?>

Büyük dedesi Seyit Onbaşı'nın destan yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor

Üstçavuş Seyit Çabuk, "Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda mevcut olan ve bunun en somut örneğini er meydanında göstermiş bir atanın kanını taşımaktan onur duyuyorum" dedi

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Çanakkale

Savaşları'nda sırtladığı ağır top mermisini kundağa yerleştirerek zaferde büyük pay sahibi olan Seyit Onbaşı'nın üçüncü kuşaktan torunu Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Seyit Çabuk, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerindeki görevi için Manisa'dan geldi.

Tarihi zaferin 107. yılında yarınki törenler için Manisa'daki birliğinden Gelibolu Yarımadası'na görevlendirilen Çabuk, adını taşıdığı büyük dedesi Seyit Onbaşı'nın (Seyit Ali Çabuk) destan yazdığı topraklarda görev yapmanın onurunu yaşıyor.

Çanakkale kahramanının sırtladığı mermiyle "Ocean" zırhlısının vurulduğu Rumeli Hamidiye Tabyası'na gelen Çabuk, dedesinin heykelini görünce duygulandı.

"Atalarımız bu topraklarda yedi düvele karşı göğüs göğüse çarpıştı"

Astsubay Seyit Çabuk, Türklerin tarih yazan, çağ açıp çağ kapatan bir millet olduğunu söyledi.

Türk olarak tarihinin nice kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu belirten Çabuk, bunun sadece savaş alanlarında değil, aynı zamanda geliştirilen kültür ve medeniyetle de kendini gösterdiğini vurguladı.

Çabuk, babasının dedesi Seyit Onbaşı'nın savaştığı topraklarda grev yaptığı için mutlu olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

"Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda mevcut olan ve bunun en somut örneğini er meydanında göstermiş bir atanın kanını taşımaktan onur duyuyorum.

Hem taşıdığım kan hem de icra ettiğim jandarma mesleği dolayısıyla sorumluluk bilincini daima kalbimde bir nişan gibi taşıdım. Atalarımızın yedi düvele karşı göğüs göğüse çarpıştığı bu topraklarda görev almak benim için çok özel bir anlam ifade ediyor.

Yüreğinde vatan sevgisi olan her bir fert ile aynı duyguları yaşıyorum. Görevimi elimden gelen en iyi ve en doğru şekilde yapmaya çalışıyorum."

"Bu yerde bulunmanın manevi huzuru içerisindeyim"

Çabuk, anadan, yardan, evlattan vazgeçip "Çanakkale geçilmez" denilen, her siperinde düşmana karşı mukaddes bir mücadele verilen yerde olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Seyit Onbaşı'nın da yer aldığı bu kutlu zafer dolayısıyla gururlu olduğunu belirten Çabuk, "Kutsal saydıkları vatan uğruna can verenlerin kanıyla destan yazdığı bu yerde bulunmanın manevi huzuru içerisindeyim.

Bu toprakların ne bedellerle savunulduğunun bilincinde olarak şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Çabuk, atalarının kahramanlık hikayeleriyle büyüdüğünü anlatarak, "Bu kültür ile yoğruldum. Tarihimizden aldığımız dersler ve atalarımızdan miras kalan tüm değerlerimizi yükseltme ve yüceltme isteği jandarma teşkilatına katılmamda etkili olmuştur. Dedem 107 yıl önce bu topraklarda savaşmış. Benim burada olmam gururlu ve mutlu hissettiriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsveç'te göçmen öğrencilere sert sözler sarf eden öğretmene tepki

2022-03-11 23:18 - Dünya

Türk heyetinden ABD Dışişleri Bakanlığına ziyaret

2022-03-15 23:59 - Dünya

ABD, İspanya'ya 950 milyon dolarlık helikopter satışına onay verdi

2022-03-16 09:55 - Dünya

Tüketicileri mağdur edenler cezadan kaçamadı

2022-03-15 12:20 - Ekonomi

Kiev yakınındaki Buça'dan tahliyeler sürüyor

2022-03-13 20:54 - Dünya

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas: Biz kimseden torpil istemiyoruz

2022-03-12 16:06 - Spor

Büyük dedesi Seyit Onbaşı'nın destan yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor

2022-03-17 17:19 - Çevre-Hayat

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanması soruşturmasında 14 gözaltı kararı

2022-03-15 09:37 - Gündem

OPEC'in petrol üretimi şubatta arttı

2022-03-15 19:45 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Koca: Bu mesleğin ciddiyetle ele aldığımız sorunları var

2022-03-11 17:25 - Sağlık

İlgili Haberler

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız ailenin durağı İzmir oldu

18:28 - Çevre-Hayat

Muğla'da ortaokul öğrencisi kazandığı bursun ilk ödemesini okuluna bağışladı

16:37 - Çevre-Hayat

Tuz Gölü'nde oluşan kütleler fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor

14:18 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında belediyeden aldıkları destekle besici oldular

13:32 - Çevre-Hayat

Emekli pilot resim tutkusunu emekliliğinde de sürdürüyor

13:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören tasarıyı imzaladı

06:47 - Dünya

Güney Afrika, İsrail'in sürgün planına karşı Filistinlileri getiren uçuşları kabul etmeyecek

06:13 - Dünya

Esvatini, ABD'den sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü için 5,1 milyon dolar aldı

05:27 - Dünya

ABD'den Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a çip ihracatına onay

03:12 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı

01:37 - Siyaset