?>

BTK, 'Yemek Sepeti' firmasına yapılan siber saldırının yurt dışı kaynaklı IP'lerini tespit etti

Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ'ye yönelik siber saldırının gerçekleştiği yurt dışı kaynaklı IP adresleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından belirlendi.

Ekonomi - 5 yıl önce

"Yemek Sepeti"ne ait web uygulama sunucusundaki bir zafiyetten yararlanılarak, 18 Mart'ta kullanıcı bilgilerinin bulunduğu veri tabanına, kimliği veri sorumlusunca belirlenemeyen şahıs ya da şahıslarca erişildi.

Yetkisiz erişim olduğunda uyarı veren güvenlik sistemlerindeki alarmlar neticesinde olağan dışı hareket ortaya çıktı. Daha sonra söz konusu firmanın siber güvenlik ekipleri tarafından BTK USOM'a yapılan bildirim sonucu şüpheli erişimler belirlendi.

USOM tarafından olaya yerinde müdahale edilerek, saldırının nasıl gerçekleştiği, boyutları ve etki alanı analiz edildi. Saldırının başlangıç noktası belirlenerek, benzer tehditlerin diğer sistemler ve kurumlarda oluşmaması için gerekli önleyici çalışmalarda bulunuldu. Bu yönde tüm ilgili kuruluşlardaki siber olaylara müdahale ekiplerine gerekli uyarılar yapılarak önlemlerin artırılması istendi.

Söz konusu olayda saldırganların kullandığı yurt dışı kaynaklı IP'ler, USOM tarafından tespit edildi. IP'lerin, yurt dışında kimler tarafından kullanıldığına dair detaylı bilgilerin alınması amacıyla çok yönlü olarak çalışmalar sürdürülüyor.

Aynı zamanda yurt dışındaki ilgili ülkenin siber olaylara müdahale ekibiyle de iletişime geçildi ve konuya ilişkin bilgilerin USOM'a iletilmesi talep edildi.

Olaya ilişkin analizler, düzeltici ve önleyici faaliyetler ile suç boyutuna ilişkin güvenlik kurumlarıyla, veri ihlali boyutuyla da Kişisel Verileri Koruma Kurulu ile iş birliğine devam ediliyor.

Yemek sipariş şirketi de yaptığı açıklamada, kullanıcıların ad ve soyadı, mail adresleri, telefon numaraları, adres bilgilerinin çalındığını ancak kredi kartı bilgileri ve sosyal medya hesabı bilgileri gibi verilerin güvende olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Konya-Antalya kara yolunda ulaşıma kar engeli

2021-03-25 02:36 - Gündem

ABD'de kullanılan Kovid-19 aşılarının koruyucu etkisi firmaların testlerindeki orana yakın çıktı

2021-03-30 02:10 - Dünya

TCDD görevlileri trenlerin kesintisiz ulaşımı için ilkbaharda kar ve buz mesaisinde

2021-03-24 15:34 - Gündem

Huzura kavuşan Şırnak doğaseverlerin yeni rotası haline geliyor

2021-03-26 15:51 - Çevre-Hayat

'Hocaların hocası' Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının birinci yılında anılıyor

2021-03-31 14:26 - Gündem

Sivas'ta 'Kale Projesi' kapsamındaki kazılarda 42 bin parça tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı

2021-03-25 15:43 - Kültür Sanat

Bakan Varank, Türkiye'nin 'uluslararası yazılım okulu 42'ye katıldığını duyurdu

2021-03-27 16:46 - Teknoloji

İstanbul merkezli 25 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon

2021-03-30 04:51 - Gündem

Yüz yüze eğitime kar engeli

2021-03-25 15:43 - Eğitim

FuzulOto, kampanyalarını Kadir Çöpdemir ile duyuracak

2021-03-26 15:13 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Ekonomi

ABD'de hükümetin kapalı kalması bütçe raporunun yayımlanmasını aksatacak

18:03 - Ekonomi

ECB tutanakları üyelerin faiz indirimi için acele etmeyeceklerini gösterdi

17:12 - Ekonomi

Türkiye'den pul biber ihracatı yılın 9 ayında yüzde 4 arttı

16:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Nitelikli dolandırıcılık ve 'sanal kumar' suçlarına yönelik operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı

08:37 - Asayiş

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,4 büyüklüğünde deprem

07:48 - Dünya

Elmadağ'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

07:27 - Gündem

Gazze’de ateşkes devreye girdi

07:08 - Dünya

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya