?>

CHP'den öğrenci affı teklifi

CHP, ilişiği kesilen ya da kayıt yaptırmayan öğrencilerin yeniden üniversitelerine dönmesi için kanun teklifi verdi.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi, Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklife göre, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 8 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla öğrenimlerine başlayabilecek.

Terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Teklifin gerekçesinde, eğitimin, temel bir insan hakkı olarak evrensel ölçekte kabul gördüğü belirtilerek, "Bunun altında yatan en önemli etken eğitimin; insan kişiliğinin tüm yönleriyle gelişmesinde çok önemli bir faktör ve insanların kendilerini gerçekleştirmeleri ve özgürleşmeleri ile doğrudan ilişkili bir süreç olmasıdır." ifadesi kullanıldı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında, yükseköğretim kurumlarında, örgün eğitim kapsamında 3 milyon 180 bin, toplamda ise 7 milyon 740 bin 502 öğrencinin eğitim gördüğüne işaret edilen gerekçede, "Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar çocuklarımızın eğitim öğretim hayatına da yansımıştır. Ekonomik güçlükler, disiplin sorunları gibi nedenlerle binlerce çocuğumuz eğitim-öğretim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Kanun teklifi ile yükseköğretim düzeyinde eğitim-öğretim ortamından kopan çocuklarımızın yeniden okullarına dönmeleri hedeflenmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Opera ve Balesi Yeni Yıl Konseri 3 bin kişilik Congresium’da

2019-12-25 18:07 - Kültür Sanat

Bakan Akar ve TSK'nın komuta kademesinden sınırın sıfır noktasında kritik toplantı

2019-12-29 13:22 - Gündem

Anensefali hastası bebek azmiyle doktorları bile şaşırtıyor

2019-12-26 18:17 - Çevre-Hayat

Yapı Kredi Leasing, “Türkiye'nin En İyi Leasing Şirketi“ seçildi

2019-12-29 15:38 - Genel

Başkentte cuma günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

2019-12-25 19:27 - Gündem

Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oluyor

2019-12-26 12:52 - Gündem

Anadolu Efes ile Maccabi FOX kozlarını İstanbul'da paylaşacak

2019-12-25 14:43 - Spor

İngiltere'de 2019 Brexit yılı oldu

2019-12-25 15:31 - Genel

Türkiye'nin Otomobili'nden yeni kare

2019-12-24 17:47 - Ekonomi

Beş akrabasını öldüren sanığa 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıl hapis cezası

2019-12-24 19:17 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki

23:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: İhracata 7 aylık veriler itibarıyla baktığımızda da yüzde 5,2'lik artış var

19:52 - Siyaset

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye'de denize yapılan üçüncü havalimanını tasarladık

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kremlin'de tarihi yuvarlak masa toplantısı: Rusya ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem

08:33 - Özel Haber

Bizans Asia’sındaki Aiol Şehirleri -Ramazan Topraklı yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

İşrak vakti Zeytindağı’na duyulan özlem; MİT Akademi Raporu -Mehmet Yıldırım yazdı-

07:44 - En Son Yazılar

Siyonizme hizmet eden Müslümanların İsrail’de partisi mi var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:04 - En Son Yazılar

Lübnan Başbakanı Selam: Beyrut Limanı patlamasında adalet halen yerini bulmadı

01:43 - Dünya