?>

'CHP bütün niyetini açıkça ortaya dökmüştür'

İçişleri Bakanı Soylu, "CHP, bütün niyetini, seçim hesaplarını, bütün ittifaklarını açıkça ortaya dökmüştür. Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti açık bir şekilde genel başkanının ağzından 'teröriste vurma' demiştir." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Maçka İlçe Başkanlığının 6. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kongrelerin önemine dikkati çekti.

Bu beraberliğin anlamının ezanları susturanlara mesaj vermek olduğunu ifade eden Soylu, "Bu beraberliğin anlamı başbakanlarımızı, bakanlarımızı idam edenlere, 'Bizi ürkütemediniz, bizi korkutamadınız, bizi sindiremediniz, bizi milliyetimizden, dinimizden, geleneğimizden, anamızdan, babamızdan, bizi demokrasiden ayıramadınız' denilen anlayışın adıdır." diye konuştu.

Siyasetin önemine dikkati çeken Soylu, şunları söyledi:

"Siyaset söylemler ve sonuçlar üzerinden yürür. Söylemlerinize ve aldığınız neticeye bakarlar demiştim. Elbetteki seçmenler için bu böyledir. Elbetteki ama bir de rakiplerimiz var. Onlar da size bakarlar. Size göre pozisyon alırlar, bir plan yaparlar. Türkiye'nin ta Gezi olaylarından itibaren hatta 27 Nisan e-muhtırasından itibaren 17-25 Aralık'ta, 6-7 Ekim'de, 7 Haziran sonrası artan terör hadiselerinde ve 15 Temmuz'da, bütün hadiselerde, bu ülkede ana muhalefet hep milletin karşısında yer almış ve hep başkalarıyla kol kola girmiştir. Biz buna alışmıştık aslında. 'CHP'dir, normaldir' diyorduk. İnanın öyle, o öyle davranır ve işte sonunda son 10 gündür maalesef CHP'nin yöneticileri ağzındaki baklayı çıkarmışlardır. Bunu hep beraber gördük. Hep beraber şahit olduk. CHP, bütün niyetini, seçim hesaplarını, bütün ittifaklarını açıkça ortaya dökmüştür. PKK'nın uzantısı olan siyasi partiyi saymıyorum. Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti açık bir şekilde genel başkanının ağzından 'teröriste vurma' demiştir."

"Teröristin silahlısı varmış, silahsızı varmış"

Dün Dörtyol'da söylediğini belirterek, "Allahınızı severseniz, yeni yeni kavramlar duyuyorum ve bu yeni yeni kavramları da hayretle takip ediyorum. Diyor ki 'Silahlı terörist, silahsız terörist.' Teröristin silahlısı varmış, silahsızı varmış. Arkadaş bu ülkede iç güvenlikten hükümet beni sorumlu tuttu. Söylüyorum, diyorum ki bu adamlar 4 tane teröristle beraber, aynı yerde... Bunlar da teröristtir. Bunların PKK ile bağlantıları vardır. Bölücü terör örgütü ile bağlantıları vardır. Bir kere bize itibar edin ya. Ankara'dan İstanbul'a giderken bize itimat ediyorsunuz işinize gelince, Çanakkale'de bize itimat ediyorsunuz işinize gelince. Bize bir kere itimat edin, itibar edin ya." ifadesini kullandı.

Soylu, terörle mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Son bir ayda terörle mücadelemizde bakın kaç operasyon ortaya koyduğumuzu söyleyeceğim. 5 bin 147 operasyon ortaya koyduk ve burada 183 terörist etkisiz hale getirildi bir ayda." diye konuştu.Muhabir: Meltem Yılmaz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Otomobil su kanalına çarptı: 4 yaralı

2017-09-12 17:27 - Asayiş

Fakıbaba'dan 'okul kantinlerinde denetim' açıklaması

2017-09-16 14:22 - Gündem

Sırp oyun kurucu Ana Dabovic Fenerbahçe'de

2017-09-16 17:18 - Spor

'Masum insanları hedef alan terör saldırısını güçlü şekilde kınıyoruz'

2017-09-15 19:42 - Gündem

44 Suriyeli göçmen Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı

2017-09-15 20:32 - Asayiş

Gelin arabasının çarptığı kadın yaralandı

2017-09-15 22:37 - Asayiş

Potada Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

2017-09-16 14:55 - Spor

Milas’ta 4.3 büyüklüğünde deprem |Son depremler

2017-09-16 16:57 - Asayiş

Okulların temizliği öğrencilerin sağlığını etkiliyor

2017-09-16 17:22 - Sağlık

Kestane bahçesinde kenevir yetiştirdiler

2017-09-13 14:17 - Asayiş

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi andı

14:48 - Siyaset

MHP'den Iğdır'da "Terörsüz Türkiye: Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik" ziyaretler

11:52 - Siyaset

CHP 21 Eylül'de olağanüstü kurultaya gidiyor

01:27 - Siyaset

Bakan Kurum: TOKİ ile ev sahibi olan vatandaşlarımıza yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız

23:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl önce şehit olan Piyade Er Yılmaz'ın ailesiyle telefonda görüştü

22:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi andı

14:48 - Siyaset

İzmir Urla'daki bazı mahallelerde 9 gün su kesintisi uygulanacak

14:13 - Gündem

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

13:47 - Gündem

CNN: Trump, Maduro'ya baskı amacıyla Venezuela'daki kartelleri hedef almayı değerlendiriyo

13:38 - Dünya

Konya Valiliğinden milli maç öncesi taraftara tavsiyeler ve uyarılar

13:33 - Spor