?>

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına saldıran teröristler İzmir'de yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nisanda Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenlediği iddia edilen MLKP üyesi zanlılarının yakalandığını açıkladı

Asayiş - 3 yıl önce

Edirne

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki teşkilat buluşmasında, servis aracına yönelik yapılan saldırının ardından faillerin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Zanlıların yakalanması için özel bir ekip kurulduğunu aktaran Soylu, saldırıyı MLKP terör örgütü üyelerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Soylu, terör örgütü üyesi Seda Baykal ve Dilek Aksu'yla kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar'ın yakalanıp derdest edildiğini bildirdi.

Saldırıda şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in kanının yerde kalmaması için çalışma yaptıklarını anlatan Soylu şunları kaydetti:

"Bunu yapan MLKP terör örgütüydü. Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür. Tam bir yıl boyunca bir evde iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kur'an-ı Kerim'le uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim 'hücre' dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdiler.

Ben o tarihten itibaren bu işle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzde ve Bakanlığımızda özel bir ekip kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmaması ve terör örgütüne haddinin bildirilmesinin lazım geldiğini düşünerek neredeyse her gün hem Emniyet Genel Müdürü'müz hem İstihbarat Başkanı'mıza 'Bu işi bulmamız lazım.' diyerek ortaya hakikaten önemli bir çalışma. Samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma."

"On binlerce saat kamera görüntüleri izlendi"

Bakan Soylu, olayla ilgili on binlerce saat kamera görüntüsü izlediklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Allah çalışanın yardımcısı olur. Bundan kısa bir süre önce bizim kanallarımızın içerisine düştüler. O günden beri de takip ediyoruz. Bu çocuğumuzu şehit eden, bu evladımızı bu kahramanımızı şehit eden çoluk çocuğuna nafakasını getirmek için sabahın erken saatinde işine gitmek için arkadaşlarıyla beraber servis içerisinde bulunan, bu MLKP terör örgütü üyesinin ki bütün yakalama görüntüleri de var. Basına vereceğiz.

Onlara öyle muamele gerekiyor çünkü. Onlara bir insan muamelesi gerekmez. Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş olduğu bütün başarıyla beraber, bir; eylemi gerçekleştiren Seda Baykal, MLKP terör örgütü üyesi. İki; Dilek Aksu eylemi gerçekleştiren, üç; bunlara da kuryelik yapan yine Mehmet Mustafa Uskar, Emniyet İstihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir."

Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 20 Nisan'da cezaevi aracına bombalı saldırı gerçekleştiren 2'si kadın 3 teröristin İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'de sürdürülen çalışmalar sonucu bugün akşam saatlerinde Dikili'de yakalandıkları bildirildi.

Cezaevi aracına yönelik saldırıda Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit şehit olmuştu.

Öte yandan, operasyonun MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığının ortak operasyonu sonucu gerçekleştirildiği ve yakalanan kadın teröristlerin isimlerinin ise Dilek Arsu ve Seda Baykan olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İzmir Foça'da makilikte çıkan yangın söndürüldü

2022-09-15 14:15 - Asayiş

Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet özlemine son verdi

2022-09-15 22:05 - Spor

AİHM, Fransa'yı mahkum etti

2022-09-14 15:40 - Dünya

81 ildeki okul çevrelerinde yoğun denetim yapılacak

2022-09-12 14:46 - Asayiş

Trabzonspor Abdullah Avcı ile eski günlerini arıyor

2022-09-13 11:29 - Spor

Sterlin, dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyesinde

2022-09-16 14:31 - Ekonomi

Belçika'da enerji krizine karşı yeni önlemler

2022-09-16 22:14 - Dünya

İkinci el motorlu kara taşıtı düzenlemelerinde geçiş dönemi yarın sona erecek

2022-09-14 10:29 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop, Moldova'ya geldi

2022-09-15 12:15 - Gündem

Gazprom'un doğal gaz ihracatı yüzde 38,8 düştü

2022-09-15 15:25 - Ekonomi

İlgili Haberler

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 153 şüpheli yakalandı

08:12 - Asayiş

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

20:32 - Asayiş

Kilis'te sağanak yağmur etkili oldu

19:32 - Asayiş

Başkentte bir genç sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı

18:22 - Asayiş

Kütahya'da çıkan orman yangını, köylüler ve orman personeli işbirliğiyle büyümeden söndürüldü

16:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

Doğurganlık hızındaki düşüş "toplumsal dönüşümün yansıması"

16:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak

16:12 - Siyaset

AJet Halep'e 2 Ağustos'ta uçuş başlatacak

16:07 - Ekonomi

NATO, Rusya'nın 'kötü niyetli' siber faaliyetlerini kınadı

15:51 - Dünya

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana şiddetli saldırı altında tuttuğu Gazze'nin yüzde 88'ini yıktı

15:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor