığı bir kumpas davası ile mahkumiyet verildiğini savundu.

Berberoğlu'nun özgürlüğünün bugün elinden alındığını öne süren Özkoç, "Enis Berberoğlu bizim için suçsuzdur. O, özgürlükten ve demokrasiden yana milletvekilidir. Hakkında tek bir somut delil dahi yoktur. Hukuksuzca, bütünüyle siyasi bir hesaplaşmanın neticesinde mahkum edilmiştir." diye konuştu.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ zanlısının başvurusunu reddetti

2020-06-04 22:17 - Dünya

Liverpoollu futbolcular George Floyd için diz çöktü

2020-06-01 22:47 - Dünya

Ford'dan otomobili hijyenik tutmanın ipuçları

2020-06-01 15:27 - Çevre-Hayat

Renault Grubu, dönüşüm plan taslağını açıkladı

2020-05-29 18:09 - Genel

TÜRGEV barınma hizmetlerinin kapsamını daraltıyor

2020-06-03 22:57 - Gündem

Medipol Başakşehir'de antrenmanlar devam ediyor

2020-06-01 17:52 - Spor

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yolcu haraketliliği

2020-06-03 20:11 - Gündem

Yerli motorlu zırhlı araçlar 2021'de geliyor

2020-05-31 16:12 - Teknoloji

Fetih coşkusu Okçular Vakfında yaşanacak

2020-05-29 05:32 - Gündem

'5 Kelimelik Öykü Yarışması'nın kazananı açıklandı

2020-06-02 18:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

13:58 - Gündem

Türk Kızılay'ın Gazze'ye gıda malzemesi taşıyan 165 tırı Refah Sınır Kapısı'ndan geçm

12:32 - Gündem

İstanbul'a "otobüs öncelikli yol" uygulaması geliyor

12:27 - Gündem

Bakan Kurum: Avcılar'daki 40 yıllık 3 bloklu siteyi 'Yarısı Bizden' kampanyamızla yen

12:03 - Gündem

KVKK bugüne kadar 50 binden fazla başvuruyu sonuçlandırdı

11:12 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Suriye'deki tüm tarafları diyaloğa çağırdı

14:03 - Dünya

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

13:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye İçişleri Bakanı Hattab'ı kabul etti

13:53 - Siyaset

AK Parti'nin ikinci "İnsan Hakları Eğitim Kampı" Kocaeli'de düzenlenecek

13:47 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

13:33 - Siyaset