?>

Bulunması için dua ettiği "Karakızı"na polislerin bir haftalık çalışmayla kavuştu

Erzurumlu Emine Şanda'nın çalınan buzağısı ile "Karakız" adını verdiği ineğini, polis ekipleri 250 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyip şüphelileri teknik ve fiziki takibe alarak buldu.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Erzurum

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Emine Şanda, çalınan buzağı ile ineğine polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasıyla kavuştu.

Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Nenehatun Caddesi'ndeki ahırdan Emine Şanda'ya ait buzağı ve ineğin çalındığı ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri çalışma yaptı.

Bölgedeki hırsızlık anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, hırsızların ip bağladığı buzağıyı götürdüğünü, ineğin de yavrusunun peşinden gittiğini belirledi.

Polis ekipleri bir hafta boyunca 250 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı.

Polisler hayvanları kamyonetle sahibine götürdü

Hırsızların ineğin Pasinler ilçesinde satıldığını belirleyen ekipler, iki şüpheliyi gözaltına aldı. İnek ile buzağıyı da bir kamyonete bindiren polis ekipleri, hayvanları Şanda'nın evine götürdü.

Hayvanlarına kavuşurken duygusal anlar yaşayan Şanda, "Karakız" adını verdiği ineği ile buzağıyı kamyonetten indiren polislere teşekkür etti.

Emine Şanda, AA muhabirine, olayı sabah uyandığında fark ettiğini ve günlerdir uyku uyuyamadığını söyledi.

Güvenlik kameraları olmasaydı ineklerini bulamayacaklarını ifade eden Şanda, şöyle konuştu:

"Ahırın kilidini kırmışlar, saat 02.30'da ahıra girmiş çalmışlar. Elli yıldır böyle kıyamet başımıza gelmedi. Buzağıyı önde, ineği arkada sürmüş götürmüşler. Komşunun kamerasından baktık, izlerini sürdük ama bulamadık. Allah'tan kamera varmış. Çok sevindim, polislere çok dua ediyorum. Polisler olmasa bulamazdık. Allah bin kere onlardan razı olsun."

Cevat Şanda ise polisler sayesinde hayvanlarına kavuştuklarını anlattı.

Eşinin ineğini çok sevdiğini belirten Şanda, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun, polislerden yardım istedik. Bizimle çok ilgilendiler. Eşim hayvanların bulunması için sabah namazını kılarken sürekli dua ediyordu. Ben morali düzelsin diye bazen dua ederken şaka yapıyordum. İneğimiz bulunmadan önce hırsızların yakınları bize ineğin parasını vermek istediler. Ama biz istemedik. İneğimizi versinler istedik. Çocukluğumuzdan beri eşim inek besler, bizim için manevi değeri çok, onun sağ salim bulunmasına çok mutlu olduk."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da selin ardından başlatılan aramada bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

2023-03-20 21:03 - Asayiş

İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

2023-03-21 13:07 - Gündem

Afetzede emekli öğretmen ailesiyle KYK yurdunda depremi unutmaya çalışıyor

2023-03-19 11:47 - Çevre-Hayat

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-18 11:52 - Gündem

Avrupa'nın LNG kapasitesinin yarısından fazlası 2030'da atıl kalma riski taşıyor

2023-03-22 09:27 - Dünya

EURO 2024 Elemeleri'nde ilk hafta heyecanı başlıyor

2023-03-22 10:53 - Spor

Dişiyle tuttuğu fırçayı kullanarak yaptığı resimlerin satış gelirini depremzedelere bağışlayacak

2023-03-22 11:45 - Çevre-Hayat

Avustralya'da bir finans şirketinin 330 bin müşterisinin verileri siber saldırıyla çalındı

2023-03-18 15:57 - Dünya

ABD'de üretici enflasyonu şubatta beklentilerin altında geldi

2023-03-15 15:58 - Ekonomi

ABD bombardıman uçaklarının sınır ihlalini önlemek üzere Rus savaş uçağı havalandı

2023-03-20 23:52 - Dünya

İlgili Haberler

Hakkarili kadınlar Anneler Günü'nde iş yeri sahibi oldu

16:33 - Çevre-Hayat

110 yaşındaki Hayriye nineye Anneler Günü hediyesi

15:03 - Çevre-Hayat

Yücel Arzen Hacıoğulları "Anneler Günü" için beste yaptı

14:38 - Çevre-Hayat

109 yaşındaki "Şemsi teyzeye" Anneler Günü ziyareti

14:32 - Çevre-Hayat

İstanbul'daki çiçekçilerde Anneler Günü hareketliliği

14:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Zelenskiy, yarından itibaren tam ve kalıcı bir ateşkes beklediklerini söyledi

20:28 - Dünya

Fransa'da İslamofobiye karşı gösteriler düzenlendi

20:22 - Dünya

Düğün salonları müzik telifi için sözleşme imzalamaya başladı

20:07 - Ekonomi

Sağlık Bakanlığı 81 ilde vatandaşların vücut kitle indeksini ölçecek

20:02 - Gündem

El Clasico'yu kazanan Barcelona şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı

19:57 - Spor