?>

Çaykur ihracata yöneldi!

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen 33. Uluslararası Gıda Fuarı ANUGA, rekor bir katılıma daha imza attı. Fuara Türkiye ulusal katılım alanındaki standı ile katılan Çaykur, bu uluslararası platformda bir kez daha sağlıklı Türk çayının tanıtımını üstlendi.

Ekonomi - 10 yıl önce

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen 33. Uluslararası Gıda Fuarı ANUGA, rekor bir katılıma daha imza attı. Fuara Türkiye ulusal katılım alanındaki standı ile katılan Çaykur, bu uluslararası platformda bir kez daha sağlıklı Türk çayının tanıtımını üstlendi.

Dünyanın 108 ülkesinden 7 bin 63 firmanın katıldığı, dünyanın en büyük gıda fuarı olma özelliğini taşıyan fuara Türkiye 300’ün üzerinde firma ile katılarak ülke sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Yunanistan’ın konuk ülke olduğu fuarda Türk ürünleri fuarın ilk gününden itibaren büyük ilgi görerek katılımcıları sevindirdi. 10-14 Ekim tarihleri arasında devam eden fuarda milli markamız Çaykur da yerini aldı.Dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA’ya katılarak Türk çayının ve soğuk çayı Didi’nin tanıtımını yapan Çaykur ihracat hedefini yükseltti. Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, ihracata ağırlık verdiklerini ve Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

“ANUGA ÇAYKUR İÇİN OLUMLU GEÇTİ”

Fuarda hem yabancı hem de Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız tarafından ilgi ve sıcaklıkla karşılaşan Çaykur, ihracatta çıtasını yukarı çekti. Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un hedefleri arasında ihracatın önemli bir yer tuttuğunu, bu konuda seferberlik başlattıklarını söyledi. Sütlüoğlu, gıdayla ilgili bütün önemli firmaların yer aldığı, yüksek katılımlı bu tip fuarlarda dünya ticaretinin şekillendiğini ve yıllarca süren tanıtım yatırımlarının zamanla verimli işbirliklerine dönüşmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Sütlüoğlu, “Dört yıldır bizi takip eden firmalarla bugün anlaşma sağladık. Fuarlar bir görüşme ile netice vermez. Fuarlardaki istikrar, takip, iyi neticeler veriyor. Çaykur olarak, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. bin 700 tonlardan 5 bin ton gibi ihracat rakamlarına ulaştık ama yeterli değildir. Daha da büyümemiz gerekiyor. Çay satamadığımız ülkelere de girerek oralara da çay satmaya çalışıyoruz. Bunun için ürün yelpazemizde de geliştirmeler yapıyoruz. 

Didi soğuk çayımız bu anlamda güzel bir örnek. Didi ihracatımız 47 ülkeye ulaştı. Fuarlar tanıtım bağlantıların kurulması açısından önemli. Çaykur’un, Didi’nin Türkiye’nin milli bir markaları olarak daha iyi noktalara gelmesi için çalışıyoruz. Bugün bunun tohumlarını atıyoruz. Meyvelerini gelecekte toplayacağız” sözlerini kullandı.

“DÜNYA MARKASI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dünya pazarlarının talepleri doğrultusunda yeni ürünler üzerinde çalışarak dünya trendleri ile hareket ettiklerini söyleyen Genel Müdür Sütlüoğlu, “Beklentilere uygun markalar ve ürünler çıkarıyor ve tanıtıyoruz. Bu fuar bizim için çok verimli oldu. Amerika’dan, Kanada’dan, Ortadoğu’dan, Asya’dan ve birçok ülkeden yeni bağlantılar kurduk. Görüşmelerimizin devam ettiği tüccarlar var. Oldukça güzel sonuçlar elde ediyoruz. Fuar katılımlarına aralıksız devam edeceğiz. Tanıtım önemli. Bu fuarın hemen öncesinde, Çaykur TIR'ımızla Balkan ülkelerine gittik, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek gibi ülkelerde nihai tüketiciye çayımızı tattırdık, anlattık, ticari görüşmeler yaptık. Orada yaptığımız görüşmeler bu fuara da müşteri çekti, Yeni bayilikler oluşturuyoruz” diye konuştu.

Sütlüoğlu, “Marka olmak önemli. Türkiye’nin dünya çapında tanınan markaları olması ülkemizin global pazardaki yeri ve algısı açısından önemli, dönem markalar dönemidir. Bu piyasaların kaymağını markalar yiyor. Sadece ticaret yapmıyorsunuz, ülkenize de katkı sağlıyorsunuz. Onun için ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. Markaları arttırmamız gerekiyor. Marka değeri yüksek olan ürünler, dünya pazarlarına açılmamız ve pazar payımızı genişletmemiz gerekiyor. Biz Çaykur olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

'EN ORGANİK ÇAY TÜRK ÇAYIDIR'

Çaykur’un organik çay üretiminde rakipsiz konumda olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, “Bizim çayımız çay yetişen bölgeler içerisinde, organiğe en yakın nitelikte olan çaydır. Dünyada çayın yetiştiği bölgeler içinde en kuzey iklim kuşağında yer almasıyla farklılaşıyor. Üzerine kar yağan ve kar yağdığı için de haşere barındırmayan bir çayımız var. Sadece kimyasal gübreden vazgeçerek çayımızı organik yapabiliyoruz. Diğer çay üreten ülkelerin böyle bir imkanları bulunmuyor. 

Haşere ile mücadele etmeleri gerektiği için ilaçlama yapmaları gerekiyor. Bundan dolayı da çaylarını organik yapma imkanları yoktur. Biz organik üretimimizi hızlı bir şekilde arttırıyoruz. Bu yıl 10 bin dekar olan sahamız seneye 30 bin dekara çıkıyor. Gelecek yıl 40 bin dekara çıkarıyoruz. Organik pazarda iddiamızı sürdüreceğiz. 

Bu konuda Çaykur’un rakibi yok. katma değeri yüksek organik ürünlerle, çay üreticisine daha fazla kaynak aktarmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.284 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarda yiyecek, içecek, fırınlanmış ürünler, tatlılar, süt ürünleri, dondurulmuş ürünler, sağlıklı ve hazır yiyecekler, yiyeceklerin korunması, pişirme ekipmanları ve helal gıdalar gibi kategoriler yer alıyor. 

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Milli tenisçi yönetici oldu

2015-10-09 17:15 - Spor

TRABZONSPOR'DA MİLLİ SIKINTI

2015-10-07 14:03 - Spor

ÖĞRENCİLERDE ŞEKİL BOZUKLUKLARINA DİKKAT

2015-10-06 20:03 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı: Doktorlarımız görevlerinin başında

2015-10-12 18:21 - Sağlık

Kadın esnaf tabancalı 2 gaspçıyı bıçakla kovaladı

2015-10-13 13:47 - Asayiş

Antalya böyle sallandı

2015-10-07 17:55 - Asayiş

Aslan Fırtına’yı potaya gömdü

2015-10-10 21:36 - Spor

YILDIZ: 'RUSYA'DAN DOĞALGAZI BAĞIŞLA ALMIYORUZ'

2015-10-09 15:04 - Siyaset

NATO’dan bir açıklama daha !

2015-10-08 12:47 - Dünya

Polisleri şehit eden hainler tutuklandı

2015-10-10 21:34 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Ekonomi

ABD'de hükümetin kapalı kalması bütçe raporunun yayımlanmasını aksatacak

18:03 - Ekonomi

ECB tutanakları üyelerin faiz indirimi için acele etmeyeceklerini gösterdi

17:12 - Ekonomi

Türkiye'den pul biber ihracatı yılın 9 ayında yüzde 4 arttı

16:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katıldı

00:52 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya