?>

BYD'nin araç gemisi 'BYD CHANGZHOU' 7 bin araçla Türkiye'ye geldi

Çanakkale Boğazı ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişi esnasında görüntülenen gemi, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Safiport Limanı'na ulaştı

Ekonomi - 4 hafta önce

İSTANBUL

BYD'nin araç taşıma gemisi "BYD CHANGZHOU", 7 bin araçla Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Safiport Limanı'na yanaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gemi, teslimat yapmak üzere 25 Şubat'ta Çin'in Ningbo Limanı'ndan yola çıktı. BYD CHANGZHOU, yaklaşık 39 günlük yolculuğun ardından dün Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Safiport Limanı'na ulaştı.

Çanakkale Boğazı ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişi esnasında görüntülenen 7 bin araç kapasiteli gemi, 199,9 metre uzunluğa, 38 metre genişliğe sahip. Gemiyle 69 bin 250 brüt tonaj ve 21 bin 400 net tonaj kapasitesi sayesinde geniş ölçekli sevkiyatlar verimli şekilde gerçekleştiriliyor.

Çift yakıtlı tahrik sistemiyle çalışan gemi, sıvılaştırılmış doğal gaz kullanılarak karbon emisyonlarını azaltıyor. Böylece çevreci teknoloji, şirketin küresel sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyor.

BYD, yenilikçi modellerini Türkiye pazarıyla buluşturmaya devam ediyor...

BYD, Türkiye'de sunduğu yeniliklere devam ederken, yeni araç sevkiyatlarıyla da pazardaki varlığını güçlendiriyor.

Türk tüketicilerin şirketin modellerine gösterdiği ilgi markanın pazardaki konumunu güçlendirirken, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2025'in ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye Binek Otomobil Pazarında en çok büyüyen marka BYD oldu.

Yenilikçi modellerini Türkiye pazarıyla buluşturmaya devam eden şirket, martta TANG modelini satışa sundu. Böylece şirketin Türkiye'de sunduğu model sayısı DOLPHIN, ATTO 3, SEAL U DM-i, SEAL U EV, HAN, SEAL AWD ve TANG ile 7'ye ulaştı.

Şirket, nisanın ikinci yarısında DOLPHIN'in yeni donanımı Comfort'ı, yılın üçüncü çeyreğinde ise SEALION 7'yi Türkiye'deki müşterileriyle buluşturarak ürün gamını genişletmeye devam edecek.

Fosil yakıtlı araç üretimini sonlandıran ilk otomobil markası...

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Şirket, 2022'de fosil yakıtlı araç üretimini sonlandıran ilk otomobil markası olmuştu. Dünyada 10 milyon elektrikli ve plug-in hibrit araç üretimine ulaşan ilk marka olan BYD, bu başarıya hızlı bir büyüme süreciyle ulaştı. İlk 5 milyon yeni enerji aracı üretimini 15 yılda üretirken, sonraki 5 milyon aracı yalnızca 15 ayda tamamlayarak küresel üretim gücünü gözler önüne serdi.

Şirket, 2023'te şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçlardan oluşan yeni enerjili otomobil satışlarında dünya lideri olurken, geçen yıl 4 milyondan fazla yeni enerjili otomobil sattı. Markanın başarısı, daha temiz ve sürdürülebilir bir geleceğe olan kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Bodrum FK'yi konuk edecek

2025-04-01 11:23 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

2025-03-30 20:08 - Siyaset

AvtoVAZ Başkanı Sokolov, Rusya'daki bayilerde bulunan yabancı otomobil stokunu değerlendirdi

2025-04-03 01:21 - Özel Haber

Büyükelçi Bilgiç, Moskova fuarlarına katılan Türk firmalarını ziyaret etti

2025-04-05 19:23 - Özel Haber

Ruslar, ülkeden ayrılan giyim markalarına olan ilgilerini kaybediyor

2025-04-04 18:23 - Özel Haber

Türkiye'den, Güney Sudan'a seyahat uyarısı

2025-04-01 17:02 - Gündem

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaymakcı'dan AB'ye yargıyı etkilemekten kaçınmas

2025-04-03 21:27 - Gündem

Trump'tan İran'a 'anlaşmaya yanaşmaması durumunda' yeni yaptırım tehdidi

2025-03-31 07:23 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'e gidecek

2025-04-01 00:03 - Dünya

Dünya Bankası, Nijerya'ya 1,08 milyar dolar krediyi onayladı

2025-04-03 17:45 - Dünya

İlgili Haberler

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü

20:57 - Ekonomi

McDonald's'ın küresel satışları bu yılın ilk çeyreğinde düştü

17:23 - Ekonomi

Su ürünü ve hayvansal mamul ihracatçısı şirketler ödüllendirildi

15:38 - Ekonomi

Libya Ticaret Bakanı Huveyc: Türkiye'yle ticaret hacminde hedefimiz 10 milyar dolara ulaşmak

14:43 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Kanal İstanbul'u kesinlikle yapacağız

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü

20:57 - Ekonomi

Gazze'den dünyaya "açlıktan ölen çocukları kurtarın" çağrısı

20:52 - Dünya

Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

20:23 - Gündem

Beyaz Saray, ABD-Ukrayna ekonomik ortaklık anlaşmasının detaylarını paylaştı

20:07 - Dünya

Diyarbakır'da bir depoda çıkan yangın kontrol altına alındı

19:57 - Asayiş