?>

CarrefourSA'dan ocakta rekor sayıda tropikal meyve satışı

CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Işıkgece: "Tropikal ürünlerin daha fazla desteklenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş bu sağlıklı ürünleri tekrar hatırlatmak ve en kaliteli şekilde müşterilerimize sunmak için özel projeler geliştireceğiz"

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL

CarrefourSA, yeni yılın ocak ayında rekor sayıda tropikal meyve satışı gerçekleştirdi.

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, bu yılın ocak ayında 2017'nin aynı dönemine kıyasla avokado, mango, zencefil ve kumkuat satışlarında çok yüksek satış rakamlarına ulaşıldı.

Avokado ve zencefil satışları 2 katı, Mango ise 12 katı aştı. En büyük rekor ise "minyatür portakal", "süs portakalı", "altın portakal" olarak da bilinen ve Türkiye’de de üretimine başlanan kumkuatta (kamkat) yaşandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece, CarrefourSA olarak, tüketicileri dinlediklerini ve gelen taleplere göre çalışmalar yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Müşterilerimizin memnuniyeti için özel çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede ocak ayı için tropikal meyvelerde indirim sağladık. Beklentimizin üzerinde talep oldu ve bazı ürünler çok kısa sürede tükendi. Açıkçası, talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, rekor düzeyde satış gerçekleşti. Müşterilerimize sunduğumuz hizmet karşılığında aldığımız geri dönüşler bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Tropikal ürün çeşitlerinde referans bir marka olmak için yola çıktık. CarrefourSA olarak, özel kampanya ve indirimler yapmaya ve tüketicilerimizin taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Tüketicilerimiz yeni tatlar istiyor ve özellikle son dönemlerde sağlıklı yaşam konseptinde yapılan tanıtımlarla bu konuda bilinç günden güne artıyor. Yıl içerisinde Tayland Günleri, Malezya Günleri gibi çalışmalarımızla birçok marketimizde tropikal ürün tadım ve tanıtım faaliyetleri yürüttük.

Tropikal meyveler son zamanlarda oldukça rağbet görüyor. Tüketicilerimize en kaliteli ürünleri sunmakla birlikte üreticilerimiz içinde özel çalışmalar yapıyoruz. Şu an tüm dünyadan ürünlerle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Yakın zamanda 'kral meyvesi' olarak anılan liçi ürününü misafirlerimizle dökme olarak buluşturduk. Normal şartlarda 150-200 gramlık ambalajlarda satılan ürünü hem dökme hem de daha uygun fiyatlara satışa sunduk. İleriye dönük olarak bu tür projelerimiz devam ediyor olacak."

"Unutulmaya yüz tutmuş ürünler için özel projeler geliştireceğiz"

Ayşin Işıkgece, Türkiye'de bu anlamda pazar bulamayan ve ürünlerini pazarlamakta zorlanan üreticilerin ürünlerine talip olduklarını belirterek, "Yeni tat ve çeşit isteyen misafirlerimizin beslenme alışkanlıklarında yer alması için yeni ürünleri araştırıyor olacağız. Bunu yaparken de ithal edilen birçok ürünün iklimi uygun olanlarda yerli üretimde yer alması için de ülke içindeki üretimi desteklemeyi hedefliyoruz. Bu şekilde üreticiler için yeni çeşitler oluşacak ve fiyatlar daha uygun seviyelere gelecektir. Bir taraftan da ülkemizde de unutulmaya yüz tutmuş birçok ürün var. Bunları da reyonlarımıza taşıyarak yerli üretime vermiş olduğumuz desteği devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarının karşılığını almaktan memnun olduklarını bildiren Işıkgece, şunları kaydetti:

"Üreticiler ile özel üretimle belli bir tonaj anlaşmasına imza attık. Bahçelerden taze olarak toplanan kumkuatlar başta olmak üzere tropikal meyveleri en taze haliyle marketlerimizde satışa sunuyoruz. Olumlu geri dönüşlerin ve rekor satışların sebebinin doğru organizasyon olduğunu düşünüyoruz. CarrefourSA olarak, tropikal ürünlerin daha fazla desteklenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş bu sağlıklı ürünleri tekrar hatırlatmak ve en kaliteli şekilde müşterilerimize sunmak için özel projeler geliştireceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Philadelphia'nın 'oyuncak atları' ziyaretçilerini bekliyor

2018-01-25 17:32 - Kültür Sanat

Güneydoğunun dövmesi 'dek' tarihe karışıyor

2018-01-24 20:02 - Çevre-Hayat

Darbeci Semih Terzi'nin eşine 15 yıla kadar hapis istemi

2018-01-22 20:42 - Gündem

Galatasaray'da Taffarel göreve başladı

2018-01-20 23:47 - Spor

Yurt dışına ilaç götürmeye çalışan FETÖ zanlısı yakalandı

2018-01-24 20:02 - Asayiş

‘‘Zeytin Dalı Harekatı’’ için Fetih Suresi okundu

2018-01-22 11:45 - Genel

ABD'de federal hükümet tekrar hizmete girdi

2018-01-23 11:41 - Ekonomi

Sosyal medya hesabından terör propagandası yapan 57 kişiye soruşturma

2018-01-22 14:02 - Asayiş

İHH'dan İdlib ve Batı Hale'teki ailelere kışlık malzeme yardımı

2018-01-23 19:32 - Dünya

Sivasspor Robinho ile anlaştı

2018-01-22 17:15 - Spor

İlgili Haberler

Hindistan Başbakanı Modi, ABD'nin tarifelerinin uygulanması sonrası konuştu

12:27 - Ekonomi

Uzmanlar, Trump'ın gümrük vergilerinin ABD-Hindistan ilişkilerinde türbülansa yol açtığı görüşü

12:18 - Ekonomi

Gayrimenkul sertifikasında talep toplama için son gün yarın

12:02 - Ekonomi

Togg yılın 7 ayında elektrikli otomobiller arasında zirvede yer aldı

12:01 - Ekonomi

THY yılın 7 ayında 51,2 milyon yolcu taşıdı

11:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özbekistan, Trans-Afgan demir yolunun faaliyete geçmesiyle denize daha çabuk ulaşmayı umuyor

12:37 - Dünya

Gaziantep FK, Galatasaray karşısında cesur oynayıp puan alma peşinde

12:33 - Spor

Hindistan Başbakanı Modi, ABD'nin tarifelerinin uygulanması sonrası konuştu

12:27 - Ekonomi

Artan orman yangınlarının çoğu insan kaynaklı

12:23 - Gündem

Uzmanlar, Trump'ın gümrük vergilerinin ABD-Hindistan ilişkilerinde türbülansa yol açtığı görüşü

12:18 - Ekonomi