?>

Bursa'da sağlıksız şartlarda depolanan 3 ton 800 kilogram et imha edildi

Bursa'da bir firma tarafından sağlıksız şartlarda depolandığı öne sürülen 3 ton 800 kilogram kurban eti imha edildi

Asayiş - 2 yıl önce

Bursa

Alınan bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde faaliyet gösteren et restoran işletmesi, Kurban Bayramı için çok sayıda kişiye büyükbaş kurban hissesi satarak vekalet aldı.

Etlerini teslim almaya giden hisse sahiplerine, baton şeklinde paketlenmiş kıyma ve vakumlanmış etlerin verileceği belirtildi.

Koliler içinde verilmek istenen ürünlerin bozuk olduğunu iddia eden vatandaşlar ile firma sahibi arasında tartışma yaşandı.

Durumun bildirilmesi üzerine söz konusu adrese polis ve Osmangazi Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri sevk edildi.

Et restoran işletmesi ve soğuk hava deposunda yapılan incelemelerde, kolilerin içinde paketlenmiş, işlenmiş ve dondurulmuş kıyma, kuşbaşı et, sucuk gibi ürünler bulundu.

Ürünlerde yapılan denetimlerde, içerik bilgisi, üretim ve paketlenme yeri, fatura ve taşıma belgesi gibi bilgilerin bulunmadığı, deponun ruhsatsız işletildiği anlaşıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 3 ton 800 kilogram ete el koyarak imha etti.

İşletme sahibi E.A'nın ise hakkında yasal işlem başlatılarak polis merkezinde ifadesinin alındığı öğrenildi.

Hisse sahiplerinin iddiaları

Sahipleri ya da çalışanlardan kimsenin bulunmadığı işletmede bekleyen hisse sahiplerinden Ali Hatinoğlu, gazetecilere, kendisine başka bir çiftlikte kurbanlık olarak bazı hayvanların gösterildiğini söyledi.

Bayramın ikinci gününde işletmeye geldiklerinde şoka uğradıklarını belirten Hatinoğlu, şöyle devam etti:

"Bir tırdan indirilmiş, dondurulmuş, şoklanmış ete benzemeyen mosmor olmuş bir şey verdiler. Etleri kabul etmeyince paralarımızı istedik. Şikayetçi olduk, polis geldi onları aldı götürdü.

Hala ne etimizi ne kurbanımızı alabildik. Paramızı aldıkları gibi ibadetimizi de çaldılar, ibadetimizi yapamamış olduk. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri 'Aldığınız şeyleri yemeyin' dediler.

Sucuğa mı benziyor salama mı benziyor verdikleri şeyin içi bembeyaz. Böyle bir kurban olmaz. Aylar önce, yıllar önce kesilmiş, nerden geldiği belli olmayan şeyi verdiler. Bize başka bir hayvan gösterdiler."

Şahin Odabaşı da 20 Haziran'dan önce ödemelerin tamamını yaptıklarını aktardı.

"Mağdurlar olarak bir Whatsapp grubu kurduk, 500-600 kişi üyemiz var. Hepimiz şikayetçi olacağız, pazartesi günü tüketici haklarına şikayette bulunacağız." diyen Odabaşı, kendilerine karton kutulardan bazılarında etlerin paketleme tarihinin yazılı olduğunu, diğerlerinde hiç yazı bulunmadığını anlattı.

Kadir Yavuz ise kurbanlık büyükbaş hayvanlar kesilirken gördüğünü ancak verilen etlerin o gün kesilen hayvanlara ait olmadığını ileri sürdü.

Etleri kıyma yaptırmaya götürdüklerinde yemyeşil olduğunu iddia eden Yavuz, "Kokusu insanın midesini bulandırıyordu. Allah'tan etleri kimse yemedi. Ben bir de etlerin kesimini gördüğüm halde böyle bir şeyle karşılaştım. Burada sucuklar var, batonlar var, farklı farklı şeyler var. Ben hayatımda taze kesilen kurban etinin böyle olduğunu görmedim. Polise başvurduğumda 1700'e yakın mağdurun bulunduğunu öğrendim." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'da terör örgütü PKK'ya katılan terörist Habur'da güvenlik güçlerine teslim old

2023-06-25 10:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yle telefonda görüştü

2023-06-29 17:33 - Gündem

Bursa'da sağlıksız şartlarda depolanan 3 ton 800 kilogram et imha edildi

2023-06-30 15:38 - Asayiş

Wagner'in kurucusu Prigojin'e yönelik ceza davasının kapatıldığı bildirildi

2023-06-27 12:32 - Dünya

MotoGP Hollanda Grand Prix'sini Bagnaia kazandı

2023-06-25 18:23 - Spor

Mahra'nın babası sahipsiz köpek sorunuyla mücadelesini sürdürüyor

2023-06-25 18:27 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı 74,89 dolar

2023-06-30 11:48 - Ekonomi

Kol derisinden yapılan dudakla sağlığına kavuştu

2023-06-30 13:23 - Çevre-Hayat

Joaquin Fernandez Moreno, Trabzonspor için İstanbul'da

2023-06-28 21:17 - Spor

Şili'de sel nedeniyle kaybolanların sayısı 6'ya yükseldi

2023-06-27 11:08 - Dünya

İlgili Haberler

'Soğuk Savaş' programına yönelik başlatılan soruşturmada 2 şüpheli tutuklandı

21:55 - Asayiş

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı

09:13 - Asayiş

Antalya'da toptancı halindeki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

16:48 - Asayiş

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Asayiş

İstanbul'da mıknatısla açılan özel düzenekte uyuşturucu bulunan otomobilin sürücüsü yakalandı

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hac kayıt güncelleme işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı

14:32 - Gündem

Kadın girişimciler ve yeni mezun gençler bir araya gelerek teknolojik dönüşüme imza atacak

14:27 - Ekonomi

YSK, CHP İstanbul İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi'nin devamına karar verdi

14:22 - Siyaset

YSK Başkanı Yener: CHP'nin İstanbul Olağanüstü Kongresi'nin devamına karar verilmiştir

14:17 - Siyaset

Devlet desteğiyle işini geliştirip tarımsal ihracat ödülü alan üretici hedef büyüttü

14:03 - Ekonomi