?>

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılacak

Ekonomi - 2 ay önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsviçre'nin Cenevre kentinde 2-13 Haziran'daki Konferans, ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo'nun hazırladığı "İşler, Haklar ve Büyüme: Bağlantıyı Güçlendirmek" başlıklı rapor doğrultusunda yapılacak.

Türk heyetine başkanlık edecek Işıkhan, 4 Haziran'da Konferansın Genel Kuruluna hitap edecek.

Türkiye'deki çalışanları temsilen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işverenleri temsilen ise TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Genel Kurula katılacak.

Bakan Işıkhan'ın, Genel Kurul konuşmasında, Türkiye'nin üretimi, istihdamı ve sosyal uyumu merkeze alan kalkınma modeli doğrultusunda uygulamaya konulan, insana yakışır iş odaklı politikaların somut kazanımları ile Türkiye'nin uluslararası çatışmalar karşısında sergilediği yapıcı ve barışçıl tutuma dikkati çekmesi bekleniyor.

Hitabında Gazze'de yaşananlara da işaret edecek Işıkhan'ın, "Filistin halkının haklı mücadelesine verilen güçlü destek ve iki devletli çözüm temelinde kalıcı barış için uluslararası topluma yönelik çağrı" başlıklarına da yer vermesi öngörülüyor.

Konferans kapsamında, Işıkhan'ın, ILO Genel Direktörü Houngbo ve farklı ülkelerden mevkidaşları ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

"Uluslararası standartların belirlenmesi görüşülecek

Türk heyeti, konferans çerçevesinde oluşturulan teknik komitelerde Türkiye'nin görüşlerini uluslararası platformda dile getirecek.

Bu yıl oluşturulan "Platform Ekonomisinde İnsana Yakışır İş" ve "Çalışma Ortamında Biyolojik Tehlikelere Karşı Koruma" başlıklı komitelerde, uluslararası çalışma standartlarının belirlenmesine yönelik müzakereler yapılacak.

"Kayıtlı İstihdama Geçişin Teşviki" başlıklı komitede ise genel görüşmeler gerçekleştirilecek. Heyetin, Türkiye'nin bu başlıklarda sahip olduğu güçlü teknik altyapı ve başarılı uygulamalarıyla sürece etkin katkı sunması öngörülüyor.

Filistin'in, ILO'ya gözlemci olması tasarısı oylanacak

Konferansta, işgal altındaki Filistin topraklarındaki işçilerin durumu da gündeme taşınacak.

ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo'nun hazırladığı özel raporda, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı süren işgali, askeri operasyonları ve ablukalarının yol açtığı ağır ekonomik ve insani kriz tüm yönleriyle ortaya konulacak.

Raporda, Gazze ve Batı Şeria'da temel hizmetlerin yeniden inşası, özel sektörün desteklenmesi ve hareket kısıtlamalarının kaldırılması gibi öncelikli olarak belirlenen 10 farklı alanda uluslararası işbirliği çağrısı yer alıyor.

Konferansta kapsamında ayrıca, Filistin'in, ILO çalışmalarına gözlemci olarak katılmasına ilişkin karar tasarısı da oylanacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sofralık yumurta ihracatında muafiyet düzenlemesi

2025-05-28 01:23 - Ekonomi

Fenerbahçe, sezonu galibiyetle kapattı

2025-05-31 18:22 - Spor

Gaziantep FK, 7 maçlık galibiyet hasretiyle sezonu tamamladı

2025-06-01 09:52 - Spor

10. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi

2025-06-01 08:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemde önce Terörsüz Türkiye'ye, ardından da terörsüz bölgeye vasıl olacağız

2025-05-31 15:28 - Siyaset

31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Gününde kabin görevlileri mesleklerinin zor ve güzel yanlarını anlattı

2025-05-31 12:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Massimiliano Allegri, Milan'ın yeni teknik direktörü oldu

2025-05-30 14:18 - Spor

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasayı aziz milletimizin envanterine katmakta kararlıyız

2025-05-27 16:22 - Siyaset

Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı deplasmanda yendi

2025-05-25 21:23 - Spor

Rusya’da dijital ruble gündeme getirildi

2025-05-26 07:34 - Özel Haber

İlgili Haberler

IMF, politika yapıcıları ticaret gerilimlerini çözmeye çağırdı

20:53 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi

Elektrik dağıtım sektöründe tüketici sayısı 50,7 milyona ulaştı

17:07 - Ekonomi

Alman çelik endüstrisindeki kriz, üretimde çift haneli düşüşle kötüleşmeye devam ediyor

16:52 - Ekonomi

Çiftçilere 1,7 milyar liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

16:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail ve Suriye'nin ateşkese vardığını duyurd

02:07 - Dünya

İngiltere, kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rus ajanlara yaptırım kararı aldı

01:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

00:38 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 'GENIUS' tasarısını imzaladı

00:23 - Dünya