?>

Çeşme'de 54 Suriyeli göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 54 Suriye uyruklu kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan TCSG 902 Sahil Güvenlik Botu, saat 04.30 sıralarında, Dalyan Uç Burun açıklarında bir şişme bot belirledi. Şişme bota müdahale ederek durduran sahil güvenlik ekipleri, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu kaçak göçmenleri Çeşme iskelesine getirdi. Ekipler, kaçak göçmenlere battaniye dağıtarak üşümelerini önlerken, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri de yiyecek ve içecek dağıttı.

1 aylık bebek bile var

Kaçak göçmenler, dağıtılan battaniyelere sarılarak yorgunluktan banklarda uyuyakaldılar. Kaçak göçmenlerin arasındaki 1 aylık Mahmud Dahil bebek dikkatleri çekerken, bazı çocuklar da yere serilen battaniyelerin üzerinde uyuyakaldılar.

Göçmenlerin arasındaki düzgün Türkçesi ile dikkati çeken 15 yaşındaki Ekrem Maraş, Halep'li olduğunu belirterek, ailesiyle birlikte dört yıldır Gaziantep'te yaşadığını söyledi. Gaziantep'te çeşitli işlerde çalıştığını anlatan Maraş, ağabeyinin İsviçre'ye gittiğini, kendisinin de onun yanına gitmek için insan kaçakçıları ile 500 dolara anlaştığını ifade etti. İlk defa kaçma girişiminde bulunduğunu belirten Ekrem Maraş, bir daha böyle bir girişimde bulunmayacağını söyledi. Maraş, hiç okula gitmediğini ifade ederek, imkan olursa okumak istediğini de sözlerine ekledi.

Kaçak göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.

Muhammet İsa Atagöz  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz'

2017-10-06 20:17 - Gündem

TİKA'dan Cibutili öğrencilere destek

2017-10-05 17:27 - Gündem

18 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti

2017-10-08 00:17 - Asayiş

FETÖ'nün 'uyuyan hücresi' davasında ara karar

2017-10-07 02:37 - Gündem

Gaziantep'teki düğüne bombalı saldırı davasına devam edildi

2017-10-07 04:22 - Gündem

Hollanda'da İslam karşıtı gösteri

2017-10-05 03:45 - Genel

Almanya'da Xavier kasırgası can aldı

2017-10-06 16:43 - Genel

Mahallelinin 'tatlı' dayanışması

2017-10-04 16:32 - Çevre-Hayat

'Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan özür diledi'

2017-10-06 16:47 - Siyaset

Fatih Tekke resmen Grandmedical Manisaspor'da

2017-10-09 22:02 - Spor

İlgili Haberler

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Asayiş

Ankara'da şiddetli rüzgarın devirdiği konteynerdeki bir kişi öldü

00:28 - Asayiş

Ankara'da etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı

21:48 - Asayiş

6 ilde terör örgütü operasyonlarında çok sayıda kişi yakalandı

11:08 - Asayiş

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 22 zanlı yakalandı

11:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi

00:52 - Dünya

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Gazze'de ateşkes sürüyor

00:13 - Dünya