?>

Bu sezon Avrupa kupalarında Türk voleybolu

Türk voleybolunda bu sezon Avrupa kupalarına katılan 12 takımdan 5'i mücadelesini sürdürüyor.

Spor - 4 yıl önce

İstanbul

Bu sezon Türkiye'den CEV Şampiyonlar Ligi'ne kadınlarda 3, erkeklerde 2, CEV Kupası'na kadınlarda 1, erkeklerde 3, CEV Challenge Kupası'na ise kadınlarda 2 kadın, erkeklerde 1 takım katıldı.

Yapılan maçların ardından Şampiyonlar Ligi ile CEV Challenge Kupası'nda ikişer, CEV Kupası'nda 1 takım yoluna devam ediyor.

CEV Şampiyonlar Ligi

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli voleybol organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon mücadele eden 5 takımdan 2'si grup aşamasını geçebildi.

Kadınlarda VakıfBank, Fenerbahçe Opet ve Türk Hava Yolları, erkeklerde ise Fenerbahçe HDI Sigorta ile Ziraat Bankkart gruplarda mücadele etti.

Sona eren grup aşaması sonrası B Grubu'nda VakıfBank ile D Grubu'nda ise Fenerbahçe Opet 6'da 6 yaparak namağlup çeyrek finale yükseldi. C Grubu'nda mücadele eden Türk Hava Yolları ise 3. olarak organizasyonda ilerleme şansını kaybetti.

Erkekler B Grubu'nu ikinci tamamlayan Ziraat Bankkart ile E Grubu'nu üçüncü bitiren Fenerbahçe HDI Sigorta çeyrek finali göremeden elendi.

CEV Kupası

CEV Kupası'nda kadınlarda Eczacıbaşı Dynavit yoluna devam ederken, erkeklerde Arkas Spor, , Galatasaray HDI Sigorta elendi.

Eczacıbaşı Dynavit, bu kulvarda 3 tur geçerek yarı finale yükseldi. Turuncu-beyazlı takım, 23 Şubat ve 1 Mart'ta Romanya temsilcisi CSM Volei Alba ile finale çıkmak için karşılaşacak.

Erkeklerde son 16 turunda mücadele Galatasaray HDI Sigorta, Çekya temsilcisi CEZ Karlovarsko'yu, ise İtalyan ekibi Vero Volley Monza'yı geçemedi ve organizasyona veda etti.

Elemeleri geçerek organizasyona katılan Arkas Spor ise 16'lı finaller turunda 'ya elenmişti.

CEV Challenge Kupası

Bu sezon CEV Challenge Kupası'nda mücadele eden 3 takımdan 2'si yarı finale kadar çıktı.

Kadınlarda doğrudan CEV Challenge Kupası'nda mücadele etme hakkı elde eden Nilüfer Belediyespor, son 16 turuna kadar yükseldi. Bursa temsilcisi, bu turda İspanya temsilcisi Tenerife La Laguna ile karşılaştı ve 2 maç sonunda elendi.

Erkeklerde Halkbank ile kadınlarda Aydın Büyükşehir Belediyespor, Balkan Kupası'nda şampiyon olarak yoluna Challenge Kupası'nda devam etti. İki ekip de gösterdikleri performansla yarı finale kadar yükseldi.

Halkbank, yarı finalde 23 Şubat ve 1 Mart'ta Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile karşılaşacak. Aydın Büyükşehir Belediyespor ise 24 Şubat ve 2 Mart'ta İtalya'nın Savino Del Bene takımıyla mücadele edecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afrika Örgüsü Yaptırmak Kaç TL

2022-02-16 09:51 - İnsan&Hayat

NBA'deki Türk oyuncular Furkan ve Cedi karşılaştıkları maç öncesi dostluk pozu verdi

2022-02-13 20:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte tarife rakamları vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecek

2022-02-16 21:15 - Siyaset

Okul müdürünün köpeği "Tarçın" engellilerin sınıf arkadaşı oldu

2022-02-16 12:56 - Çevre-Hayat

Ukrayna'nın BM Temsilcisi Filipenko: Rusya savaş istemiyorsa somut adımlar atmalı

2022-02-10 19:59 - Dünya

Ahmet Nur Çebi'den Murat Sancak'a yanıt

2022-02-16 16:48 - Spor

Avrupa'da gaz fiyatları Ukrayna krizi nedeniyle yüzde 14 arttı

2022-02-14 11:17 - Ekonomi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı

2022-02-12 16:03 - Dünya

Balayını erteleyip milli takım kampına katıldılar

2022-02-10 14:37 - Spor

İstanbul'un manevi fatihi: Akşemseddin Hazretleri

2022-02-16 12:20 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Filistin Futbol Federasyonundan FIFA'ya "İsrail'i men edin" çağrısı

16:48 - Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu, AA Spor Masası'nda soruları cevapladı

16:17 - Spor

İki kuşak tek tutku: Basketbol

16:09 - Spor

Binicilikte Cumhurbaşkanlığı Kupası, Ankara'da başladı

16:07 - Spor

Günün Manşetleri

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset