?>

BOTAŞ, vatandaşları asılsız ve spekülatif iddialara karşı uyardı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şirketin Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom tarafından devralınacağına yönelik sosyal medyada yer alan asılsız iddialara karşı vatandaşları uyardı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

BOTAŞ'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında, BOTAŞ'ın Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom tarafından devralınacağına dair asılsız iddialar yer almaktadır. Söz konusu iddialar karşısında kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bahse konu haber ve içeriklerde yer aldığı haliyle, Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşu olan BOTAŞ'ın Gazprom Şirketi dahil olmak üzere herhangi bir ülke veya şirkete satılması/devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, dünyada benzeri görülmemiş bir enerji krizinin yaşandığı bu dönemde, şirketin almış olduğu tedbirler sayesinde doğal gaz tedarikinde Türkiye'nin hiçbir sorun yaşamadığı vurgulandı.

BOTAŞ'ın yaklaşık yarım asırlık tecrübesiyle Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin teminatı vasfını haiz bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğü, gerçekleştirdiği dev projeler ve yatırımlarla Türkiye'yi enerjide merkez ülke hedefine adım adım yaklaştırdığı kaydedilen açıklamada, şirketin bu tür mesnetsiz iddialarla gündeme getirilmesinin maksatlı ve planlı bir eylem olarak görüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Enerji sektöründe spekülatif ve olumsuz etki yaratma amacı taşıyan, herhangi bir dayanağı olmayan, tamamen asılsız bu iddialara itibar edilmemesini, bu mesnetsiz iddialara karşı tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız"

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğin Türkiye'sini kuracağız

2023-05-24 19:03 - Siyaset

Tarım Kredi'den sabit fiyat açıklaması

2023-05-23 17:44 - Ekonomi

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

2023-05-25 09:14 - Ekonomi

Real Madrid, ligde Rayo Vallecano'yu 2-1 yendi

2023-05-24 23:13 - Spor

ASELSAN, Malezya'ya güç katıyor

2023-05-23 13:47 - Ekonomi

Trabzonspor'un savunmadaki golcüsü Bartra

2023-05-25 11:39 - Spor

Bakan Akar, Kayserispor'un Yunan stoperine sürpriz yaptı

2023-05-22 14:52 - Spor

Fenerbahçe kupada final için sahaya çıkıyor

2023-05-23 09:14 - Spor

Çin, Batı'nın Ukrayna baskısına rağmen Rusya ile işbirliğini derinleştiriyor

2023-05-25 11:32 - Dünya

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli'deki olaylarla ilişkin davada karar açıklandı

2023-05-25 12:37 - Gündem

İlgili Haberler

TOKİ 32 ildeki 281 taşınmazı açık artırmayla satacak

13:03 - Ekonomi

Tarihi Hicaz Demiryolu Hattı yeniden canlanıyor

12:48 - Ekonomi

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden 24'ü Ankara'da

12:37 - Ekonomi

Türkiye küresel enerji dönüşümünde enterkonneksiyonlarla kritik rol oynayacak

12:33 - Ekonomi

Türk şirketleri dünyaya tarım teknolojisi ihraç ediyor

12:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TOKİ 32 ildeki 281 taşınmazı açık artırmayla satacak

13:03 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti

12:58 - Dünya

Rize'de şiddetli yağışın ardından mahsur kalan kadın kurtarıldı

12:57 - Gündem

Dursun Özbek, Fenerbahçe ile olan gerginliğin sona ermesini arzu ediyor

12:52 - Spor

Tarihi Hicaz Demiryolu Hattı yeniden canlanıyor

12:48 - Ekonomi