?>

Bombayı kaymakamlık görevlisinin yerleştirdiği iddiası

Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olduğu saldırıda kullanılan bombanın kaymakamlık görevlilerince odasına yerleştirildiği ve infilak ettirildiği öne sürüldü. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

MARDİN

Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıda makam odasına tuzaklanan patlayıcıyı kaymakamlık görevlilerinin yerleştirdiği öne sürüldü.

PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında kaymakamlık çalışanlarının da yer aldığı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Şüphelilerin sorgusundaki ifadelerine göre, Derik Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E'nin yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Ş.M, kaymakamlık görevlileri F.B, N.E, Z.D ve Z.E'nin bulunduğu sırada, "Kargoyla bomba geleceğini, 10 Kasım günü kaymakam beyin odasında patlatacaklarını" söyledi.

Ardından 8 Kasım'da Ş.M, kimliğini verdiği personel aracılığıyla kargoyu kaymakamlığa getirtti. Paketten bombayı çıkaran Ş.M, odaya birilerinin gelmesini önlemek amacıyla tuvaletin yanında beklettiği görevliye, içeriye kimseyi aldırmaması talimatını verdikten sonra Kaymakam Safitürk'ün odasına girip bombayı yerleştirdi.

Ş.M, daha sonra söz konusu görevlilerle bir araya gelip patlamanın ardından evlerine gitmelerini söyledi, olayın ardından konuşan olursa öldürmekle tehdit etti.

Şüpheliler sorgularında, olay günü Yazı İşleri Müdürü T.E'nin Derik Belediyesi Zabıta Amiri V.E'ye bir kağıt içerisinde kumandaya benzer bir şey verdiğini gördüklerini, ardından patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Sakarya'daki cenaze törenine katıldı

Bunun üzerine soruşturma kapsamında Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü T.E'nin hakkında yakalama kararı verildi. Ancak, şehit Kaymakam Safitürk'ün Sakarya'daki cenaze namazına katılan ve gözyaşları döken T.E'nin burada gözaltına alınması durumunda toplumsal olayların yaşanabileceği değerlendirilmesi üzerine, T.E takibe alınarak İstanbul'da gözaltına alındı.

PKK'lı teröristin kardeşi ortaya çıkmasın diye soy ismini değiştirmiş

Soruşturmada, bombayı odaya yerleştirdiği öne sürülen Yazı İşleri Şefi Ş.M'nin Diyarbakır'da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK'lı terörist Ozan Çelik'in kardeşi olduğu, bu nedenle soy ismini değiştirdiği bildirildi.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlendi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yargı, Neymar ve Barcelona'nın peşini bırakmıyor

2016-11-08 04:08 - Spor

HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı

2016-11-07 23:32 - Gündem

Düzce'de FETÖ soruşturması

2016-11-09 00:08 - Asayiş

'Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz'

2016-11-09 16:03 - Gündem

Kars'ta FETÖ’den 358 kişi tutuklandı

2016-11-09 13:52 - Asayiş

'Puanlar alabilirsek Türkiye kadar şansımız olabilir'

2016-11-11 20:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kral Selman'a başsağlığı

2016-11-13 01:37 - Gündem

Silvan'da terör operasyonu: 2 tutuklama

2016-11-13 13:22 - Asayiş

Hillary Clinton’dan ilk açıklama

2016-11-09 22:52 - Dünya

Malatya’da MLKP soruşturması

2016-11-08 17:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem

Gaziantep'te geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

17:27 - Gündem

Orman yangınlarının yüzde 57'si orman dışı alanlarda başladı

16:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı için tebrik telefonu

16:27 - Gündem

AFAD'dan deprem öncesinde ve anında yapılacaklara ilişkin paylaşım

14:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem

Antalya Havalimanı bir günde 230 bin yolcu ağırladı

18:38 - Ekonomi

Trump, Rusya konusunda "büyük gelişmeler" olduğunu belirtti

17:43 - Dünya

Gaziantep'te geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

17:27 - Gündem

ABD'de restoranda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

16:57 - Dünya