?>

Bursa'nın tescilli lezzeti kestane şekeri üreticileri satışlarını e-ticaretle artıracak

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesi verilen Bursa kestane şekeri üreticileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle azalan satışlarını e-ticaretle yükseltmeyi hedefliyor.

Gündem - 5 yıl önce

Bursa'nın tescilli lezzeti kestane şekeri üreticileri satışlarını e-ticaretle artıracak Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesi verilen Bursa kestane şekeri üreticileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle azalan satışlarını e-ticaretle yükseltmeyi hedefliyor.

Şerbetli kazanlarda kaynatılarak yapılan, çikolatalısı ve cevizlisi de ilgi gören kestane şekeri, kavanozlarda ya da hediyelik paketlerde satışa sunuluyor. 

Kentteki yaklaşık 40 üretici, sonbaharda hasat edilen kestaneyi Bursa'nın yanı sıra Aydın, Yalova, Kütahya, Balıkesir, Kocaeli, İzmir, Manisa ve Çanakkale gibi illerden temin ediyor.

Şerbetli kazanlarda kaynatılarak yapılan, çikolatalısı ve cevizlisi de ilgi gören kestane şekeri, kavanozlarda ya da hediyelik paketlerde satışa sunuluyor.

Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka tattığı lezzetler arasında yer alan kestane şekeri satışları özellikle son 1 yılda Kovid-19 salgını nedeniyle düştü. Bu noktada e-ticarete yönelen kestane üreticileri, Bursa'nın tescilli lezzetini internet üzerinden yurdun dört bir yanına gönderiyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) kentteki kestane şekeri üreticilerini temsil eden 27. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mümin Akgün, 2018'de başlattıkları girişimin ardından yaklaşık 3 yılda kestane şekerinin coğrafi işaret tescilini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şartlara uyan kestane şekeri üreticilerinin ürünlerine coğrafi işaret logosunu koyabileceğini belirten Akgün, "Bununla ilgili BTSO, Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerin ilgili bölümleri her 6 ayda bir denetim yapacak. Şartların yerine getirilip getirilmediği kontrol edilecek." dedi.

"Coğrafi işaret ürünün tanıtımında önemli ölçüde etki edecek"

Akgün, Türkiye'de yıllık ortalama kestane rekoltesinin 60 bin tondan fazla, Bursa kestane şekerinin senelik üretiminin de 2-3 bin ton olduğunu anlattı.

Salgın nedeniyle internet satışına ağırlık verdiklerini bildiren Akgün, "Bu alandaki satışlarımız giderek artıyor.

İnternet satışıyla ilgili tüketicinin kafasında ürünün sağlıklı olup olmadığı ve bozulup bozulmayacağı konusunda soru işareti var.

Bunları endişe etmeden ürünü satın alabilirler. Tüketicilerden coğrafi işaret logolu ürünleri tercih etmesini istiyoruz. Çünkü internette çok kalitesiz ve ucuza ürünler satılabiliyor." diye konuştu.

Akgün, kestane rekoltesinde bu yıl ciddi azalma yaşandığını vurguladı.

Rekolte azlığının yanı sıra ambalaj maliyetlerinin artmasıyla ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten Akgün, şunları kaydetti:

"Son dönemde çok zorluk çektik. Salgın nedeniyle ev ziyaretleri ve hediyeleşmeler azaldığı için satışlarımız düştü.

Bu noktada e-ticaret devreye girdi. Genel anlamda bu mecrada satışımız fazla değil ama giderek artacağına inanıyoruz.

Özellikle reklam çalışmalarıyla satışlarımızı daha da artıracağız. Coğrafi işaret de ürünün tanıtımında önemli ölçüde etki edecek.

Bursa kestane şekerinin Avrupa ve dünyada daha fazla tanıtılması için çalışıyoruz. Bununla ilgili girişimlere başladık."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da bu akşamdan itibaren kar yağışı bekleniyor

2021-03-23 16:20 - Gündem

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz için çığ uyarısı

2021-03-23 17:16 - Gündem

Bursa'da meydana gelen heyelan nedeniyle 7 bina boşaltıldı

2021-03-25 21:51 - Gündem

AB düzenleyicileri Rusya'daki aşı üretim tesislerini denetlemeye hazırlanıyor

2021-03-23 19:06 - Dünya

Bakan Dönmez: Türkiye'de madencilik dünya standartlarına uygun şekilde yürütülüyor

2021-03-25 16:56 - Gündem

Citroen Türkiye'de atama

2021-03-26 15:11 - Yerel haber-Şirket Haber

Bolu Müzesindeki 2 bin yıllık boyalı kadın başı heykelinin 'Artemis' olduğu anlaşıldı

2021-03-23 22:15 - Kültür Sanat

Konya-Antalya kara yolunda ulaşıma kar engeli

2021-03-25 02:36 - Gündem

Fransız polisinin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK üyesi 10 kişi gözaltına alındı

2021-03-24 04:36 - Dünya

Türkiye'nin milli vicdanı: Samiha Ayverdi

2021-03-21 15:16 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ateşkesi ihlal ettiğini bildirdi

23:57 - Gündem

ALTAY Tankı ile Türk savunma sanayisi yeni kabiliyetler kazandı

22:22 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın Faşir şehrindeki sivillere karşı saldırıyı şiddetle kınadı

22:08 - Gündem

İstanbul'un bazı bölgelerinde yağmur etkili oluyor

20:08 - Gündem

Cumhuriyet'in 102. yılı kutlamaları 21 pare top atışıyla bugün başlayacak

17:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi

00:52 - Dünya

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Gazze'de ateşkes sürüyor

00:13 - Dünya