?>

'Bu milletin kardeşliğine ihanet ettiler'

İçişleri Bakanı Soylu, "Belediyeleri kazandılar. Her kararlarını demokrasinin, halkın dışında aldılar. Milletin maaşlarından kestiler dağa gönderdiler. Demokrasiyi istismar ettiler. Bu milletin kardeşliğine ihanet ettiler." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

BİTLİS

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Bitlis İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kış boyunca fırsat buldukları her zaman bölgeyi ziyaret edeceklerini söyledi.

Bugün demokrasiden söz edenlerin, milleti nasıl tehdit ettiklerini çok iyi bildiklerini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Belediyeleri kazandılar. Kimse ses çıkarmadı. Gittiler yönetmeye başladılar. Demokrasiyi istismar ederek yönetmeye başladılar. Eş başkan atadılar. Her kararlarını demokrasinin, halkın dışında aldılar. Milletin maaşlarından kestiler dağa gönderdiler. Demokrasiyi istismar ettiler. Bu milletin kardeşliğine ihanet ettiler. Kardeşliğini kullandılar ve istismar ettiler. Bizi birbirimizden ayırmaya çalıştılar. Sen kimsin ki Kürt kardeşlerimden beni ayıracaksın. Senin ne aklın yeter ne gücün yeter. Buradaki zenginliğe, anne babalarımızın bize söylediklerine, birlikteliğe, inancımızın bize anlattığına ihtiyacımız var."

Çocukların yerinin, annelerinin yanı olduğuna işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Onları teröre bulaştıranlar, onlara hasret bırakanlara biz hesap sormayacaksak, bu siyaseti neden yapacağız o zaman. 7 Haziran seçimlerinden sonra Yüksekova'ya gittim. Millet bize ne diyecek, ne anlatacak diye onlarla sohbet ettim. Bu meseleleri nasıl çözeceğiz diye konuşuyordum. Bir iş yerinde bir hanımefendi orada üzgün şekilde yanıma geldi. 'Kızımı elimden aldılar. Bize yardımcı ol. Valiye, kaymakama, jandarmaya söyle ben kızımı görmek istiyorum. Ben istediğimde bana dipçikle vurdular.' dedi. Sen hangi hakikatten, hangi adaletten bahsediyorsun. Terör örgütünün hakimiyetini insanların üzerine korku salarak, insanların en değerli varlıklarını evlatlarını, hürriyetini, özgürlüğünü, bağımsızlığını onlardan alarak ne yapmaya çalışıyorsun. Bugün ne yapıyorsak o annenin evladından kopmaması için yapıyoruz."

"Memlekette ilerleme olduğunda hemen karşımıza çıktılar"

Terörü tasfiye ederek bölgedeki insanları zenginliklerle buluşturacaklarını vurgulayan Soylu, 81 ilde üniversite açarak insanların standardını yükseltmeyi, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilmeyi sağlayabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Londra'da, Hamburg'da, New York'ta, Berlin'de olanların Bitlis'te de olmasını istediklerini belirten Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da başımıza ne geldiğini, PKK'nın, FETÖ'nün DEAŞ'ın aslında aynı kumpas içinde olduğunu çok net biçimde biliyoruz. Bunu her gün yaşadınız. Memlekette bir adım ilerleme olduğunda hemen karşımıza çıktılar. 17-25 Aralık darbesini gerçekleştirdiler. Geziciler de 17-25 Aralıkçılar da 15 Temmuzcular da 6-7 Ekimciler de aynıydı. Onlar ülkenin büyümesine, kalkınmasına, yatırım hamlesi yapmasına karşı durdular. Ama sizler dimdik durdunuz hiç geri adam atmadınız. Liderinizin peşinde kararlı şekilde durdunuz. Bir taraftan kalkınma, yatırım hamlelerini gerçekleştirirken diğer taraftan da hendeklerle yaktıkları, yıktıklarını yeniden imar etmeye çalışan bir hükümet var. Bir taraftan bombalarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Bir taraftan Tendürek'ten, Lice kırsalından diyordunuz ki 'buralar bizimdir.' Kedi gibi kaçıyorsunuz. Ölümden korkuyorsunuz. Aramızdaki fark budur. Biz ölümden korkmuyoruz. Siz bu milletin kararlılığının ne olduğunu 15 Temmuz'da anlayamayacak kadar alçak, zavallısınız. Milletimiz 15 Temmuz'da sadece 'bu FETÖ terör örgütünü ortadan kaldır' değil, 'istiklaline, bağımsızlığına, hürriyetine, zenginliğine kim müdahale etse onu ortadan kaldır' diye talimat verdi."

"TBMM'nin yüce iradesi karara bağlayacaktır"

Türkiye'nin önemli bir sistem değişikliğine gittiğini dile getiren Soylu, "İnşallah meclisimizde de hayırlı şekilde değerlendirilecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüce iradesi bu anlayışı bir karara bağlayacaktır. İnşallah bu millet onayladığında, birinci hamlede ülkemiz ve milletimiz için gerçekleştirdiğimiz kalkınma ve gelişme yürüyüşünü ikinci hamlede de devam ettireceğiz. Bu kararlılığı sizlerde görüyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Cemal Aşan-Şener Toktaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

En tamir edilebilir telefonlar açıklandı!

2016-12-24 20:52 - Teknoloji

Rus heyet Başkentte çalışmalarını sürdürdü

2016-12-24 22:22 - Gündem

İsrail gazında Türkiye rotası daha ekonomik

2016-12-25 13:47 - Dünya

'Fırat Kalkanı Harekatı kesinlikle zaferle taçlanmalı'

2016-12-24 18:42 - Siyaset

Avrupa futbolunun 'kiralık yıldızları'

2016-12-20 17:37 - Spor

Samanyolu yakınında süper galaksi kümesi keşfedildi

2016-12-22 14:37 - Teknoloji

Abdullah Avcı'dan 'video hakem' yorumu

2016-12-25 17:47 - Spor

Kayserispor'da başkanlığa Ahmet Yıldız seçildi

2016-12-24 16:22 - Spor

PKK propagandası yapanların evlerinde FETÖ dökümanı bulundu

2016-12-24 22:37 - Asayiş

Antarktika'ya ikinci Türk seferi

2016-12-25 13:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de ateşkes) İsrail tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi gerekiyor

19:15 - Siyaset

Milli parklara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM'de

17:32 - Siyaset

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonra önemli olan Gazze'de anlaşmanın harfiyen uygulanmasıdır

15:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yeni rektörlük binasının açılışını yaptı

12:49 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya