?>

Bombalı eylemi engelleyen kahraman sürücü ödüllendirildi

Iğdır Valiliği, PKK'lılar tarafından karakola düzenlenmesi planlanan bombalı eylemi engelleyen kahraman sürücüyü ödüllendirdi. Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, LNG yüklü tanker sürücüsü T.M.G.’yi valilik makamında kabul ederek ödül verdi. Burada konuşa

Siyaset - 10 yıl önce

Iğdır Valiliği, PKK'lılar tarafından karakola düzenlenmesi planlanan bombalı eylemi engelleyen kahraman sürücüyü ödüllendirdi. 

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, LNG yüklü tanker sürücüsü T.M.G.’yi valilik makamında kabul ederek ödül verdi. Burada konuşan tanker sürücü T.M.G., maddiyatın hiç önemli olmadığını söyledi. Mehmetçikten bahseden T.M.G, onun için tek mutluluk veren şeyin oğullarının sağ olması olduğunu dile getirdi. Iğdır-Doğubayazıt yolunda saat 16.00 sıralarında stabilize yoldan bir araçla gelen 4 kişilik PKK üyesinin uzun namlulu silahla önünü kestiğini belirten T.M.G., şöyle konuştu: “Tankerin içerisinde sıkıştırılmış LNG yükü vardı. Aracın arkasından kola şişesi büyüklüğünde siyah bir şey bağlayan grup, önce aracı kendileri sürmek istedi. Ama ben bunu kullanmasının zor olduğunu söylediğimde; elinde bomba düzeneğinin uzun kablosu olan bir terörist tankere binerek kafama silah dayayarak ‘sür’ dedi. Ben kendisine niye böyle yapıyorsun, yazık değil mi? Genç çocuksun, benim oğlumun yaşındasın dememe karşın, ‘sus ve sür’ diyerek beni tehdit etti.”

“TERÖRİSTİN BOMBA DÜZENEĞİYLE UĞRAŞMASINI FIRSAT BİLDİM' 

Sürücü T.M.G, teröristin bomba düzeneğiyle uğraşmasını fırsat bilerek araçtan atladığını belirterek şunları söyledi: “Kafama silah dayayarak önce bana ‘bir ara sokağa gireceğiz’ diyen terörist, daha sonra Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşınca buraya sürmemi istedi. O anda frenlerin ısınmasını bahane göstererek yavaşladım. Bir yandan görülen karakolu kısa-uzun far yakarak uyarmaya çalıştım. Tam o anlarda teröristin bomba düzeneğiyle uğraşmasını fırsat bilerek araçtan atlayarak karakola doğru kaçtım. Bağırarak askerleri araçta bomba var diye uyardım. Çünkü taşıdığım madde bombadan bin kat daha tehlikelidir. Askeri karakola sığındım, olay esnasında demek ki diğer teröristler de araçla bizi takip ediyormuş. Karakola girdiğim anlarda bombayı patlattılar. Tanker çift saçtan ve içerisinde elyaf ile kaplı olduğundan bombanın etkisiyle patlamadı. Patlasaydı 7 kilometrelik alanda etkili olurdu”

“ÇOK MUTLUYUM HİÇBİR ASKERİMİZİN BURNU DAHİ KANAMADI”

Haince planı tahmin ettiğini söyleyen T.M.G., olayı engellediği için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hiçbir askerimize bir şey olmadı. Çünkü patlama anında olacak hasarın yanında arkadaki araçtan gelen grubun silahlı saldırısı birçok askerimizin şehit olmasına neden olacaktı. Bu da beni çok üzerdi. Ben zaten ölmeyi göze almıştım. Dedim ki nasıl olsa öleceğim, aracı oraya götürmeden öleyim diye düşündüm. Artık ne olacaksa olsun dedim ve bu şekilde davrandım. Maddiyat gitmiş hiç önemli değil, benim için önemli olan oğullarımın sağ olmasıdır. Oğullarım diyorum; benimde bir oğlum var o da kısmetse yakında askere gidecek.”

“YAPILAN HAREKET KAHRAMANLIKTIR”

Sürücünün yaptığı hareketi ‘kahramanlık’ olarak değerlendiren Iğdır Vali Yardımcı Mevlüt Özmen de, sözlerini şöyle tamamladı: “T.M.G. Bey, yaptığı bu hareketle büyük bir kahramanlığa imza atmıştır. Eğer orada soğukkanlılığını korumayarak tankerin karakola gitmesine izin vermiş olsaydı, taşıdığı gazın etkisiyle belki Mehmetçiğimiz, üniversitemizdeki vatandaşlarımız ve o alandaki mahallelerdeki Kürt asıllı vatandaşlarımızda da can kaybı olabilirdi. Bu aracın içerisindeki madde ile ilgili yapılan araştırmada atom bombası kadar etkili bir patlama olabilirdi. Orada hayatı pahasına bu harekette bulunması takdire değer bir davranıştır. Bizde valilik olarak onu kutluyoruz, manevi olarak bir hatıra hediye ile ödüllendiriyoruz. Maddi olarak uğradığı zararı karşılayacağız”

Suveren Jandarma Karakol Komutanı ise, güvenlik önlemlerinin iyi olduğunu, sürücünün yaptığı fedakarlığında çok büyük olduğunu, Mehmetçik olarak kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.Yapılan konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Özmen, tanker sürücüsü T.M.G.’yi ödüllendirdi.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye-Irak iş konseyi kuruldu

2015-08-17 19:35 - Genel

CHP’nin kurması muhtemel azınlık hükümetine kapılarını kapattı

2015-08-18 17:55 - Genel

'Sağlıklı olmanın temel anahtarı nefes'

2015-08-17 12:04 - Siyaset

PKK’nın taradığı minibüsün sürücüsü hayatını kaybetti

2015-08-17 15:35 - Genel

Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor

2015-08-20 21:05 - Siyaset

Diyarbakır ve Siirt’te 12 asker şehid oldu!

2015-08-19 19:54 - Siyaset

88 yıl aradan sonra ilk kez buluştular

2015-08-15 14:07 - Genel

Hükümeti kurma görevi iadesi öncesi kritik toplantı

2015-08-18 13:41 - Genel

Şehit nişanlıya son bakış

2015-08-19 16:59 - Genel

IŞİD, Palmira’dan sorumlu arkeoloğu da infaz etti

2015-08-19 17:35 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:53 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla Gazze'deki son durumu görüştü

14:54 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, CHP Genel Başkanı Özel'e Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun tel

14:37 - Siyaset

Bakan Kurum, Bağcılar Millet Bahçesi'nin görüntülerini paylaştı

13:17 - Siyaset

TBMM'de 28. Dönem İkinci Devre Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek

11:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Los Angeles'taki sınır protestoları 3. gününde devam ediyor

06:17 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu: İsrail güçleri Madleen gemisindeki gönüllüleri kaçırdı

06:07 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu: İsrail ordusu Madleen gemisine müdahale etti, gemiyle irtibat kesildi

03:42 - Dünya

İsrail ordusu, Madleen gemisine müdahale etti, gemiyle irtibat kesildi

03:23 - Dünya

Madleen gemisindeki aktivist Acar, İsrail ordusunun gemiye beyaz renkli bir sıvı döktüğünü söyledi

03:18 - Dünya