?>

Bursa'daki Orhaneli-Harmancık orman yangınıyla ilgili tutuklanan şüpheli suçunu itiraf etti

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında devam eden orman yangınıyla ilgili tutuklanan şüphelinin ifadesine ulaşıldı

Asayiş - 1 gün önce

Bursa

Bursa Valiliğince geçmişte FETÖ ile bağlantısı nedeniyle hakkında işlem yapıldığı açıklanan Ufuk A. (30) savcılıktaki ifadesinde, astsubay olarak görev yaparken Nisan 2019'da FETÖ üyesi olmaktan gözaltına alındığını, tedbiren görevinden uzaklaştırıldığını, 2021'de de meslekten kesin olarak ihraç edildiğini anlattı.

Psikolojik sorunlarının olduğunu, psikiyatri ilaçları kullandığını öne süren zanlı Ufuk A, ailesiyle de arasının kötü olduğunu iddia etti.

Ufuk A, 03 HK 184 plakalı aracın kendisine ait olduğunu, bu pikabı 2 hafta önce aldığını belirterek, 27 Temmuz'da saat 21.30 sıralarında daha önceden çalıştığı Harmancık-Bursa kara yolunda bulunan akaryakıt istasyonundan 2 adet 5'er litrelik su aldığını ifade etti.

Pet şişedeki suları boşalttıktan sonra kesim motorunda kullanmak üzere 10 litre benzin aldığını ileri süren Ufuk A, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Benim amacım orada çalışan görevlilere yardım etmektir. Benzin aldıktan sonra Çakmak Mahallesi'ne yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek için gittim. Burada yardıma ihtiyaç olmayacağını anladığımda Harmancık merkezden dönüş yoluna girdim. Kışmanlar köy yoluna girdiğimde bir anlık ruh haliyle yolun kenarında bulunan ormanlık alanı yakmak istedim. Aynı zamanda köydeki ortamın karışmasını, köy sakinleri arasında kargaşa çıkmasını anlamsız bir karışıklık olmasını istedim. Aracımdan indim. Saat hatırladığım kadarıyla 22.30 sıralarıydı. Yol kenarından ormanlık alan içerisine 10 metre ilerledim. Bu ağaçlar hatırladığım kadarıyla çam ağaçlarıydı. Arabadan aldığım bir adet 5 litrelik bidondaki benzini ağaçların dibine döktüm, diğer bidon arabada kaldı, daha sonra çakmağı çaktım. Bu esnada bir anda ortalık alev aldı, ne olduğunu anlayamadım. Sağ cebimde bulunan telefon alevler arasına düştü. Korkarak olay yerinden kaçtım."

"Olaydan sonra eve gittim"

İfadesinde sol el ve sol ayak bileğinde yanıklar oluştuğunu anlatan Ufuk A, şunları kaydetti:

"Bir anlık ruh haliyle ve gafletle bu olayı gerçekleştirdim. Olaydan sonra eve gittim. Ben tek başıma yaşarım. Benim terör örgütüyle bağlantım yoktur. Bu eylemi yaparken herhangi bir terör örgütünden talimat almadım. Bu eylemden ötürü çok pişmanım. Tamamen kendi başıma aldığım kararla bu eylemi gerçekleştirdim. Bursa'nın diğer yerlerinde meydana gelen yangınları birilerinin yapıp yapmadığını bilmiyorum. Birileri yapmış ise de ben bunları tanımıyorum. Kimseyle irtibatım yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum."

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz'da başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Harmancık ilçesine bağlı kırsal Dutluca, Ilıcaksu, Çamoğlu, Çatalsöğüt ve Çakmak mahalleleriyle Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi ve Büyükorhan ilçesinin Gedikler Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edilmiş, yangına ilişkin Ufuk A. gözaltına alınmıştı. Zanlı Ufuk A, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

- Uşak, Kahramanmaraş ve İzmir orman yangınları tamamen kontrol altına alındı

Haftanın Öne Çıkanları

İHH, Libya’daki Sudanlı sığınmacılara giysi ve battaniye yardımı yaptı

2025-07-24 17:43 - İslam-Hayat - Safer 1447

Rusya KGT Başkanı Hasan Enes Karahan Moskova’da Kuzey Korelilerle bir araya geldi

2025-07-25 08:18 - Özel Haber

Ukrayna'da, yolsuzluğa karşı mücadele eden kurumların yetkisini kısıtlayan yasa protesto edildi

2025-07-23 01:28 - Dünya

Ordu'da Perşembe Yaylası Festivali başladı

2025-07-23 17:57 - Magazin

Memleket özlemlerini 'Gurbetçiler Pilav Festivali' ile dindiriyorlar

2025-07-28 12:42 - Magazin

Aliyev’den Putin’e başsağlığı

2025-07-24 18:14 - Özel Haber

Kapadokya'da sıcak hava balon turlarına rüzgar molası

2025-07-25 16:42 - Magazin

Kastamonu'da turizmcinin atıl tarlasına kurduğu lavanta bahçesinde hasat şöleni yapıldı

2025-07-22 16:58 - Magazin

Hırvatistan'dan gelen öğrenciler İstanbul'da Yaz Kur'an Okulu programına katıldı

2025-07-24 20:53 - İslam-Hayat - Safer 1447

Beyin sıvısı üzerine yapılan araştırma depresyon hastalarına "erken tanı" yolunu açabilir

2025-07-26 13:27 - Sağlık

İlgili Haberler

Çekmeköy'de bir fabrikada yangın çıktı

22:50 - Asayiş

İstanbul polisinden helikopter destekli ‘huzur’ denetimleri

23:02 - Asayiş

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonlarında 33 şüpheli yakalandı

09:09 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik soruşturmada 20 zanlı gözaltına alındı

08:02 - Asayiş

İstanbul'da uyuşturucu sağladığı kişinin komaya girmesine neden olduğu öne sürülen şüpheli adliyede

14:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliğine z

00:48 - Gündem

Yangın bölgesine patlayan lastiğine rağmen su taşıyan çiftçiye su tankeri hediye edildi

00:42 - Gündem

Starbucks'ın küresel satışları, nisan-haziran döneminde de düştü

00:38 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda 5 rövanş maçı oynandı

00:22 - Spor

Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

00:13 - Gündem