?>

Cezayir'de Buteflika'nın istifasından dolayı sevinç gösterisi

Cezayir'de uzun süredir protestoların hedefi olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasını açıklamasının ardından yüzlerce kişi başkent Cezayir'de sevinç gösterisi düzenledi.

Dünya - 7 yıl önce

Cezayir

Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifa haberini duyan yüzlerce kişi başkent Cezayirin farklı yerlerinde bir araya gelerek, Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih'ten yolsuzluk yapan yöneticileri tutuklamasını talep eden sloganlar attı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika istifa ettiCezayir Cumhurbaşkanı Buteflika istifa kararını açıkladı

"Halk ve ordu kardeştir" sloganlarının da atıldığı gösteride, bazı vatandaşlar ülke bayraklarıyla yürüyerek bazıları da arabalarıyla konvoy oluşturarak kentte dolaştı.

Cezayir'de uzun süredir protestoların hedefi olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika dün akşam istifa etmişti.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, Buteflika'ya derhal görevi bırakma çağrısında bulunmuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanlığından dün yapılan açıklamada, Buteflika'nın görev süresinin dolacağı 28 Nisan'dan önce istifa edeceği duyurulmuştu. Açıklamada ayrıca istifadan önce, geçiş döneminde devlet kurumlarının işleyişinin sürekliliğini sağlamak için önemli kararlar alınacağı aktarılmıştı.

Buteflika'yı istifaya götüren protestolar

Cezayir'de 1999 yılından bu yana dört dönemdir Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın, ciddi sağlık sorunlarına rağmen 22 Şubat'ta beşinci dönem için adaylığını açıklaması ülkede protestolara neden olmuştu.

Gelen tepkiler üzerine Buteflika, 11 Mart'ta yaptığı sürpriz bir açıklamayla 18 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini, adaylığını geri çektiğini ve yönetimde kapsamlı değişiklikler yapılacağını duyurmuştu.

Cezayir sokağı ve muhalefet, Buteflika'nın adaylıktan çekilmesini ilk başta memnuniyetle karşılamış ancak seçimlerin belirsiz bir tarihe ertelenmesi Cumhurbaşkanı'nın görev süresini "ucu açık bir şekilde uzatma hamlesi" yorumlarını beraberinde getirince protestolar devam etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'ndan Anıtkabir ziyareti

2019-04-02 19:42 - Gündem

2 defineci için "Gömü bulup kaçtılar" iddiası

2019-03-28 17:59 - Asayiş

Dev tavşan ile küçük kızın dostluğu güldürdü

2019-03-28 23:31 - Dünya

İhracatçı şirketlerin kur riski İstanbul'da ele alınacak

2019-04-02 14:37 - Ekonomi

Yeni Zelandalı sanatçıdan Müslümanlara başörtülü destek

2019-03-30 00:42 - Dünya

Ali Koç'tan camiaya mali destek çağrısı

2019-03-31 00:02 - Spor

Lastiği patlayan panelvan minibüs devrildi: 2 yaralı

2019-03-31 01:11 - Asayiş

Son uçuşunu oğlu ile yaptı

2019-03-31 18:07 - Gündem

Bakan Soylu: 'Geçen yıl, 275 mafya örgütünü çökerttik'

2019-03-30 00:22 - Siyaset

Avrupa liglerinin 'nöbetçi' golcüleri

2019-03-27 15:19 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye'nin önceliği Gazze'de ateşkesi korumak

00:57 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi öldü

23:58 - Dünya

Trump: Batı Şeria konusunda endişelenmeyin, İsrail Batı Şeria'da hiçbir şey yapmayacak

23:53 - Dünya

Trump, ABD'nin Venezuela açıklarına B-1 bombardıman uçakları gönderdiği iddiasını yalanladı

23:47 - Dünya

Hamas: İsrail'in gazetecilerin Gazze'ye girişini yasaklaması, suçlarını örtbas etmeyi amaçlıyor

23:18 - Dünya

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı

09:43 - Gündem

İzmir Foça'da selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

09:38 - Asayiş

Ege'den Marmara'ya 500 kilometrelik yeşil hidrojen boru hattı önerisi

09:33 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

Sigara ve cep telefonunda ÖTV oranları yeniden belirlendi

09:03 - Ekonomi