Brent petrolün varil fiyatı 100 doların altına geriledi

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'nin İran ile mutabakat zaptı imzalamaya yakın olduğuna ilişkin haberlerin ardından yüzde 9,3 azalışla 99,62 dolara, WTI ise 91,54 dolara geriledi.

Ekonomi - 3 ay önce

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası vadeli piyasalarda 99,62 dolardan işlem görüyor.
Dün 114,44 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 109,87 dolardan tamamladı.
Brent petrolün vadeli varil fiyatı, bugün saat 13.46 itibarıyla kapanışa göre yüzde 9,3 azalarak 99,62 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 10,5 azalışla 91,54 dolardan alıcı buldu.
Fiyatlardaki gerilemede, ABD'nin İran ile savaşı sona erdirmek ve daha ayrıntılı nükleer müzakereler için Tahran yönetimiyle tek sayfalık mutabakat zaptı imzalamaya yakın olduğuna ilişkin haber akışı etkili oldu.
Axios platformunun ismini vermek istemeyen, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara ve bazı ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre ABD, mutabakat zaptının imzalanması için İran'dan 48 saat içinde cevap bekliyor.
Buna göre, Washington yönetiminin İran ile savaşı sona erdirmek ve daha ayrıntılı nükleer müzakereler için çerçeve oluşturmak amacıyla Tahran yönetimiyle tek sayfalık mutabakat zaptı imzalamaya yaklaştığını öne süren ABD'li iki yetkili, henüz herhangi bir şey üzerinde anlaşmaya varılmadığını ancak bu durumun savaşın başlamasından bu yana tarafların bir anlaşmaya en çok yaklaştığı nokta olduğunu belirtti.
Haberde, mevcut haliyle mutabakat zaptının bölgedeki savaşa son verilmesi ve Hürmüz Boğazı'nın açılması, İran'ın nükleer programının sınırlandırılması ve ABD yaptırımlarının kaldırılması için ayrıntılı anlaşma üzerinde 30 günlük bir müzakere döneminin başlamasının öngörüldüğü aktarıldı.
İki kaynak, bu görüşmelerin Pakistan'ın başkenti İslamabad'da veya İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılabileceğini ifade etti.
ABD'li bir yetkili, söz konusu 30 günlük müzakere dönemi süresince İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişine getirdiği kısıtlamaların ve ABD'nin deniz ablukasının kademeli olarak kaldırılacağını iddia etti.
Brent petrolde teknik olarak 111,18 doların direnç, 98,86 doların ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tip 2 diyabet için geliştirilen ilaçların zayıflatma özellikleri tartışılıyor

2026-05-04 11:12 - Sağlık

Uzmanından uyarı: Stres kansere yol açarken, motivasyon hastalığın tedavisini kolaylaştırıyor

2026-05-01 13:22 - Sağlık

Ünlü gezgin Tuğçe Şen’den ilk kitap; ‘Pentimento’ -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

2026-05-06 09:42 - Magazin

MSB, Türkiye'nin milli füzesi "YILDIRIMHAN"ı SAHA 2026'da tanıttı

2026-05-05 18:08 - Teknoloji

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 87'ye yükseldi

2026-04-30 19:02 - Çevre - Seyahat

Batı illerine gönderilen kurbanlıklar Erzurum'da sıkı kontrolden geçiriliyor

2026-05-06 13:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

ASELSAN yeni logo ve mottosuyla küresel marka imajını güçlendirecek

2026-05-02 13:33 - Teknoloji

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Erkek Keten Pantolon ve Takım Elbise Rehberi

2026-04-29 15:32 - İnsan-Hayat

Türkiye Diyanet Vakfı, 85 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştıracak

2026-04-30 11:56 - İslam-Hayat - Safer 1448

JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali'nin açılışı yapıldı

2026-05-05 11:52 - Çevre - Seyahat

İlgili Haberler

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

KAPEKS halka arzla Orta Asya ve Afrika'daki büyümesini hızlandıracak

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem