?>

'Bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beşer planında bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir güç karşısında asla." dedi.

Gündem - 8 yıl önce

ELAZIĞ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beşer planında bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir güç karşısında asla." dedi.

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, bu güzel havada bu güzel tabloda Elazığlılarla bir arada olduklarını söyledi.

"Ne mutlu bizlere. Şu an salon tıklım tıklım dolu. Sevgili kardeşlerim bunu unutmayın, beşer planında bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir güç karşısında asla." diyen Erdoğan, bu topluluğun aynı idrak, aynı şuur içerisinde olduğuna inandığını belirtti.

Erdoğan, yola bu şekilde devam edileceğini vurgulayarak, bundan asla taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

Bu yolculukta bir özellik olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir, tek millet. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. İki, tek bayrak. Bayrağımızı asla kimseye kaptırtmayacağız. Rengi şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekare ile vatanımızı da böldürtmeyeceğiz. O hani birileri geliyor da yok 'paralel devlet' yok 'şurayı böleceğiz filan.' Asla. Buna tevessül edenler karşısında evelallah askerimizi, polisimizi, güvenlik korucularımızı, hepsinden öte jandarmamızı ve milletimizi bulurlar. Ve dört, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz var mı? 'Paralel devlet' yok 'şu devlet' yok 'bu devlet'. Ne devleti be? Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve inşallah rabiamız bizim unsurlarımızdır. Rabiamızı hep beraber söyleyeyim. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İnşallah bununla bu yolculuğa devam edeceğiz ve bizi bölemeyecekler. Onun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

Allah'tan bu birliği devam ettirmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birbirimizi menfaat için değil sadece Allah için seveceğiz. Yolumuz açık olsun, geleceğimiz aydınlık olsun." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında alanı dolduran vatandaşlar, sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Muhabir: Nurten Aslan,Hasan Namlı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Barcelona, Mina'yı kadrosuna kattı

2018-01-11 17:12 - Spor

Kaynanaları yakan karar |Gelininin dedikodusunu yapan kaynana tazminat ödeyecek

2018-01-07 13:27 - Asayiş

Balona röveşata atmaya çalışan genç, futbolculuk hayaline kavuştu

2018-01-06 23:02 - Spor

'Sağlık Bakanlığından 7 bin 655 personel ihraç edildi'

2018-01-13 16:36 - Sağlık

ORAN tarafından 115 milyon lira hibe dağıtıldı

2018-01-11 21:32 - Ekonomi

Antalya’da Galatasaray izdihamı

2018-01-08 01:02 - Spor

'Ara Güler hikaye anlatan fotoğraflar çekiyor'

2018-01-13 04:32 - Kültür Sanat

İsrail Trump'ın 'Kudüs' kararını fırsat bildi

2018-01-08 16:41 - Genel

Eyüp Sabri Tuncer Amerika pazarına da girdi

2018-01-07 14:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı

20:13 - Gündem

Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'nin eşiyle görüştü

19:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'yi resmi törenle karşıladı

17:18 - Gündem

Özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrencilere ödenen destek artırıldı

16:58 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Hollanda genelinde sıcak hava uyarısı yapıldı

20:52 - Dünya

Yunanistan ve Arnavutluk'ta yangınlar nedeniyle bazı köyler tahliye edildi

20:47 - Dünya

Yunanistan'da yangınlar nedeniyle bazı köyler tahliye edildi

20:42 - Dünya

İİT ve Arap Ligi, İsrail'in Gazze'yi işgal etme kararını kınadı ve Gazze'ye destek ça

20:22 - Dünya

Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı

20:13 - Gündem