?>

Bosna Hersek, Türk yatırımcı bekliyor

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçisi Sadoviç, ülkesine yapılması planlanan yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

ADANA

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, ülkesine yapılması planlanan yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Büyükelçi Sadoviç, beraberindeki Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleriyle ATO'yu ziyaret etti, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve meclis üyeleri ile görüştü.

Sadoviç, Adana’nın Türkiye ekonomisindeki önemini iyi bildiklerini, bu nedenle karşılıklı ticaret ve yatırıma yönelik beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Yabancı yatırımların küçük bir ülke olan Bosna-Hersek için her açıdan büyük önem taşıdığını ifade eden Büyükelçi Sadoviç şunları kaydetti:

"Büyükelçilik olarak gerek Türkiye gerekse Adana’dan gelecek tüm yatırımcılara hiçbir destekten kaçınmayacağımızın bilinmesini istiyorum. ATO'nun geçtiğimiz günlerde Bosna-Hersek’e gerçekleştirdiği ticaret heyetini büyük memnuniyetle karşıladım. Çünkü ticareti bu adımlarla geliştirebiliriz. Bosna-Hersek olarak yurt dışına çok sayıda öğrenci gönderiyoruz. Eğitimini tamamlayan öğrenciler, ülkemizdeki yatırım eksikliğinden dolayı gittikleri ülkelerde iş bularak bu ülkelerde kalma yolunu seçiyor. Bizim için yabancı yatırımlar sadece ekonomik alanda değil, sosyal anlamda da büyük önem taşıyor. Yapacağınız yatırımlar ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bizim için çok önemlidir ve büyük değer taşımaktadır. Bosna-Hersek Federasyonu olarak yapmayı planladığınız her türlü yatırıma destek için hazırız."

Sadoviç, Adana’nın tarım, tekstil, mobilya ve makine sektörlerinde çok gelişmiş olduğunu, özellikle bu alanlarda kolaylıkla ticari iş birliklerinin tesis edilip, ticaret rakamlarına yansıtılacağını kaydetti.

"Adana, Bosna-Hersekli tüccar ve yatırımcıların ikinci evi konumundadır"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe de 20 gün önce 25 kişilik heyetle Bosna-Hersek’e inceleme gezisi düzenlediklerini, Saraybosna ve Tuzla kentlerindeki ticaret ve sanayi odaları ile toplantılar yaptıklarını, büyük işletmeleri gezdiklerini belirtti.

Çukurova ile Bosna-Hersek arasında yatırım konusundaki açığın bölgeden tedarik edilebileceği kanısına vardıklarını ifade eden Kulak, daha sık bir araya gelip, sektörel ikili iş birliği görüşmelerinin sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Kulak da Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki derin akrabalık bağlarının karşılıklı yatırım ve ticaretle taçlandırılması için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirterek, "Adana, Bosna-Hersekli tüccar ve yatırımcıların ikinci evi konumundadır. Bunu bilerek dayanışma içinde olmalı, daha fazla yatırım ve ticarete yoğunlaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Muhabir:Bekir Ömer Fansa

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı

2017-05-13 17:09 - Genel

Adana’da 700 polisle dev operasyon

2017-05-09 00:37 - Asayiş

Kasımpaşa sahasında galip

2017-05-13 01:22 - Spor

Suriye'deki Hizbullah işgali sürüyor

2017-05-12 19:05 - Genel

Manchester United ve Ajax finale yükseldi

2017-05-12 04:42 - Spor

Erkan Meriç: 'Kale'yi bıraktım oyuncu oldum'

2017-05-12 12:37 - Magazin

Yunanistan'da göstericiler Maliye Bakanlığını işgal etti

2017-05-11 16:02 - Dünya

Türkiye genelinde uyuşturucu operasyonu: 645 gözaltı

2017-05-08 21:37 - Gündem

Sağlık çalışanı ölü bulundu

2017-05-11 19:17 - Asayiş

Sırpların yıktığı cami 25 yıl sonra ibadete açıldı

2017-05-12 20:47 - Dünya

İlgili Haberler

AA Finans 3. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

15:22 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 180,6 milyar dolar oldu

15:18 - Ekonomi

11. Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı ikinci gününde devam ediyor

15:13 - Ekonomi

KKM bakiyesindeki düşüş devam ediyor

14:57 - Ekonomi

Hizmet ihracatının şampiyonları ödüllendirildi

14:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yuvacık Barajı'nda doluluk yüzde 4'e düştü

15:28 - Gündem

AA Finans 3. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

15:22 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 180,6 milyar dolar oldu

15:18 - Ekonomi

11. Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı ikinci gününde devam ediyor

15:13 - Ekonomi

BM: Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 21,2 milyon kişi şiddetli açlıkla karşı karşıya

15:08 - Dünya