?>

Bursa'dan Hollanda'ya armut ve ayva ihracatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım AŞ, Hollanda'ya Santa Marina ve Deveci armudu ile ayva ihracına başladı. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Tarım AŞ, Hollanda'ya Santa Marina ve Deveci armudu ile ayva ihracatı gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere fide, fidan, yem bitkisi tohumu, hayvan barınakları ve koyun desteklerinin yanı sıra ürün toplama merkezleri, süt tesisi, biber kurutma tesisi gibi yatırımlara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesinin, ürünlerin pazarlanması noktasında da önemli bir aktör haline gelmeye başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, dünya pazarlarında yer bulabilecek kalitede olmasına rağmen, iç piyasada fiyatı oldukça düşen ürünlerin hak ettiği değeri bulması amacıyla Tarım AŞ aracılığıyla ihracata yönelen Büyükşehir Belediyesi, Almanya'ya yapılan siyah incir ihracatı ve Hollanda'ya yapılan Yenişehir biberi ihracatının ardından şimdi de ayva ve armuda Hollanda pazarında yer buldu. Tarım AŞ tarafından üreticiden alınan Santa Marina ve Deveci armudu ile ayvayı taşıyan tır, Gürsu'dan Hollanda'ya gitmek üzere yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarım AŞ ve Gürsu Ziraat Odası işbirliğiyle Hollanda’ya yeni bir ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Avrupa'ya armut ve ayva ihracatı gerçekleştirdiklerine işaret eden Altepe, "Bu da bu konuda bir ilk oluyor. Artık yeni dönem, 'bütün şehir ve büyükşehir' uygulamasıyla her alanda tarımın desteklenmesi ile sulu tarımın da en güzel şekilde yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Altepe, kurdukları Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının örnek olduğunu ifade ederek, Türkiye'de ilk defa tarım şirketi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu sayede kısa bir zamanda hibeler, eğitimler ve ihracat ile üreticiyi desteklediğini belirtti.

Muhabir: Vedat Yücebaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 130 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

2016-11-01 21:22 - Asayiş

Twitter'ın popüler uygulaması Vine kapanıyor! Videolar ne olacak

2016-10-27 23:32 - Teknoloji

Enver Paşa'nın torunu vefat etti

2016-11-01 01:57 - Gündem

Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin 7 tutuklama

2016-10-27 02:08 - Gündem

UEFA'dan Türk kulüplerine 58,5 milyon avro

2016-11-01 23:02 - Spor

'Sünnilerin baş belası DEAŞ Kürtlerin ise PKK'dır'

2016-10-27 14:52 - Gündem

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Yavaş tutuklandı

2016-10-26 19:52 - Gündem

İsveç'ten 'Newroz TV' çalışanının iltica talebine ret

2016-10-27 17:22 - Gündem

'Balkanların Prensesi'nden 104 yıl sonra ezan sesi yükselecek

2016-10-30 16:08 - Dünya

15 Temmuz şehitleri için koşacaklar

2016-11-01 17:12 - Spor

İlgili Haberler

Trump'ın gümrük vergileri Almanya'nın dış ticaret fazlasını baskılıyor

17:18 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ilk 6 akslı elektrikli lokomotifinin üretileceğini bildirdi

15:38 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası, Rus varlıklarına dokunulmasından "kaygılı"

15:13 - Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın en büyük 10 varlık fonu arasında

14:38 - Ekonomi

Türkiye'den Suriye'nin uçuş güvenliğine destek

14:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fransa Filistin Devleti'ni 22 Eylül'de tanımaya hazırlanıyor

23:33 - Dünya

Mehmet Topal: Mourinho'nun talihsiz ve yanlış bir açıklama yaptığını düşünüyorum

23:27 - Spor

Üsküdar'da yolcu teknesi ile yük gemisinin çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı

22:52 - Gündem

Üsküdar'da yolcu teknesi ile yük gemisinin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı

22:37 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla yakalanan 13 zanlı tutuklandı

22:33 - Gündem