?>

Brent petrolün varil fiyatı 96,02 dolar

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 96,02 dolardan işlem görüyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Dün 97,42 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 96,59 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,6 azalarak 96,02 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,88 dolardan alıcı buldu.

Fiyatların düşüşünde, küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeler nedeniyle petrol talebinin azalacağına yönelik beklentiler etkili oluyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun planlanan üretim artışı da fiyatları baskılıyor. Grup, 3 Ağustos'taki toplantısında petrol üretimini eylülde günlük 100 bin varil artırma kararı almıştı. OPEC+ bir sonraki toplantısını 5 Eylül'de gerçekleştirecek.

Ayrıca, ABD'nin rekor ham petrol ihracatı, Libya'da üretimin yeniden başlaması ve Rusya ile İran'dan az da olsa devam eden ihracat, küresel arz daralması endişelerini hafifleterek fiyatları baskılıyor.

Libya Ulusal Petrol Şirketi, ülkedeki petrol üretiminin günlük 1 milyon 200 bin varilin üzerine çıktığını, İran ise nükleer müzakerelerin sonuçlandığını ve anlaşma sürecinin başladığını duyurmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma konusunda ABD'nin yanıtını beklediklerini belirterek, "İran'ın anlaşmadaki ekonomik çıkarlarının sağlanması ve kırmızı çizgilerine riayet edilmesi halinde Viyana'da yeni bir aşamaya gireceğiz." dedi.

Öte yandan, ABD'nin petrol stoklarında geçen hafta beklenenden fazla düşüş olması fiyatların aşağı yönlü hareketini kısıtlıyor. Stoklar, ülkenin geçen hafta günde 5 milyon varillik rekor petrol ihracatı yapmasıyla keskin bir şekilde düşmüştü.

Brent petrolde teknik olarak 96,30 ile 96,45 dolar aralığının direnç, 95,94 ile 95,73 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Iğdırlı boksör Kader, Avrupa şampiyonu olmak için yumruk sallıyor

2022-08-15 12:34 - Spor

ABD ve Tayvan, yeni ticaret girişimi kapsamında resmi görüşmelere başlayacak

2022-08-18 08:24 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti kurucularına mektup

2022-08-13 12:41 - Siyaset

Zelenskiy, barış görüşmeleri için Rusya'nın Ukrayna topraklarından çekilmesi gerektiğini söyled

2022-08-18 21:07 - Gündem

Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehir bağlantı yolunun tamamı trafiğe açıldı

2022-08-18 10:13 - Gündem

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelecek

2022-08-14 15:34 - Gündem

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması sonuçları açıklandı

2022-08-15 15:28 - Teknoloji

Uzay ve havacılık yatırımları için Ankara'da acele kamulaştırma yapılacak

2022-08-18 09:34 - Teknoloji

İstanbul'daki 1,6 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor

2022-08-15 11:32 - Ekonomi

Milli voleybolcu Hande Baladın oyun karakteri oldu

2022-08-18 14:09 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı ile görüştü

19:08 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, tavuk ihracatını durdurma kararı aldı

19:08 - Ekonomi

Bakan Kacır, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

18:05 - Ekonomi

Sivas'tan dünyanın birçok ülkesine bal ihraç ediliyor

16:10 - Ekonomi

Türkiye'nin hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ihracatı ocak ayında 1 milyar dolara yaklaştı

16:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Haaretz: İsrail güvenlik kabinesi Batı Şeria'nın ilhakının önünü açacak bir dizi kararı onaylad

20:15 - Dünya

Suriye'nin İdlib ilinde bir hastane sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi

20:08 - Dünya

Galatasaray, Rize'de 3 puanı 3 golle aldı

19:54 - Spor

TÜMOSAN Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı

19:14 - Spor

Bakan Bayraktar, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı ile görüştü

19:08 - Ekonomi