Bursa'da suya yüzde 10’luk üçüncü indirim

Bursa'da su fiyatlarına üçüncü kez yüzde 10'lik indirim yapılmasını ve fiyatların belirlenmesinde kullanılan ilk kademe bareminin 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartılmasını öngören karar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alındı.

Gündem - 8 yıl önce

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı üçüncü oturumu, Başkan Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi. Rutin gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda, su fiyatları konusunda Bursalılara çifte müjde geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatı üzerine fiyatlarda indirime giden BUSKİ Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin hazırlığını tamamlayarak, ilgili karar maddesini meclis üyelerinin onayına sundu. Yapılan değerlendirmede karar, oy birliğiyle alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, su fiyatlarında indirimi öngören kararın oylanması sonrasında söz alarak, su fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan ilk kademe bareminin 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartılmasını da istedi. Başkan Aktaş'ın bu isteği de meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
2018 yılı Ocak ayı ile 2018 yılı Ekim ayında su fiyatlarında iki kez ayrı ayrı yüzde 10'luk indirime gittiklerini belirten Başkan Aktaş, “Bu Türkiye çapında başlayan bir hamle idi. Hükümetimizin, Maliye Bakanlığımızın fiyat artışına gidilmemesi, hatta düşürülmesi konusunda teşvikleri vardı.
Daha önce aldığımız karar gereği, fiyatlar TEFE TÜFE oranına endekslendiği için su fiyatlarındaki indirimleri vatandaşlarımız çok hissetmemişti. Aralık ayında TEFE TÜFE oranı yüzde eksi 1.42 çıktı. Ocak ayında da oran, yüzde eksi 0.44 olarak açıklandı. Aslında suda iki kez düşüş olmuştu fakat TEFE TÜFE oranları bu indirimleri normalleştirdi” diye konuştu.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çin’in Ay’daki tohumları filizlendi

2019-01-16 18:09 - Dünya

Yurtta hava durumu

2019-01-19 12:07 - Gündem

Hortumcu sever Uğur!

2019-01-18 09:32 - Medya

Antalya'da tekneler alabora oldu

2019-01-15 23:32 - Asayiş

Ankara’da istinat duvarı çöktü: İki bina boşaltıldı

2019-01-18 11:56 - Asayiş

Tekirdağ'da 2 minibüs dolusu kaçak göçmen yakalandı

2019-01-22 18:07 - Asayiş

Galatasaray kafilesi Bolu’dan ayrıldı

2019-01-16 01:37 - Spor

21 Ocak 2019 Hava Durumu| Bugün Hava Nasıl Olacak?

2019-01-21 13:37 - Gündem

Çipras hükümeti güvenoyu aldı

2019-01-17 02:48 - Dünya

May, Avrupa Birliği ile yeniden müzakere edecek

2019-01-17 02:51 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya