?>

Çeltik alım fiyatları ton başına 1000 lira artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TMO'nun çeltik alım fiyatlarının ton başına baldo grubu çeltik için 16 bin, Osmancık çeşidi çeltik için 14 bin 500, luna grubu çeltik için 13 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Edirne

Kirişci, Edirne Valiliğince Türkiye'nin en çok çeltik üretiminin yapıldığı İpsala Ovası'nda düzenlenen hasat etkinliğine telefon bağlantısıyla katıldı.

Çiftçileri selamlayan Bakan Kirişci, Türkiye'nin her bir yanında bereketli bir hasat dönemi geçirildiğini söyledi.

Başka ülkeler gıdada kriz üstüne kriz yaşarken, elleri öpülesi çiftçilerin feraseti ve gayreti sayesinde tarım sektörünün yeni bir başarı hikayesine imza attığını belirten Kirişci, "Sizler yeter ki üretin, biz var gücümüzle sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Çeltik alım fiyatlarında güncellemeye gidildi

Kirişci, TMO'nun 2022 yılı çeltik alım fiyatlarının 13 Eylül'de açıklandığını anımsatarak, bir önceki yıla göre ton başına baldo çeşit çeltik için yüzde 173 artışla 15 bin lira, Osmancık çeşidi için yüzde 200 artışla 13 bin 500 lira, luna çeşidi için yüzde 213 artışla 12 bin 500 lira fiyat verildiğini ve bunun çiftçiyi memnun ettiğini dile getirdi.

Çiftçilere müjde vermek istediğini belirten Kirişci, alım fiyatlarında artışa gidildiğini söyledi. Bakan Kirişci, şunları kaydetti:

"Gelişen piyasa koşullarını dikkate alarak çeltik fiyatlarını her çeşit için ton başına 1000 lira artırıyoruz. Buna göre TMO alım fiyatları, baldo çeşit için 16 bin liraya, Osmancık çeşit için 14 bin 500 liraya, luna çeşit için 13 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalanacaktır. Güncellenen alım fiyatlarımızın tüm çeltik üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Sizlerin emeklerinin zayi olmaması için son 20 yılda attığımız adımlar gibi bundan sonra da her türlü tedbiri almaya hazırız. AK Parti hükümetleri olarak mevzuatımıza ve sektörümüze kazandırdığımız lisanslı depoculuğun ne kadar isabetli bir reform olduğunu bugün herkes daha iyi görüyor. Bu noktada Edirne'mizin İpsala ilçesindeki çeltik üreticilerimize hizmet etmek üzere 25 bin ton kapasiteli lisanslı deponun faaliyet gösterdiğini hatırlatmak isterim. 84 yıldır çiftçimizin en büyük güvencesi olan TMO'da hem kendi merkezlerimizde hem de lisanslı depolarda çeltik alımı yapacaktır."

Kirişci, Türkiye'nin dünyanın önde gelen tarım ülkelerinden biri olduğunu, tarımsal hasılada Avrupa'da ilk sırada yer aldığını dile getirerek, bu başarının çiftçinin başarısı olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Dışişleri, Yunanistan ile ilgili çifte standart için ABD menfaatlerine işaret etti

2022-09-29 01:34 - Dünya

Türkiye'den Endonezya'daki futbol maçında yaşanan izdihamda ölenler için başsağlığı mesajı

2022-10-02 16:04 - Gündem

AB Konseyi Başkanı Michel'den, "enerji birliği" önerisi

2022-09-30 20:18 - Dünya

Türkiye fındık ihracat sezonunun ilk ayında 136,1 milyon dolar kazandı

2022-10-04 17:53 - Ekonomi

Bulgaristan vatandaşları 2 Ekim'de erken genel seçim için sandık başına gidecek

2022-09-30 14:45 - Dünya

AFAD, Ardahan'daki depremin ardından iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi

2022-10-02 16:34 - Gündem

'Manchester' derbisini City, farklı kazandı

2022-10-02 19:36 - Spor

İçişleri Bakanlığı, Siirt'te 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu

2022-10-03 21:13 - Asayiş

Bursa'da üretim yapan firma 46 ülkeye ev tekstili ürünleri ihraç ediyor

2022-09-29 13:44 - Ekonomi

Trabzonspor'un deplasmanda oynayacağı Monaco maçı biletleri satışa çıktı

2022-09-30 16:24 - Spor

İlgili Haberler

Çiftçilere 47,6 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

20:13 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:42 - Ekonomi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa binlerce idari personeli işten çıkarmayı planlıyor

17:17 - Ekonomi

BMW, marş motoru arızası nedeniyle dünya çapında yüz binlerce aracı geri çağıracak

16:57 - Ekonomi

Alman ilaç şirketlerinden "Trump'ın yüzde 100'lük ilaç tarifesi ağır darbe vurur"

16:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset