?>

Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı, mezarı başında anıldı

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümünde memleketi Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı kırsal Kocaseyit Mahallesi'ndeki kabri başında anıldı.

Çevre-Hayat - 1 ay önce

Balıkesir

Havran Cami-i Kebir'de sabah namazının ardından şehitler için dua edilmesiyle başlayan anma etkinlikleri kapsamında Havran 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Programda, Seyit Onbaşı'nın kabrine karanfiller bırakıldı, Edremit ilçesinde konuşlu 19. Komando Tugayı Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Anma etkinliği dolayısıyla Kocaseyit Camisi'nde mevlit okundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Büyük Zafer'in 110. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu topraklar için can veren tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Türk milletinin en büyük gururu olan Balıkesir'in evladı Havranlı Seyit Onbaşı'nın mezarı başında hep beraber dua ettiklerini belirten Akın, "Hakikaten Türk milletinin iradesini, gücünü, büyüklüğünü ve düşman karşısında birliğini beraberliğini simgeleyen bir gün bugün. Bugün ben bütün Türk milletinin bu güzel gününü kutluyorum. Hepimizin hem şehitlerimizin hem gazilerimizin de tekrar önlerinde saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.

Tekirdağ'dan Seyit Onbaşı'nın kabrini ziyaret için gelen Hülya Dizici de tüm şehitleri rahmetle andığını dile getirdi.

Şehitlere çok şey borçlu olduklarını anlatan Dizici, "Kelimeler boğazıma diziliyor anlatırken. Kur'an-ı Kerim okumaya geldim Tekirdağ’dan." dedi.

Ortaokul öğrencisi Mehmet Şahin Çok da Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Zaferi'nde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Etkinliklere, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzun Vadeli Yatırımlarınızı Fonmap ile Hayata Geçirin

2025-03-12 11:56 - İnsan&Hayat

AB, 6 yapay zeka fabrikası daha kuruyor

2025-03-12 22:43 - Teknoloji

Trump'tan AB'den ithal edilen tüm alkollü ürünlere yüzde 200 gümrük vergisi uygulama tehdi

2025-03-13 17:22 - Dünya

Fransa Merkez Bankası ticari gerilimler nedeniyle büyüme tahminini düşürdü

2025-03-13 13:32 - Ekonomi

AB'de elektrikli otomobilin pazar payı 2024'te yüzde 13,6'ya geriledi

2025-03-18 12:03 - Ekonomi

SPK Finans Lisesi Protokol İmza Töreni düzenlendi

2025-03-17 22:38 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, AK Parti MKYK üyesi Özil ile Arsenal-Chelsea maçını izledi

2025-03-16 19:07 - Gündem

İsrail ordusu Lübnan'a yönelik ihlallerini havadan ve karadan sürdürüyor

2025-03-17 12:12 - Dünya

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş sürüyor

2025-03-16 16:48 - Ekonomi

Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, ateşkes görüşmeleri için Moskova'ya gidiyor

2025-03-12 23:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

10:32 - Çevre-Hayat

Kırşehirli dağcılar, 1823 metre yüksekliğindeki Demirli Kale Tepe'nin zirvesine tırmandı

23:27 - Çevre-Hayat

Kütahya'da "Kadın Üniversitesi" ilk mezunlarını verdi

16:58 - Çevre-Hayat

Öğrenci ve vatandaşlar Van Gölü sahilinde temizlik yaptı

15:33 - Çevre-Hayat

Sivas'ta bir tarlada 7 metre çapında obruk oluştu

14:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Uzmanlar, Hindistan-Pakistan geriliminde nükleer riskin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı

11:17 - Dünya

Emine Erdoğan'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

11:08 - Gündem

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

11:02 - Gündem

TEKNOFEST KKTC kapılarını ziyaretçilere açtı

10:58 - Gündem

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü önlemleri

10:53 - Gündem