?>

'Bu can bu bedende oldukça evladım için mücadele edeceğim'

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 6 yıl önce

Diyarbakır

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde başlattığı eylem, 65. gününe girdi.

Annelerin 3 Eylül'den bu yana parti binası önünde sürdürdüğü oturma eylemine katılan ailelerin sayısı 55'e ulaştı.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla oturma eylemine devam eden annelerin, özlem duydukları evlatlarına kavuşmak için bekleyişi sürüyor.

"Dün oğlumun doğum günüydü"

Annelerden Ayşegül Biçer, yaptığı açıklamada, dağa kaçırılan oğlu Mustafa için eylemi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

"Mücadelemiz devam ediyor, yaz kış fark etmiyor. Onlardan korkmuyoruz. Onların mekanlarına mekan kurduk." diyen Biçer, tüm annelerden kendilerine destek vermelerini istedi.

Biçer, "Dün oğlumun doğum günüydü. Doğum günü nedeniyle HDP il binası önünde oturamadım. Başımı yerden kaldıramadım. Böyle bir hakları var mı? Evladımın bu mutlu gününde mutlu olmam gerekirken, evladımı bulma arayışındayım." dedi.

HDP ve PKK'ya tepki gösteren Biçer, şunları kaydetti:

"PKK illetine, ecdadına baş kaldırmışız, onlardan korkmuyoruz, buradayız. Mücadelemiz 65 gün değil 65 sene de olsa sürecek. Bu can bu bedende oldukça evladım için mücadele edeceğim. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek.

Onları Allah'a havale ettim. Çocuğumu geri kazanacağıma yüzde 100 eminim. Evladımı büyütmüşsem, ona bakmışsam benim evladım geri dönecek, onların oyununa gelmeyecek. Yeter artık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye atkı

Fatma Akkuş, 4 yıldır haber alamadığı kızı Songül'e kavuşana kadar eyleme devam edeceğini belirtti.

"Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." ifadesini kullanan Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ay yıldızlı atkı ördüğünü, tamamladığında göndereceğini kaydetti.

"Oğlumu almadan gitmeyeceğim"

Ağrı'dan, 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için gelerek eyleme katılan baba Salih Gökçe, evlatlarına kavuşmak için eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

Gökçe, "Kar, kış, yağmur da olsa buradan gitmeyeceğim. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. HDP gelip burada bir açıklama yapana kadar buradan gitmiyoruz. Çocuğumu istiyorum. Ben onlardan sadaka, mal, mülk istemiyorum. Onlar bana borçlu, benim çocuğumu götürdüler." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tataristan Başbakan Yardımcısı Karimov: Türkiye güvenilir ortak!

2019-11-01 06:25 - Özel Haber

Batı Karadeniz'de fırtına etkili oluyor

2019-11-01 18:17 - Gündem

Galatasaray'ın Avrupa'da '100'ü gülmüyor

2019-11-04 15:23 - Spor

Yemen'de Riyad Anlaşması sonrası parçalanmış görüntü

2019-11-06 16:07 - Dünya

'Aziz İstanbul'un aziz şairi: Yahya Kemal Beyatlı

2019-10-31 16:57 - Kültür Sanat

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının ikinci turu başladı

2019-11-04 22:18 - Gündem

Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı yarın başlıyor

2019-11-05 13:17 - Ekonomi

İşadamı Erman Ilıcak, ünlü Rus iş ve siyaset yetkililerinin katılacağı Moskova forumunda konuşacak

2019-11-03 07:08 - Özel Haber

Çukurova'nın albinoları 4 mevsim gölge arıyor

2019-11-06 15:27 - Çevre-Hayat

Genç mucitlerin tasarımları beğeni topladı

2019-11-02 14:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 zanlı tutuklandı

01:08 - Gündem

Kıyı Kanunu'nun uygulanmasına dair yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

17:17 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından Şili'deki orman yangınlarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

17:03 - Gündem

Erzurum'da Uzundere ve İspir Barajı'nda 1 milyon 546 bin metreküp su depolanacak

16:32 - Gündem

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya'da mezarı başında anıldı

14:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 zanlı tutuklandı

01:08 - Gündem

Kolombiyalı futbolcu Yaser Asprilla, Galatasaray için İstanbul'a geldi

00:43 - Spor

Bakan Kurum: Elazığ'ı daha dirençli, daha güçlü bir şehir haline getirdik

23:33 - Siyaset

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG ile ateşkesin 15 günlüğüne uzatıldığını açıkladı

23:08 - Dünya

Türk Yıldızları eğitim uçuşlarından görüntü paylaştı

22:47 - Çevre-Hayat