?>

Cezayir'de binlerce kişi cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonucunu protesto etti

Cezayir'de binlerce kişi dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonuçlarını protesto etti.

Genel - 6 yıl önce

CEZAYİR (AA) - Eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'yı istifaya götüren ve sonrasında "Buteflika rejimi temsilcilerinin yönetimden uzaklaştırılması" ve "mevcut yönetimle seçimlere gidilmemesi" talebiyle devam eden gösteriler 43'üncü haftasında da devam etti.

Başkent Cezayir'in yanı sıra ülkenin birçok kentinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösterilerde, muhalefetin ve sokağın "yönetimde köklü değişiklikler olmadan sandığın kurulmaması" yönündeki itirazlarına rağmen dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ve bugün açıklanan sonuç protesto edildi.

"Eski rejimin yeni yüzlerine hayır"

Göstericiler, üzerinde "seçime hayır" yazan kırmızı kartların yanı sıra "boyun eğmeyeceğiz", "eski rejimin yeni yüzlerine hayır", "çetelerin seçilmesine hayır" ve "kimseyi seçmedik kimse de bizi temsil etmiyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Protestocuların ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan adayların hiçbirinin "kendilerini temsil etmediğini" ifade eden döviz, pankart ve fotoğraflar açması dikkati çekti.

Cezayir'de eski Başbakan Abdulmecid Tebbun, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda oyların yüzde 58'ini alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçilmişti.

Cezayir'in çalkantılı geçen yılı

Cezayir, şubat ayında 20 yıldır ülkeyi yöneten Buteflika'nın kötü giden sağlığına rağmen cumhurbaşkanlığına 5. kez aday olmasıyla birlikte kitlesel protestolara sahne oldu. Buteflika'nın, "ordunun uyarılarıyla" nisan ayında istifa etmesine rağmen gösteriler durmadı.

Ülkede dün bir yandan seçim için sandıklar kurulurken bir yandan da binlerce kişi "seçim dayatmasına hayır" sloganıyla sokaklarda protestolarını sürdürdü.

Seçimdeki adayların tamamının Buteflika rejimi döneminde siyaset sahnesinde yer alması protestocular tarafından sıkça eleştirilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Denizsiz kentleri birleştiren baraj gölünde 'boğaz' keyfi

2019-12-07 17:56 - Kültür Sanat

Çağını aşan yazar: Oğuz Atay

2019-12-13 21:02 - Kültür Sanat

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan bina güvenliği uyarısı

2019-12-10 14:29 - Genel

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde huzur hakları Mehmetçiğe bağışlandı

2019-12-10 22:57 - Gündem

Arjantin'de yeni hükümet fakirlik sorununa odaklanacak

2019-12-07 12:07 - Dünya

Aydınlı iki kız kardeş yılda 3 ton mantar yetiştirecek tesis kurdu

2019-12-09 15:42 - Çevre-Hayat

FETÖ'nün futbol yapılanması davasında savcı mütaalasını açıkladı

2019-12-10 17:47 - Gündem

Rusya, Türkiye'ye geyik eti satmayı planlıyor

2019-12-10 07:17 - Özel Haber

Divan İstanbul otellerinden yılbaşına özel program

2019-12-12 15:45 - Genel

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu kapandı

2019-12-07 21:49 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan GKRY Lideri Hristodulidis'in açıklamalarına tepki

00:28 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

Mersin merkezli operasyonda gözaltına alınan 4'ü hakem 32 şüpheli tutuklandı

22:22 - Gündem

ABD'nin askeri müdahaleyle tehdit ettiği Nijerya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Pentagon'da

22:18 - Dünya