?>

Borsadaki Karadeniz fırtınası şubatta dindi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında hisseleri şubat ayını yüzde 20,7 düşüşle tamamlayan Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

AA muhabirinin derlediği verilere göre, spor endeksi, şubat ayında yüzde 15,4 azalış kaydetti.

Borsa İstanbul'da işlem gören dört spor şirketinin hisseleri şubat ayında değer kaybetti.

Zirveden uzakta bulunan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yeşil sahalarda taraftarlarını memnun edemezken, borsada da yatırımcısını üzdü.

Yayın hakları ihalesine ilişkin belirsizliğin sürmesi de spor şirketlerinin hisse performansını etkiledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarının yayın haklarına ilişkin düzenlenen ihaleyle ilgili yapılan açıklamada, Paket 4'e tek teklifin Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ (Digiturk) tarafından 2 milyar 105 milyon lira+KDV olarak verildiği belirtilerek, "Bu tutarın 2021-2022 futbol sezonu yayın hakları bedeli ve geçmiş yıllara göre ödenen bedellerden düşük olması, önceki dönemlerde Digiturk ile ilişkilerde yaşanan sorunlar, kulüplerimizin ve federasyonumuzun kamuoyunda ve toplantılarda bu bedeli kabul etmeyeceklerini beyan etmeleri sebebiyle söz konusu teklifin kabul edilememesine karar verilmiştir." denilmişti.

Bu arada ligin zirvesinde bulunan Trabzonspor'un hisselerindeki kayda değer düşüş de dikkati çekti.

Borsa İstanbul'da bundan önce rekorlar kırarak yatırımcısını sevindiren Trabzonspor'un hisseleri şubat ayında yüzde 20,7 değer kaybetti. Kulüp böylece şubat ayında yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu.

Trabzonspor hisseleri borsada geçen yıl yüzde 148,4 değer kazanarak 11 yılın en iyi performansını sergilemişti. Kulüp, hisse senedi piyasalarında yatırımcısına geçen ay da yüzde 6,3 kazandırmıştı.

Analistler, Trabzonspor'da bu ay kar satışlarının etkili olduğunu belirterek, küresel piyasalardaki belirsizliğin Borsa İstanbul'u da etkilediğini ve spor hisselerinde de oynaklıkların görüldüğünü ifade etti.

Geçen ay borsada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 14,3, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 10,6, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yüzde 10,2 değer kaybetti.

Yılbaşından bu yana en fazla kaybettiren Beşiktaş

Spor şirketleri, yılbaşından bu yana sergiledikleri hisse performansında da borsada yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Analistler, özellikle spor şirketlerinin yaşadığı mali zorlukların hisse performansını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Yıl başından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, Beşiktaş yüzde 18,8 ile en fazla değer kaybeden futbol kulübü oldu.

Beşiktaş'ı yüzde 15,7 ile Trabzonspor, yüzde 14,8 ile Fenerbahçe, yüzde 13,5 ile Galatasaray izledi.

En fazla piyasa değerine Trabzonspor sahip

Trabzonspor, Borsada işlem gören spor şirketleri arasında en fazla piyasa değerine ulaşarak rakiplerini geride bıraktı.

Trabzonspor, şubat ayını 2 milyar 555 milyon lira piyasa değeriyle tamamladı.

Trabzonspor'u 2 milyar 373 milyon 540 bin 400 lira ile Fenerbahçe, 1 milyar 517 milyon 400 bin lira ile Galatasaray, 808 milyon 800 bin lira ile Beşiktaş izledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Yukatel Kayserispor'u konuk edecek

2022-02-24 09:47 - Spor

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 948 bin 397'ye çıktı

2022-02-28 17:30 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor

2022-02-28 09:54 - Spor

Avro Bölgesi'nde enflasyon şubatta zirve yaptı

2022-03-02 13:47 - Ekonomi

Trabzonspor sahasında 355 gündür kaybetmiyor

2022-02-26 10:35 - Spor

Moskova Borsası kapalı kalacak

2022-02-28 23:05 - Ekonomi

Dünya tarihinin en büyük 10 depremi

2022-03-01 11:33 - Gündem

Pakistan ile Hindistan arasında sınırlar aşan su ihtilafı 75 yıldır sürüyor

2022-03-01 13:07 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta 28 Şubat'ı anlattı: Ne hukuk işledi ne siyaset

2022-02-28 14:47 - Siyaset

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, Türkiye'nin Montrö'ye uymasını takdir ettiklerin

2022-03-02 21:22 - Gündem

İlgili Haberler

Bağdat-Erbil uzlaşısının ardından gözler yeniden Irak-Türkiye petrol hattına çevrildi

13:47 - Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tüm zamanların uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldı

13:33 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı çifte başarıya imza attı

12:53 - Ekonomi

Tarım Kredi Marketlerindeki dolum istasyonlarıyla fazladan ambalaj kullanımının önüne geçiliyor

12:47 - Ekonomi

Kocaeli'nin ihracatı 6 ayda 12 milyar dolara yaklaştı

12:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin paylaşım

13:52 - Gündem

Bağdat-Erbil uzlaşısının ardından gözler yeniden Irak-Türkiye petrol hattına çevrildi

13:47 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran'dan YKS sonuçlarına ilişkin paylaşım

13:42 - Gündem

Beşiktaş'tan "sakatlık" açıklaması

13:38 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tüm zamanların uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldı

13:33 - Ekonomi