?>

'Bundan sonraki her maç final maçıdır'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Başakşehir'e karşı burada uzun süre üstün oynamak önemliydi, bunun hakkını alamadığımız için oldukça üzüntülüyüz. Bundan sonraki her maç final maçıdır." dedi.

Spor - 6 yıl önce

Istanbul

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda lider Medipol Başakşehir'e 2-1 yenildikleri maçta, ortaya koydukları performansın karşılığını alamadıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"İlk 25 dakika oyunun kontrolü bizdeydi. Daha sonra ilk yarının sonuna kadar oyunu rakibe verdik. Bunun dışında maçta tamamen oyun bizdeydi. Bunu skorla birleştiremedik. Hem skor almak hem iyi oynamak oldukça zorlandığımız bir iş. Ben büyük takım teknik direktörüyüm, bu takımda oynayan oyuncular sahada olduğu her dakikadan sorumludur. Oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımız için oldukça üzgünüz. Soyunma odasında da maçı hak ettiğimizi konuştuk. Başakşehir'e karşı burada uzun süre üstün oynamak önemliydi, bunun hakkını alamadığımız için oldukça üzüntülüyüz. Bundan sonraki her maç final maçıdır."

"Final maçı" ifadesine açıklık getiren Yanal, "Bundan sonraki maçların geri dönüşü yok. Hepsini kazanmak için sahaya çıkacağız." dedi.

Bir soru üzerine, başarılı olup olmadığına basının karar vermesi gerektiğini ifade eden Yanal, "Bu bir ritim işi. Gerçekten ayarlarımız bozuk. Fenerbahçe'nin istediği ayarlara döndürülmesi gerekiyor." diye konuştu.

Maçtaki oyuncu değişiklikleriyle ilgili Yanal, "Bizim işimiz süreç yönetimi. Herkesi içeride tutmak zorundasın. Oyuncu değişikliğini 30. dakikada yapma zorunluluğu hissettiğim oldu ama çok büyük zorunluluk olmadığı sürece bunu tercih etmem. Onların duygularını doğru yönetmeliyiz. Onlar bize bir dahaki haftada lazım. Biz bir maçı değil, uzun bir süreci yönetiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yanal'ın toplantısını, Başakşehir tezahüratı kesti

Ersun Yanal'ın basın toplantısı sırasında Medipol Başakşehirli yöneticiler, kulüp çalışanları ve bazı futbolcular, toplantı odasının önünden tezahürat yaparak geçti.

Basın odasının yanındaki karma alandan geçerken yönetici, kulüp çalışanları ve futbolcular, yüksek sesle tezahürat yapınca Ersun Yanal'ın basın toplantısı kesildi.

Ersun Yanal da "Bitmesini bekleyelim, öyle devam edelim." dedi. Basın toplantısındaki Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi de tezahüratın kesilmesi için uyarıda bulundu.

Tezahüratı yapan yönetici, futbolcu ve kulüp görevlileri, basın odasının bulunduğu bölümden uzaklaştıktan sonra Ersun Yanal toplantıya devam etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bu matbaada çalışanların tamamı kadın

2019-03-08 12:57 - Gündem

'Ortaklık Konseyi' 15 Mart'ta Brüksel'de toplanacak

2019-03-05 17:46 - Genel

ABD Türkiye'yi 'gelişmekte olan ülkelere' sunulan ticaret programından çıkarıyor

2019-03-05 10:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Türkiye artık gelişmiş ülke, destek listesinden çıkaralım

2019-03-05 12:32 - Dünya

İngiltere'de cami ziyaret eden Corbyn'e yumurtalı saldırı

2019-03-04 06:32 - Dünya

Cüneyt Çakır Porto-Roma maçını yönetecek

2019-03-04 16:36 - Spor

Rus askerlere akıllı telefon yasağı

2019-03-06 20:24 - Dünya

Galatasaray dayanıklılık çalıştı

2019-03-06 22:23 - Spor

'PKK beka sorunudur, PYD/YPG beka sorunudur'

2019-03-07 23:02 - Siyaset

QNB Finansbank eurobond ihracına yoğun talep

2019-03-07 14:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçları başlayacak

00:13 - Spor

ABD Açık'ta Sinner ve Swiatek ikinci tura çıktı

23:07 - Spor

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Şampiyonaya hazırız

20:36 - Spor

Günün Manşetleri

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor

NYT: ABD'de, diplomatları korumakla sorumlu güvenlik servisi üyeleri Washington'da devriye geziyor

00:02 - Medya

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor

Karareis Barajı'nın devreye alınmasıyla Çeşme'deki su kesintileri sona erdi

22:52 - Gündem