?>

Böyle fıtık tedavisi görülmedi

Aydın’da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte açıkta yatanlarda ciddi artış gösteren boyun ve bel ağrılarını Aydınlı bir vatandaş ilginç bir yöntem il tedavi ettiğini ileri sürdü.

Sağlık - 9 yıl önce

Edinilen bilgiye göre; Aydın ve çevresinde Fıtıkçı Mustafa olarak tanınan ve Mustafa Ç. dedesinden öğrendiği bu işi yaklaşık 15 yıldır yaptığını belirtti. Bel, boyun ve eklem fıtığı olan kişilere kendisindeki ilginç bir yetenek ile tedavi ettiğini ileri süren Mustafa Ç., geçimini de fıtık tedavisi yaparak sağladığını belirtti. Bu işi para kazanmaktan ziyade insanların sağlığına kavuşmasını amaçladığı için yaptığını ve parası olmayanlardan para talep etmediğini belirten Mustafa Ç. “Dedem yıllarca bölgede omurunda kayma olan kişileri tedavi etti. Çocukluğumdan bu yana dedemin yanında olduğum için dedem yaşlanınca bu işi dedemin gözetiminde ben yapmaya başladım. Dedem vefat ettikten sonra bizzat kendim yapıyorum. Sıkıntısı nedeniyle evinden dışarı çıkamayan hatta yatağından kalkamayan pek çok kişinin kayan omurunu yerine getirip sağlığına kavuşturdum” diye konuştu.

“Hastalığa teşhis yöntemi şaşırtıyor” Belinden rahatsızlığı olan kişilerin hastalığını ilginç bir yöntemle teşhis eden Mustafa Ç. şikayeti olan kişiyi önce düz bir zemine sırtüstü yatırıp elindeki iplikle göbekten sağ ve sol göğüsün mesafesini ölçüyor. Fıtıkçı Mustafa Ç.’nin deyimine göre hangi taraf uzun gelirse bel o tarafa kaymış oluyor. Ve Mustafa Ç. kendi yöntemleri ile zeytinyağı ile omurgasını yağladığı kişinin belini oğup çeşitli yerlerden çekerek kayan omurgayı doğrulttuğu ileri sürüyor. Bunu da hastalığı teşhis ederken kullandığı aynı iple kişinin göbeği ile sağ ve sol göğüs uçlarını ölçerek göstermeye çalışıyor.

Yaşadığı bel ağrısına dayanamadığı için tavsiye üzerine Mustafa Ç.’ye tedavi olmak istediğini belirten vatandaşlardan M.G. “Bel ağrısı nedeniyle doktora gittim. Hekimler ameliyat olmam gerektiğini söyleyince korktum. Bir tanıdığım vasıtası ile bulduğum Mustafa Ç. ile buluştum. Şimdi bu sistemi deniyoruz. Mesajdan sonra rahatlama oluyor ama sonucu daha sonra göreceğiz” diye konuştu.

“Güvenliğiniz için sağlığınızı hastanelerde arayın” Bu tür tedavi yöntemlerini kesinlikle tasvip ve tavsiye etmediklerini belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, rahatsızlığı olanların tedavilerini hastanelerde yaptırmalarını bu tür yetkisiz kişilerin yaptığı uygulamalardan vatandaşların zarar da görebileceğini belirttiler.

İbrahim Kılınç  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IMF Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü

2016-07-21 21:17 - Ekonomi

AFAD darbe girişiminin bilançosunu açıkladı

2016-07-18 11:27 - Genel

309 asker gözaltına alındı

2016-07-16 14:37 - Asayiş

Kalın: Cumhurbaşkanı yayına çıktığı andan itibaren millet duruma el koydu

2016-07-22 13:22 - Siyaset

Aliyev: "Dehşet verici cinayet"

2016-07-16 20:32 - Dünya

Birlikte son kez objektife gülümsemişler

2016-07-20 16:53 - Asayiş

1980 bildirisini okuyan TRT spikeri bugünü değerlendirdi

2016-07-22 12:47 - Genel

NBA’den Türkiye’ye

2016-07-21 17:32 - Spor

Trabzon’da 214 kişi görevden uzaklaştırıldı

2016-07-18 23:42 - Asayiş

Büyükşehir otobüsleri ücretsiz

2016-07-18 12:32 - Gündem

İlgili Haberler

Su kaynaklarının nitrat kirliliğine karşı korunması için yılda 4 kez örnek alınacak

14:28 - Sağlık

Zayıf kişilerin, Kovid-19'u normal kilolulardan daha ağır geçirme riski taşıdığı belirlendi

13:02 - Sağlık

Obezite ve sigara kullanımı tromboz riskini artırıyor

12:58 - Sağlık

Uluslararası Rett Sendromu Konferansı İstanbul'da başladı

16:42 - Sağlık

Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme kan pıhtılaşması riskini azaltıyor

16:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı

01:58 - Dünya

Trump, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes için İsrail ve Mısır'a gitmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldı

00:22 - Dünya

Fransa'da yeniden Başbakan atanan Lecornu hükümetini kurdu

00:18 - Dünya

Bu soruyu neden sormuyorsunuz? ‘Osmanlı’yı kim kurtarabilirdi?’ Neden kurtarmadı? -E. Yarbay Halil Mert yazdı-

22:58 - En Son Yazılar

Netanyahu'dan, "İsrail'e saldırmak için toparlanan düşmanlar olduğu" iddiası

22:43 - Dünya