?>

Budak ve Tosun'dan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Budak ve Tosun, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm eğitim camiası için başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın açılışı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlere ve öğrencilere başarılı bir yıl temennisinde bulundu.

Ülkelerin en önemli gücünün iyi yetişmiş insan kaynağı olduğunu, bu nedenle de eğitimin her türlü siyasi tartışmanın üzerinde tutulması gerektiğini vurgulayan Budak, eğitim sisteminde son dönemde "reform" adı altında yapılan düzenlemelerin hem nicelik hem de nitelik yönünden ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu savundu.

Budak, "Milli olması gereken eğitim sistemi ne yazık ki AKP'nin 15 yıllık iktidarı döneminde yapboz tahtasına döndürülmüş ve ciddi bir nitelik kaybı ortaya çıkmıştır. Okula başlama yaşının 5'e düşürülmesi sonra yeniden yükseltilmesi, el yazısının getirilip kaldırılması, eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde parçalanması gibi adımların hiçbirinde, uzmanların, bilim insanlarının görüşleri sorulmamıştır. O nedenle de sürekli olarak eğitim sisteminde bir ileri iki geri adım atılıyor. Bir yandan Milli Eğitim Bakanlığı TEOG'da açık uçlu soru hazırlığı yaparken AKP Genel Başkanı 'TEOG kaldırılmalı' dedi. Eğitim böyle mi yönetilir?" ifadelerini kullandı.

Eğitim müfredatında yapılan değişikliklerin ülkenin geleceği için kaygı verici olduğunu değerlendiren Budak, şunları kaydetti:

"Eğitim sistemi yeniden akıl ve bilim rayına oturtulmalıdır. Akıl ve bilimden koparılan eğitimle Türkiye iyi ve huzurlu bir geleceğe yürüyemez. Güvenli bir gelecek inşa edemez. AKP'nin hatalarının bedelini ne yazık ki çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve milletimiz ödeyecek."

"Eğitimde fırsat eşitliği çocukların ellerinden alınmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yazılı açıklamasında, eğitimde fırsat eşitliğinin çocukların ellerinden alındığını, Türkiye'de hala çocuk işçilerin, çocuk gelinlerin, evlerine mahkum zihinsel engelli ve otistik çocukların bulunduğunu, şehirlerdeki eğitim imkanların kasaba ve köylere sunulamadığını iddia etti.

Karma eğitimin kaldırılmasının tartışmaya açıldığı bir ortamda fırsat eşitliğinden bahsetmenin mümkün olmadığını belirten Torun, çağdaş ve bilimsellikten uzak bu müfredatla kaliteli ve nitelikli eğitimden tamamen uzaklaşıldığını ileri sürdü.

Torun, Türkiye'de artık, matematik, fen bilimleri ve edebiyat alanlarında nitelikli insan yetiştirilemediğini savunarak bilimsel gelişmenin temeli olan fen de ve matematikte başarıyı yakalayamayan hiçbir toplumun bilim yapamayacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının son müfredat değişiklikleriyle doğrudan laik eğitimi hedef aldığını iddia eden Torun, "yeni müfredat adeta AKP'nin parti propagandasının bir uygulaması şekline dönüşmüştür. Araştıran, sorgulayan, üreten, Cumhuriyetin ve devrim kanunlarının bilincine sahip bir neslin yetiştirilmesi için öğretmenlere, eğitim camiasının yöneticilerine büyük bir sorumluluk düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ferhat Demircan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başkent’te kaçak et operasyonu

2017-09-14 21:37 - Asayiş

Büyükelçiler Gaziantep'te buluştu

2017-09-16 22:37 - Ekonomi

Bangladeşli bakandan Myanmar'a Arakan suçlaması

2017-09-12 02:54 - Genel

Drift yapan şahincilere operasyon

2017-09-11 15:12 - Asayiş

Filipinler tropik fırtına ve tayfunun etkisinde

2017-09-13 19:07 - Dünya

ABD'li öğrencilerden Türkiye'ye övgü

2017-09-13 13:52 - Dünya

Sular çekilince binlerce balık telef oldu

2017-09-12 22:32 - Çevre-Hayat

Çin'in bin yıllık liman kenti Şiamın, doğu ile batıyı buluşturuyor

2017-09-11 19:27 - Dünya

Polis, pazarda kuş uçurtmuyor

2017-09-13 18:47 - Asayiş

Başbakan Yıldırım: Ülkemizin geleceği parlak, yarınımız aydınlık

2017-09-10 22:36 - Genel

İlgili Haberler

Aydın'da ziraat alanında çıkarak ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:28 - Gündem

Bakan Yerlikaya: Suç odaklarına karşı mücadeleyi yok saymak, vatan evlatlarının emeğine hakarettir

18:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

17:42 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'yi kabul etti

17:27 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Zirvesi'ndeki konuşmasına ili

16:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

22:13 - Spor

Trump, ABD'nin 28 maddelik Ukrayna barış planının "son teklifi" olmadığını söyledi

21:38 - Dünya

Aydın'da ziraat alanında çıkarak ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Gazze'de yol açtığı yıkım Filistin'in kalkınma çabalarını 70 yıl geriye götürmüştür

20:12 - Siyaset

Eyüpspor ile Fatih Karagümrük berabere kaldı

19:23 - Spor