?>

Brexit karşıtı yeni parti AP seçimleri için kampanyaya başladı

Change UK Partisi lideri Heidi Allen, Brexit konusunda yeniden bir halk oylaması ve AB'de kalma yönünde kampanya yapma hakkı istediklerini söyledi.

Dünya - 6 yıl önce

Greater London

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti ile ana muhalefetteki İşçi Partisinden istifa eden milletvekillerince kurulan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) karşıtı Change UK Partisi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için kampanyaya başladı.

"Değişim (Change)" ve Birleşik Krallık (UK) kelimelerini adında bir araya getiren partinin lideri Heidi Allen, seçim kampanyasının başlatılması dolaysıyla Bristol kentinde yaptığı konuşmada, "ülkeyi hayal kırıklığına uğrattıkları için partilerini terk ettiklerini" söyledi.

AP seçimlerini "mümkün olan en net mesajı göndermek açısından bir şans" olarak gören Allen, Brexit konusunda yeniden bir halk oylaması ve AB'de kalma yönünde kampanya yapma hakkı istediklerini belirtti.

Bu talebi dile getirmekten korkmadıklarını vurgulayan Allen, "Bu (parti) bir asiler ittifakı değil AB'de kalma ittifakının evi." dedi.

"Önümüzde iki yol var"

Partinin kurucularından Chuka Umunna da Evening Standard gazetesindeki yazısında, AP seçimlerinin İngiliz halkı için "tarihi bir dönüm noktası" olduğunu belirtti.

Umunna, "Önümüzde iki yol var. Bunlardan biri köprüyü kaldırıp dostlarımızdan, ortaklarımızdan uzaklaşmamız ve bölünme siyasetine daha da batmamız, diğeri ise bu hoşnutsuzluğa son vermemiz, açıklık ve çeşitliliği kucaklamamız." ifadelerini kullandı.

Brexit yanlısı eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın kız kardeşi Rachel Johnson da AB taraftarı Change UK adayları arasında yer alıyor.

İngiltere, AB'den çıkamadığı için AP seçimlerine katılıyor

İngiltere, Brexit anlaşmasının parlamentoda kabul edilmemesi nedeniyle AB'den çıkamadığı için 23 Mayıs'ta yapılacak AP seçimlerine katılacak.

29 Mart olarak belirlenen Brexit tarihi, önce 12 Nisan'a daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

Change UK Partisi, iktidardaki Muhafazakar Parti ile ana muhalefetteki İşçi Partisinden istifa eden milletvekillerince şubat ayında kurulmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurumspor deplasmanda kazandı

2019-04-21 00:14 - Spor

Bingöl'de çocuğun bayrak sevgisi görüntülere yansıdı

2019-04-18 15:37 - Gündem

Destici'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

2019-04-23 17:27 - Siyaset

Metruk binadaki yangın korkuttu

2019-04-18 05:37 - Asayiş

Atalay Şahinoğlu'nun vefatı

2019-04-19 18:11 - Genel

İstanbul’u 20 milyon lale renklendiriyor

2019-04-20 12:35 - Çevre-Hayat

Turkish Airlines Euroleagu: Fenerbahçe Beko: 76 - Zalgiris Kaunas: 43

2019-04-17 02:20 - Spor

'Yayıncılık konusunda da AB'den öndeyiz'

2019-04-18 21:02 - Gündem

Vodafone genç oyunseverleri MSI 2019 finaline götürecek

2019-04-19 16:02 - Genel

Erzurumspor deplasmanda kazandı

2019-04-21 00:12 - Spor

İlgili Haberler

Uzmanlara göre Türkiye-Afrika ilişkileri ticaretin ötesine geçti

11:58 - Dünya

Hong Kong'da kargo uçağı inişte pistten çıkarak denize sürüklendi

11:37 - Dünya

Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi eser çalan hırsızlar aranıyor

10:33 - Dünya

Trump yönetimi, Gazze'de Hamas'ı silahsızlandırma planını uygulamak için hazırlanıyor

10:22 - Dünya

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze kentinin doğusuna açtığı ateşte 2 Filistinli canından oldu

09:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Uzmanlara göre Türkiye-Afrika ilişkileri ticaretin ötesine geçti

11:58 - Dünya

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 7 ildeki 319 konut ile 197 iş yerini satacak

11:47 - Ekonomi

Hong Kong'da kargo uçağı inişte pistten çıkarak denize sürüklendi

11:37 - Dünya

Trabzonspor'un Fatih Tekke yönetiminde başarı grafiği artıyor

11:33 - Spor

"En az gol yiyen" Göztepe, "namağlup" ünvanını kaybetti

11:27 - Spor