?>

Borsa İstanbul'da gong Ziraat Portföy için çaldı

Borsa İstanbul'da gong, Ziraat Portföy Kısa Vadeli Kira Sertifikası Katılım Fonu için çaldı. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL

Ziraat Portföy Kısa Vadeli Kira Sertifikası Katılım Fonu'nun piyasalarla buluşması nedeniyle düzenlenen gong töreni, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, Ziraat Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılıç, Ziraat Portföy Genel Müdürü Hakan Eryılmaz ve Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir'in katılımıyla gerçekleşti.

BDDK Başkanı Akben, törende yaptığı konuşmada, bu tür ürünlerin çıkmasının, katılım bankacılığının ürün yelpazesindeki darlığın genişliğe kavuşması açısından son derece önem arz ettiğini söyledi.

Bu anlamda Ziraat Katılım'ın önemli mesafeler kat ettiğine işaret eden Akben, "Biraz önce arkadaşlarımız rakamlar da verdi. Bu rakamların çok daha fevkinde büyüyeceğine inanıyoruz. Bu alan şu anda çok bakir ve bu alanda çıkarılacak her türlü ürün, şu anda alıcısını bekliyor diyebiliriz. Çünkü katılım bankacılığında, mevcut katılım hesapları, sukuk ve benzeri birkaç ürün dışında maalesef çok geniş bir ürün yelpazesi oluşamadı. Bunun borsaya açılması açısından da önemi açık." ifadelerini kullandı.

Akben, bu tür gong törenlerinin sayılarının artmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya ise Borsa İstanbul olarak bir tanesi Ziraat Portföy için olmak üzere 4 tane katılım endeksi hesapladıklarını söyledi.

Borsada işlem gören konvansiyonel borçlanma araçları ve kira sertifikası ihraçları yoluyla şirketlere sağlanan kaynağın 2013 yılında 60 milyar lira iken, 2016 yılı sonunda bu rakamın 92 milyar lira olduğu bilgisini veren Çetinkaya, "Cari olarak da 68 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu sene geçen seneyi geçeceğiz, 100 milyarın üzerinde bir rakam bekliyoruz." dedi.

Çetinkaya, bu toplam içerisinde kira sertifikalarının payının 3,5 milyar lira civarında olduğunu belirterek, bu rakam düşük de olsa her sene yeni ihraççı sayısının artıyor olmasının umut verici olduğunu vurguladı.

Borsa İstanbul olarak kira sertifikası ihraçlarını teşvik etmek için kota alım ücretine yüzde 50 indirim yaptıklarını anımsatan Çetinkaya, "Elimizden geleni yapmaya, piyasayı desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Nemalandırılamayan tasarrufların kaynak olarak ekonomiye kazandırılması için dizayn edildi"

Ziraat Portföy Genel Müdürü Eryılmaz da yeni ürünlerinin 30 gün ve daha az vadeli katılım hesapları olmadığı için sistem dışında kalan, nemalandırılamayan tasarrufların kaynak olarak ekonomiye kazandırılması için dizayn edildiğini söyledi.

"Katılım yatırım fonumuz, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım şubelerinde her gün 16.00'ya kadar, bunun ötesinde mobil bankacılıkla, ATM'lerimiz de ve internet sayfalarımızda 7/24 şeklinde alınıp satılabilen en likit ve gecelik faizsiz yatırım aracı olarak yatırımcılarımıza sunulmuştur." diyen Eryılmaz, katılım yatırım fonunun içeriğinde sukuklar, vaad yöntemi, katılım hesapları gibi Danışma Kurulu üyelerinin görüş ve icazeti alınmış faizsiz menkul kıymetler bulunduğu bilgisini verdi.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın yeni transferi Pepe takımla ilk antrenmana çıktı

2017-07-24 02:45 - Spor

4 gün önce denizde kaybolan gencin cesedi bulundu

2017-07-20 14:47 - Asayiş

Almanya'da PKK'lı terörist gözaltına alındı

2017-07-20 16:52 - Dünya

Arazi tartışması cinayetle sonuçlandı

2017-07-24 21:47 - Asayiş

ByLock kullanıcısı FETÖ çalışanlarına hapis istemi

2017-07-26 14:22 - Gündem

Siirt'te 6 terörist etkisiz hale getirildi

2017-07-22 15:35 - Genel

Köprü ve otoyollar saniyede 43,66 lira kazandırdı

2017-07-23 16:30 - Ekonomi

Alper Potuk'un 3. 'dalya' heyecanı

2017-07-24 17:13 - Spor

Club Brugge-Medipol Başakşehir maçına doğru

2017-07-25 23:57 - Spor

Evinden zorla alarak götürdükleri şahsı öldürdüler

2017-07-23 18:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Google, ABD'deki üniversite öğrencilerinin yapay zeka eğitimine 1 milyar dolar ayırdı

22:03 - Ekonomi

Türkiye-Suriye İş Konseyi'nin kurulmasına yönelik mutabakat zaptı imzalandı

21:17 - Ekonomi

Şam Uluslararası Havalimanı’na 4 milyar dolarlık yatırım

20:03 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:52 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

16:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Siyaset

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor