?>

Bozkurt'ta bir kadının 'Sel geliyor' uyarısı 5 kişilik ailenin hayatını kurtardı

Çayın taştığını görerek insanları uyaran Emine Turhan, "Korktum çay geliyor diye, hem çocuklarıma hem de mahalleye 'Kaçın sel geliyor' diye bağırdım. Kendimiz de evin kenarındaki yüksek bir yere çıktık." dedi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Kastamonu

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi İlişi köyünde 65 yaşındaki Emine Turhan'ın selin geldiğini görüp "kaçın" diye bağırması sayesinde, 5 kişilik aile sulara kapılmaktan kurtuldu.

Bozkurt'ta ilçe merkezinin ardından en çok zarar gören İlişi köyünde 11 Ağustos'ta meydana gelen sel, büyük hasara yol açtı. 2 metreyi bulan sel suları nedeniyle köydeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

İlişi Çayı'nın kenarındaki evinin ikinci katından selin geldiğini gören Emine Turhan, aşağıdaki oğlu ve mahalle halkına kaçmaları için bağırarak uyarıda bulundu. Bu sırada kendilerine ait markette bulunan Özdemir ailesinden 5 kişi, Turhan'ın sesini duyarak kaçıp sele kapılmaktan kurtuldu.

Turhan, AA muhabirine, sel günü çayın köprüden köye doğru taştığını gördüğünü söyledi.

Bu sırada kendisinin evde olduğunu belirten Turhan, "Korktum çay geliyor diye, hem çocuklarıma hem de mahalleye 'Kaçın sel geliyor.' diye bağırdım. Kendimiz de evin kenarındaki yüksek bir yere çıktık." dedi.

Çevredekilerin uyarısını duyduğunu dile getiren Turhan, bu sayede kaçıp kurtulanlar olduğunu anlattı.

Nigar Özdemir ise o gün hiç durmayacakmış gibi yağmur yağdığına işaret etti.

Kendilerine ait markette çalıştıklarını belirten Özdemir, "Bozkurt'ta çay patladı, 'Bozkurt'u sel aldı.' dediler. Kayınvalidemle çocuğumu evden alıp markete geldim. Bir müddet sonra değirmenci ağabeyin eşi bağırdı. 'Çay taşıyor, sel geliyor.' diye. Onun sayesinde arabamıza binip kaçtık ve yükseğe çıktık. Onun sayesinde canımızı kurtardık." ifadelerini kullandı.

Sel sularının 2 metreyi bulduğunu vurgulayan Özdemir, "Deponun içindeydik, sel patlamıştı. Emine ablayı duymasak kaçmazdık. Bir süre sonra döndüğümüzde her yer sular altındaydı." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş ‘Devler Ligi’ne mağlubiyetle başladı

2021-09-16 01:11 - Spor

Türkiye masa tenisinde Balkan şampiyonu oldu

2021-09-17 19:17 - Spor

Türkmenler Tuzhurmatu'da yeniden Peşmerge istemiyor

2021-09-17 23:26 - Dünya

Fatih Terim: Lazio önünde oyuncularıma güveniyorum

2021-09-15 23:02 - Spor

TFF'den statlara giriş şartlarıyla ilgili bilgilendirme

2021-09-17 18:45 - Spor

Kültür ve sanat dünyası 'Aşkın Türkçesi' programında bir araya geldi

2021-09-15 02:11 - Kültür Sanat

Konut satışlarında yılın en yüksek rakamı görüldü

2021-09-14 16:49 - Ekonomi

Yerli motorlar deniz araçlarına güç veriyor

2021-09-13 15:02 - Teknoloji

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Afganistan'da kapsayıcı bir yapı kurulmasını umuyoruz

2021-09-13 20:37 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanlığı 118 işçi alımı yapacak

2021-09-18 12:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Osmaniye'de bir çift nikah masasına geleneksel kıyafetlerle oturdu

15:57 - Çevre-Hayat

Bursa'da bacağı ipe dolandığı için ağaçta mahsur kalan kargayı itfaiye kurtardı

15:52 - Çevre-Hayat

Edirne'deki Demirhanlı Göleti'nin suyu kuraklık nedeniyle tükenmek üzere

15:22 - Çevre-Hayat

Mobilya işini bırakıp arıcılığa başladı, 25 yılda 400 kovana ulaştı

14:42 - Çevre-Hayat

Iğdırlı berber, müşterisini Ağrı Dağı'nın zirvesinde tıraş etti

14:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Geleceğin ulaşım teknolojisi TEKNOFEST’te test ediliyor

16:18 - Gündem

İzmir ve İstanbul'daki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

16:13 - Ekonomi

Bu hafta yurdun kuzeybatı kesimlerinde rüzgar etkili olacak

16:03 - Gündem

İzmir'deki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

15:58 - Ekonomi

Sinop'ta sezonun ilk torikleri tezgahlarda yerini aldı

15:53 - Gündem