?>

Cerablus'tan Bahar Kalkanı Harekatı'na destek

Cerablus Yerel Meclis Başkanı Abit Halil, "Bahar Kalkanı Harekatı'nın, yıllardır süren karanlık günlerin son bulması, ülkemize baharı getirmesi ve Suriye'de yeni bir başlangıca vesile olması için Allah'a dua ediyoruz." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Gaziantep

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Cerablus'un kanaat önderleri, Bahar Kalkanı Harekatı'na destek verdi.

Yerel meclis binasında toplanan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve kanaat önderi, Bahar Kalkanı Harekatı'nda görev alan askerler için dualar okudu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Cerablus Yerel Meclis Başkanı Abit Halil, Rusya, İran ve Esed rejiminin saldırıları nedeniyle İdlib ve Halep'te 4 milyondan fazla Suriyelinin soykırımla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu zulme karşı bütün dünyanın sesini yükseltmesi gerekirken, zulme sadece Türk milletinin karşı çıktığını anlatan Halil, şöyle konuştu:

"Suriye halkı, aynı coğrafyanın ve aynı tarihin evladı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni soykırıma karşı durması ve bizlere sahip çıkması için Suriye'ye davet etmiştir. Bizler mazlum Suriye halkının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin milyonlarca sivili soykırımdan kurtarmaya yönelik başlatmış olduğu Bahar Kalkanı Harekatı'na çok değer veriyor ve harekatın devam etmesini istiyoruz. Arap devletleri, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve dünyadaki tüm insan hakları örgütlerini, Suriye halkının Esed zulmünden kurtulması için Türk askeri operasyonlarını desteklemeye çağırıyoruz."

Esed rejiminin yıllardır kimyasal da dahil olmak üzere her türlü silahla halkını katlettiğini aktaran Abit Halil, "Birleşmiş Milletleri, Esed rejimini resmi temsilci olarak tanımaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyini Esed rejiminin suç dosyasını, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne havale etmeye çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başlatmış olduğu Bahar Kalkanı Harekatı'nın, yıllardır süren karanlık günlerin son bulması, ülkemize baharı getirmesi ve Suriye'de yeni bir başlangıca vesile olması için Allah'a dua ediyoruz. Büyük Türk ordusunun ve Suriye devriminin şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MHP'den teşkilatlara 'İdlib' uyarısı

2020-03-01 19:28 - Genel

Antalyaspor ligde ve kupada çıkışını sürdürmek istiyor

2020-02-27 19:04 - Spor

Malezya'da 5 siyasi partiden Enver İbrahim'e karşı ortak aday

2020-02-29 02:17 - Dünya

Lübnanlı gençlerden Bahar Kalkanı Harekatı'na destek

2020-03-03 01:00 - Gündem

Dünyada Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 89 bini aştı

2020-03-02 12:27 - Dünya

Ekonomiye güven 21 ayın zirvesinde

2020-02-29 18:34 - Ekonomi

TAV, ABD'de 5'inci yolcu salonunu açacak

2020-03-03 13:25 - Ekonomi

Petrol devlerinin karı yüzde 40 düştü

2020-02-29 14:32 - Ekonomi

Depremden etkilenen Başkale'deki 4 mahallede yaralar sarılıyor

2020-02-29 15:02 - Gündem

Binlerce göçmen bugün de Yunanistan'a geçti

2020-03-02 01:34 - Genel

İlgili Haberler

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidecek

00:22 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, serebral palsili bireylerle bir araya geldi

23:28 - Gündem

Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı

23:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

02:52 - Dünya

ABD'de yargıç, Trump'ın Illinois'e Ulusal Muhafız konuşlandırma kararını engellemedi

02:47 - Dünya