?>

'Bugün en çok milli birliğe ihtiyacımız var'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Bugün en çok neye ihtiyacımız var diyoruz? Milli birliğe ve beraberliğe." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Ardahan

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bugün en çok neye ihtiyacımız var diyoruz? Milli birliğe ve beraberliğe. O nedenle Ardahan bizim için çok önemli. Ardahan Türkiye'nin doğusundan Türkiye'yi aydınlatan bir şehir." dedi.

Ardahan Barosu'nun kurulmasıyla ilgili çalışmalara katılmak için kente gelen Metin Feyzioğlu, Ardahan-Artvin yolu üzerinde gerçekleşen Ardahan Rahvan At Yarışlarını izledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Feyzioğlu, Ardahan'da olmaktan son derece mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kente çok mutlu bir sebepten dolayı geldiğini belirten Feyzioğlu, Ardahan'da Türkiye'nin 80'inci barosunu kurduklarını söyledi.

Ardahan'ın kendileri için çok değerli bir il olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şunları dile getirdi:

"Ardahan'da baronun olmaması bizim içimizde bir ukde idi. Türkiye'nin 80'inci barosunu kurduk. Bunca yıldır Ardahan'ın bir barosu yoktu. Avukatlık kanunundaki sayı tamamlandı. Bu sabah itibariyle baromuzu kurduk."

Ardahan'ın Türk tarihinde önemli yeri olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Ardahan Türklerin 1700 yıl önce geldiği, yerleştiği bir il. Sultan Alparslan'dan çok daha önce gelip Anadolu'nun kapılarını zorladığı, Arda Türklerinin yerleştiği, ismini verdiği bir kentteyiz. Ardahan'dan çok umutluyuz.

Bugün en çok neye ihtiyacımız var diyoruz? Milli birliğe ve beraberliğe. O nedenle Ardahan bizim için çok önemli.

Ardahan Türkiye'nin doğusundan Türkiye'yi aydınlatan bir şehir. Ardahan Rus işgalini görmüş, Ermeni mezalimini görmüş, tarihinde Milli Mücadele'ye bayraktarlık yapmış bir şehir."

Yağmurlu havaya rağmen rahvan at yarışlarını zevkle izlediğini ifade eden Feyzioğlu, "Müthiş bir duygu. Değişik bir at. Biniciler gerçekten son derece profesyonel. Çok etkilendim. Çok güzel. Bir kere şu özgürlük havası, doğa müthiş. Ortam çok harika. Organizasyon çok iyi. Ardahan ile gurur duyduk bir kez daha." diye konuştu.

Feyzioğlu, daha sonra ATSO Konferans Salonu'na geçerek Ardahan Baro Başkanlığına seçilen Osman Nuri Yıldız'ı tebrik etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bir antibiyotik sınıfı iki kalp rahatsızlığının olasılığını artırıyor

2019-09-11 17:31 - Sağlık

'Lenfomada immünoterapi ile tedavi başarı artıyor'

2019-09-15 14:37 - Sağlık

İzmir'de AK Parti'nin 'PKK'yı kınama' önergesi reddedildi

2019-09-10 02:32 - Siyaset

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi

2019-09-10 17:52 - Ekonomi

'Bugün en çok milli birliğe ihtiyacımız var'

2019-09-15 22:02 - Gündem

'Çocuğumun mağarada yaşamasını istemiyorum'

2019-09-11 01:47 - Gündem

Brexit'e renk katan başkan

2019-09-10 17:07 - Genel

Pakistan'dan Keşmir için 'soruşturma komisyonu' kurulsun çağrısı

2019-09-12 00:02 - Dünya

'Azezi üzümü' nün şifalı lezzetlere yolculuğu başladı

2019-09-15 15:07 - Çevre-Hayat

Halı tezgahında geçen 61 yıl

2019-09-10 16:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Marmara'da ağustos yağışları uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 58 azaldı

12:53 - Gündem

Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

12:38 - Gündem

Kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 359 gazi ve gazi yakını istihdam edildi

12:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam edilişlerinin 64. yılında Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı andı

10:52 - Gündem

Köyceğiz'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

10:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Clearstream, Merkezi Kayıt Kuruluşu üyesi oldu

13:33 - Ekonomi

ABD'de meclis komitesi, Epstein davasıyla ilgili yeni kayıtlar yayımladı

13:22 - Dünya

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yerelleştirme hacmi 10 milyar dolara ulaştı

13:02 - Ekonomi

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), 5,5 yılın en düşük seviyesini gördü

12:58 - Ekonomi

Marmara'da ağustos yağışları uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 58 azaldı

12:53 - Gündem